Skocz do zawartości

Jo Stalin - jedyny, który wiedział jak traktować Polaków.."

infamis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem, może już było. Dla mnie szokująca nowość. Kolejny artykuł na zagranicznym portalu, powielający ohydne kłamstwa na temat Polaków.

link 1: http://www.meattradenewsdaily.co.uk/news/281112/poland___these_evil_people_march__million_jews_to_death_camps_god_forgive_them.aspx

link 2: http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,57tyz
Napisano
W Hiszpanii zabijanie owiec przez podrzynanie gardła żywej owcy (jeszcze musi mieć łeb skierowany w stronę zachodowi słońca) jest na porządku dziennym i nikt niema prawa w to ingerować , dlaczego my jesteśmy krajem którzy zawsze wszyscy nas się czepiają i musimy płacić haracz za czyny które popełnił ktoś inny.
Napisano
- Ci źli ludzie wymyślili getto, potem zaprowadzili cztery miliony Żydów do obozów śmierci. Boże wybacz im za to, za co ja nigdy im nie wybaczę. Ci dranie udając zaniepokojenie krwawym zabijaniem zwierząt biorą 11 miliardów Euro w każdym roku od Unii Europejskiej. Józef Stalin był jedynym człowiekiem, który wiedział, jak traktować Polaków - czytamy na wstępie tekstu na meattradenewsdaily.co.uk, który komentuje decyzję Trybunału Konstytucyjnego. "

Aha.
Napisano
Typowy przejaw mowy nienawiści", także swoistego antypolonizmu. Autor uzasadnia swoje kłamstwa jedynie pochodzeniem swojej matki, a zatem i swoim (sam o tym pisze).

Prawo unijne jest nadrzędnym w stosunku do prawa krajów członkowskich EU; jednak z drugiej strony dopuszczenie uboju rytualnego w EU jest sprzeczne z innymi aktami prawnymi EU, które zmierzają mówiąc ogólnie do humanizacji" życia społecznego, w tym po prostu do dobrego traktowania zwierząt. Przykład podwójnej moralności, hipokryzji. Rytualny ubój jest lobbowany przez producentów mięsnych (także z PL) i oczywiście przez wspólnoty religijno-społeczne muzułmanów i żydów (z małej litery bo odnosi się do wyznania, a nie narodowości).
Napisano
Oczekuję pozwu ze strony MSZ - to już zakrawa o... naprawdę słów brak. Sami nic nie robieniem w 1939 i Monachium doprowadzili do tej wojny a teraz na nas zwalają. Naprawdę było się zgadać z Hitlerem żeby tą hołotę pogonić! Ci tępi Brytole reprezentują wręcz żenujący poziom.
Napisano
co jest najstraszniejsze to fakt, że jako jedyny naród nie oddawaliśmy Żydów Niemcom (jako polityka państwowa) a jako jedyni dostajemy od świata po dupach. Tylko u nas kary za ukrywanie były tak drakońskie a mimo to uratowaliśmy najwięcej! Wiem, że to straszny wniosek, ale może nie było warto...

Oczywiście mówię to w złości, bo warto było ratować każdego z nich i chwała tym co to robili, ale aż się we mnie gotuje.
Napisano
Nie ma co się emocjonować tymi bzdurami, ważniejsze jest doprowadzenie do zakazu uboju rytualnego w EU, tak samo jak krwawej corridy i wszelkich innych zachowań przynoszących niepotrzebne cierpienie zwierzętom.
Napisano
sebo_sek - galopujesz pan intelektualnie panie kolego szybciej niż to bydło pędzone na rytualną rzeź:)) Jacy znowu ępi Brytole"? Stronka należy do brazyliskich producentów wołowiny, więc im akurat Monachium nie można zarzucić, chociaż może z drugiej strony jakby nie eksportowali taniego mięska to Niemcy nie byliby tak skorzy do wojaczki;-)
Troszkę refleksji i mniej emocji, lejdis end dżents, bo przecież nie na każdą głupotę w necie warto reagować:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Nazywanie przestępstwa głupotą???? Bo głupota nie jest karalna?

Oto fragment wypowiedzi autora dyskutowanego tu tekstu, zawarty na stronie:
http://www.meattradenewsdaily.co.uk/news/301112/argentina___ambassador_of_the_republic_of_poland_in_buenos_airesargentina_and_our_reply.aspx
gdzie znajduje się korespondencja polskiego ambasadora w Argentynire z tym odrażającym typem, w tej właśnie sprawie.

.......... My mother is Jewish, therefore I am Jewish and your people allowed 3 million Jews to be marched to the gas chambers and yes you were a nation of collaborators. While you continue to blame the Germans, lets look at last Tuesday. ...."

