czarny bocian Napisano 7 Czerwiec 2015 Share Napisano 7 Czerwiec 2015 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 7 Czerwiec 2015 Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Raczej padalec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Tutaj macie ciekawe filmy, co o tym myślicie?http://www.youtube.com/watch?v=PiPcIjIEr9Ehttp://www.youtube.com/watch?v=1a4MSsDmqH8Sympatyczne te wilki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Ja całkiem niedawno idąc szczytem wydmy zostałem zaatakowany przez łoszę. Jak się później okazało była z dwójką młodych. Dobiegła do drzewa w centrum zdjęcia i zaczęła tupać =)Wycofała się kiedy uniosłem piszczałkę i szpadel. Dopiero potem zacząłem się rozglądać za jakimś drzewem do wdrapania ale niestety sosenki wszędzie... =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Wrzesień 2015 Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Prawie bym nastąpił na łące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Tak nawiązując do ropuch, to przyznam się bez bicia że jedną z premedytacją zatłukłem saperką.Gdy się kopie przez kilkanaście lat, to wiadomo że przedmiot jest z metalu jest zimny i nieruchomy. Późną jesienią czesałem park przypałacowy. Na kolorze złapałem sygnał. Odkopuję coś owalnego, wyglądało pobieżnie jak kamień. Biorę to do ręki, a to..... zaczęło mi się ruszać. Niesamowicie się wystraszyłem i serce miałem w przełyku. Okazało się że to była ropucha zapadająca w zimowy letarg. Z nerwów doprowadziłem do tego że się zderzyła" z saperką. Z 20 cm głębiej był kawałek cynkowej blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Inny przypadek. Czesałem jedno poletko. Nagle z niesamowitym świstem i szumem przeleciało mi coś nad samą głową. Z wrażenia (ze strachu?) aż kucnąłem. Zobaczyłem stadko gołębi tak z 6-8 szt.Ki diabeł myślę, przecież gołębie tak nie fruwają. Popatrzyłem do góry i zobaczyłem jastrzębia w locie nurkowym.No i wszystko stało się jasne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Tez kilka razy mialem sygnal na ropuche/zabe.Rupucha pol biedy,ale zabie podbrzusze,takie bialo zielone,w zimie w terenie..BryyRopuchy za sympatyczne na saperke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebermen Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Co kilka dni odwiedza nas taki wesoły misio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Dziki zwierz u drzwi...wyeksportowany na łąkę.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Toż to szkodnik - Turkuć Podjadek. Wcina korzenie roślin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 turkuć na fotce a tamto to świerszcz polny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Łoooj,ależ cholerstwo paskudne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Mimir, masz rację. Nie jestem robalologiem i zmyliło mnie jakieś tam podobieństwo.Visiu, a jak te robale patrzą na nas, to jak myślisz, co im po głowach chodzi na temat naszej urody ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Vis i do tego wielkie - ponad 6 cm;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Mimir, to na twoim zdjęciu to będzie larwa turkucia, nie owad dojrzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Ponoć dobre jako przynęta na ryby,jakie nie wiem.Ale za małolata kopaliśmy na działce w kompoście z braciakiem i spylaliśmy za pare groszy do wędkarskiegoNa oranżadę w szklanej butelce,takiej dużej jak mazowszanka zawsze było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 16 Wrzesień 2015 Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Cebermen na twojej fotce to nie wesoły misio tylko głodny dzik. Mogłeś go zaprosić na kolację, może byście się zaprzyjaźnili. Dzisiaj dobry przyjaciel to skarb. Dodatkowo miałbyś pomoc w kopaniu, policja wtedy nie wmówi ci że dokonałeś podejrzanego rycia. Wszystko byś zwalił na dzika. No i jego węch przy poszukiwaniach jest lepszy niż niejedna wykrywka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 19 Wrzesień 2015 Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Na schabowego mogłeś go zaprosić. Albo myśliwską z dzika. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 19 Wrzesień 2015 Share Napisano 19 Wrzesień 2015 A to ostatni przyłów. Pozowała świetnie =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 A co do turkucia to trzeba z tym uważać bo przenoszą choroby"a jest coś co nie przenosi choroby w tych panikarskich czasach? ale i tak dzięki za ostrzeżenie,już mu miałem buzi dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Wypłoszona kosiarką na działce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 23 Wrzesień 2015 Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Bliskie spotkanie na leśnym trakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witas03 Napisano 28 Wrzesień 2015 Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Jeleń Szlachetny . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.