elpasys Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Stop orkiestra, szwagra biją!!!Zamek w Malborku był i jest polską własnością. Zamek został sprzedany w roku 1457 królowi polskiemu Kazimierzowi Jagiellończykowi za kwotę 190 tysięcy florenów (ok. 660 kg złota).Twiedzenie, że zamek w Malborku był niedawno niemiecką (czyli krzyżacką) własnością, jest kłamstwem, gdyż został Polsce zrabowany.
osyjan Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 zyg-zag - wieże Bismarka i polskie dwory to takie same zabytki. Stworzone przez ludzi w różnych warunkach kulturowych i historycznych ale zabytki takie same.elapsys ale ja pisałem o zamku w Barcianach...
Erih Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Dajcie na luz..Ps Pani Erika jakoś tak mi się kojarzy z niemiecką produkcją klasy XXX z lat 80tych
zyg-zag Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Wieże Bismarcka są np :takimi pomnikami Hitlera, też wszędzie stały, Czyli dla Ciebie osyjan pomnik z Adolfem to zabytek , o którego trzeba dbać i odbudowywać gdzie stał ;)
osyjan Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 zyg-zag jeżeli dla ciebie wieża i pomnik przedstawiający postać to jest to samo to polecam wizytę u okulisty :)
zyg-zag Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 osyjam właśnie te wieże to pomniki, poczytaj trochę o nich to nie będziesz pisał farmazonów:)
elpasys Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Twierdzenie, cytuję: wieże Bismarka i polskie dwory to takie same zabytki.", jest wierutnym kłamstwem, bo gdyby tak było, to Krzyżacy (oh, paron Niemcy) nie mordowaliby właścicieli polskich dworów w latach 1939-45.W okolicy, z której wywodzi się moja rodzina, wszystkich właścicieli polskich dworów wymordowali Krzyżacy (oh, pardon, Niemcy). Nawet nie dali szansy swym przyjaciołom, Sowietom na wymordowanie polskich panów" sowieckimi ręcami.
bjar_1 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 To wszystko dlatego, że zaatakowaliśmy radiostację w Gliwicach... ;)
zyg-zag Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 ,a wcześniej ,że Konstytucja 3 Maja była e":)
elpasys Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 To wszystko dlatego, że zaatakowaliśmy radiostację w Gliwicach..."Było tak: jeszcze ok. 5 lat temu byłem przedstwicielem pewnej niemieckiej firmy w Polsce. Często odbywaliśmy wspólnie biznesowe podróże po Polsce ich służbowym Mercedesem. Właśnie wtedy przejeżdżaliśmy zupełnie przypadkowo przez Gliwice, koło radiostacji. Bardzo uprzejmie powiedziałem 2 niemieckim kolegom", że to jest właśnie ta radiostacja, która była pretekstem do rozpoczęcia 2. Wojny Światowej (obecnie coraz częściej nazywanej w Niemczech: Wojną Stulecia(!))Natychmiast zareagowali i z naciskiem (podniesinym głosem) zrobili mi historyczny wykład", że to właśnie Polska jest sprawcą wojny, bo gdyby wtedy nie zaatakowała radiostacji, to nie byłoby wojny(!!!). Równie uprzejmie odpowiedziałem im, że Międzynarodowy Trybunał Norymberski zajmował się już tym problemem i bez wątpliwości stwierdził, że napastnikami byli sami Niemcy, którzy napastników ubrali w polskie mundury wojskowe.Na to usłyszłem tylko jedno słowo: kwacz".Poprosiłem więc, żeby zatrzymali samochód i do domu wróciłem wcześniej pociągiem. Taki był koniec współpracy z tą firmą.
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 Zaczynam czuć się nieswojo.... Wszystkie moje autka to Ople, a jeden w dodatku, o zgrozo, w Gliwicach był wyprodukowany. Musi nie jestem prawdziwym Polakiem, mimo że mam wąsy...
Nadwojciech Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Kurde,też mam Opla z Gliwic a do tego mam brodę a wąsów nie.A wiadomo kto nosi brodę....
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 Spoko- chyba lepiej być Bin Ladenem niż starozakonnym.... jak odnoszę wrażenie :-(
bjar_1 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Ja mam brodę, a wąsów nie. Do tego niemieckie nazwisko. Wszystko ze mną w porządku?
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 Musi przechrzta lub ochotnik z Europy zachodniej- tak jak podobnież Kanadyjczycy w gazowni...PS A ja mam najmniej włosów na głowie- znacząco więcej na dalej położonych częściach.... I co teraz?PS A tych z kolczykami nie obsługujemy :-)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:19 21-01-2013
dziki pies Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 może filmik??http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CqlaTskrMdI#!
sonicsquad Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Znaczy że jak mam Forda i mieszkam na zachód od Odry to ja Hamerykaniec jezdem"?
zzz75 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Tak sobie czytam.Z wami wszystko w porządku?Macie jakieś problemy emocjonalne?Nie macie innych problemów?Odkrywca,a co z tą nazwą ma wspólnego?Nic wspólnego.Tam gdzie 2 polaków tam 3 frakcje polityczne.Ot taki wpis
Trooper85 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Ja tam nawet nie chce wnikać na czym ta moja rzekoma walka o niemieckie interesy miałaby polegać. Bardziej mnie interesuje co to jest to tajemnicze TU" i TAM"? Rozumiem, że pod hasłem TU" chodzi o Polskę, a TAM" to Niemcy?
zyg-zag Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 TU -Bartąg -Polska ,tyczy się tematu tegoTAM -gdzie mieszkasz -PolskaZadowolony ?
Trooper85 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Widzisz, a ja odniosłem dziwne wrażenie, ze dość jednoznacznie wysłałeś mnie do Niemiec. Erika by się z twojego toku rozumowania bardzo ucieszyła, według niej i jej kolegów też tutaj są Niemcy.
zyg-zag Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 Niemcy są wszędzie i tak jak piszesz , nawet tu na Odkrywcy.
Trooper85 Napisano 21 Styczeń 2013 Napisano 21 Styczeń 2013 a moich czasów" to wszędzie i za wszystkim stali Żydzi, ewentualnie masoni, widać nie jestem na bieżąco :P
Czlowieksniegu Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Napisano 21 Styczeń 2013 Trooper- pamiętaj, Wrocław poddaje się ( niemal ) ostatni...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.