gudek82 Napisano 29 Kwiecień 2014 Napisano 29 Kwiecień 2014 Z serii polak potrafi, czyli polscy inżynierowie kosz na śmieci karbid ;)http://www.youtube.com/watch?v=mOXmvi1mBnUA propos ilu w dzieciństwie strzelało z karbiduPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:59 29-04-2014
Tomasz70 Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 Strzelanie - strzelaniem, ale jakie się robiło rakiety!Dołek w ziemi o średnicy puszki, puszka po farbie z dziurką po przeciwnej stronie dekielka i oczywiście karbid.Puszkę do dołka pokrywką na dole, no i... Strzał czasami na 5 - 7 metrów!Ech, czasami myślę sobie, że wcale nie zazdroszczę dzieciństwa mojemu synowi, z tymi wszystkimi ipadami, tabletami, xboxsami, lego. Wtedy, to była zabawa!
szydlo1 Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 Rakiety z pustych pojemników po dezodorantach(najlepsze zachodnich marek)i saletry były bardziej efektywne,chodź logistycznie bardziej skomplikowane co skłaniało do kreatywnego działania.pzdr.
Hansdekawka Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 @Tomasz70,robiliśmy to samo, ale z 200-litrowych beczek :))Beczka leciała w górę na kilkadziesiąt metrów.Najlepsza zabawa zaczynała się jak beczka zaczynała spadać.Na górze zawsze dostawała bocznego wiatru i nie wiadomo bylo gdzie tak naprawdę spadnie , a rosła w oczach i każdy miał wrażenie,że spadnie na niego i spindalał aż się kurzyło z głową zadartą do góry i ciarkami na plecach :D
woytas Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 W mojej rodzinie istnieje długoletnia tradycja strzelania karbidem i trwa do nadal :)
sonicsquad Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Napisano 30 Kwiecień 2014 a ja się dziwiłem jak ojciec opowiadał jak na sylwestra granaty leciały z dachu....
Erih Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Najbardziej ozrywkowy" pomysł to było strzelanie ze śrub... kolejowych, do skręcania podkładów.
sonicsquad Napisano 1 Maj 2014 Autor Napisano 1 Maj 2014 Siedzi User, Mod i Admin w łódce na środku jeziora. Połowy nocne, wędki w wodzie, spokój, sielanka, powoli zaczyna się rozwidniać. User zagaja:- Słońce wschodzi.Mod odpowiada:- Faktycznie, dawno nie widziałem takiego wschodu.Nagle Admin szybkimi ruchami ramion wypycha Usera i Moda z łódki. Ci, przerażeni, machając gorączkowo rękoma wołają do pozostałego w łódce Wrednego:- Odbiło ci!? Co robisz!? Ten mówi:- Pierwszego za offtopic, a drugiego za flooda.Na to wściekli wędkarze w wodzie:- A ty to co?! Cwaniaczku jeden!!Ten w odpowiedzi chwyta za wiosło i wpychając jego końcem dwóch pozostałych pod wodę mówi:- A za niepotrzebne dyskusje ... Ban! #-o
k-szela Napisano 19 Czerwiec 2014 Napisano 19 Czerwiec 2014 Może było, ale długo się z tego śmiałem, ciekawe kogo będą teraz krzyżować pewnie poszukiwaczy.
Hebda Napisano 19 Czerwiec 2014 Napisano 19 Czerwiec 2014 Ucięty kawałek tekstu.Na górze pewnie było Pomnik/renowacja pomnika itp"
zozu Napisano 14 Październik 2014 Napisano 14 Październik 2014 Święta już za pasem, choinka" już przyozdobiona ( ;vol.1.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.