Nie będę tego tekstu tutaj ani tłumaczył ani komentował, bo wszyscy jak sądzę potrafią to przeczytać i ocenić. Sądzę, że jakaś akcja o charakterze odpowiedzialności prawnej powinna nastąpić.
Napisano
Wiedziałem, po prostu wiedziałem, że ktoś zamieści te linki z onetu na forum Odkrywcy :)

Jeszcze dobrze jakiś idiota nie piernie debilnym komentarzem, a już w Polsce podnoszą się głosy o światowym rewizjonizmie historycznym i potrzebie interwencji na najwyższych szczeblach państwowych :). Niszowy portal (branżowy portal handlarzy mięsem), w niszowym kraju, jakim z polskiego punktu widzenia jest Argentyna, opublikował jakiś absurdalny wpis. Trzeba wypowiedzieć wojnie Argentynie! Bojkotujmy ich produkty! Pokażcie mi, gdzie w Polsce mogę kupić argentyńską wołowinę, to na pewno nie kupię!!!
Napisano
S_boj, jaki debilny komentarz? Przecież w innym wątku na tym Forum wypowiadasz się w dokładnie takim samym tonie.

Cóż za samokrytyka :)
Napisano
S_boj, jaki debilny komentarz? Przecież w innym wątku na tym Forum wypowiadasz się w dokładnie takim samym tonie.

Cóż za samokrytyka :)"

Bądź łaskaw przytoczyć, bo jestem niezmiernie ciekaw co tym razem sobie roisz :)
Napisano
S_boj, Mądrości Wybrane, t.3:

Najgorsze jest to, jak funkcjonują pewne zastane mity, np. ten o zastępach Żydów, których w trakcie wojny uratowali Polacy i o zadrzewieniu Izraela drzewkami ku czci polskich Sprawiedliwych. Prawda jest taka, że wg stanu na 1 stycznia 2012 r., Sprawiedliwych wśród Narodów Świata było 6339 Polaków. Druga na tej liście Holandia miała ich natomiast 5204. Zastanawiająco mała różnica, jeżeli zestawimy ze sobą przedwojenną liczbę ludności Holandii i Polski oraz skład procentowy ludności żydowskiej w obu wymienionych społeczeństwach. Nie wszystko da się wytłumaczyć różnicą sankcji za ukrywanie Żyda. Dlaczego tak trudno jest niektórym dopuścić do siebie myśl o tym, że pośród przykładów bohaterstwa, zdarzały się również być może niewiele mniej liczne przykłady obojętności, albo nieczułości na los mordowanych Żydów? Czy to w obozie koncentracyjnym, czy poza kratami, własność przedmiotu rzadko pozostaje nieobsadzona przez długi czas, a wraz ze śmiercią żydowskich rodzin było naprawdę sporo własności do wzięcia. Warunki długoletniej wojny sprawiały, że śmierć widziana z bliska spowszedniała. Idiotyzmem jest przykładanie obecnej miary moralności i sprawiedliwości do tamtych, ekstremalnych warunków. Naprawdę uważacie, że tylko obraz Polaka ukazanego jako bohater bez skazy, nadstawiający głowy dla innych narodów jest wiarygodny i godny ukazania?"

Forma inna, przekaz tożsamy.
Napisano
Cytat: .... Niszowy portal (branżowy portal handlarzy mięsem), w niszowym kraju, ..."

To niby mamy rozumieć, że handlarze męsem nie zasługują na uwagę, gdy dopuszczają się działania, które jest przestępstwem według prawa?
A czy malarze-amatorzy zasługiwali na uwagę, gdy nawoływali do nienawiści? Nie, nie zasługiwali, bo przecież byli tylko niszowymi malarzami, którzy pierdzieli" (to jest cytat) w piwiarni.
Argentyna niszowym krajem???, nie zasługującym na uwagę? -to bardzo ciekawa hipoteza. Jednak ta hipoteza nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, bo jak powszechnie wiadomo, Adolf Hitler żyje, mieszka w Argentynie i działa. Zmienił zawód i został(?) rzeźnikiem. Potwierdził też pogłoski o swym żydowskim pochodzeniu.
Napisano
Forma inna, przekaz tożsamy."

Acha, czyli tak jak się spodziewałem, jeżeli fakty stoją w opozycji do tego co myślisz, to trzeba umniejszyć faktom i moją wyważoną, opartą na łatwych do zweryfikowania argumentach wypowiedź zestawić z bełkotem argentyńskiego pastucha.

jak powszechnie wiadomo, Adolf Hitler żyje, mieszka w Argentynie i działa. Zmienił zawód i został(?) rzeźnikiem. Potwierdził też pogłoski o swym żydowskim pochodzeniu"

czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania :D :D :D?
Napisano
Nie, ja po prostu znam swoją wartość i nie postrzegam własnej narodowości przez pryzmat kompleksów, które koniecznie muszę sobie sublimować.
Napisano
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MSZ-Meat-Trade-News-Daily-usunelo-ze-swojej-strony-antypolskie-teksty,wid,15147376,wiadomosc.html

Ambasada zachowała się jak trzeba.
s_boj wyszedł na przygłupa ...

Pozdr.
Napisano
Widzisz, dopóki takie zdanie o mnie mają ludzie twojego pokroju, wiem, że mogę być dumny z każdej opinii, którą nie boję się dzielić na tym forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie