Gustav Hirsch Napisano 16 Marzec 2013 Share Napisano 16 Marzec 2013 o, daje się wkleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 16 Marzec 2013 Share Napisano 16 Marzec 2013 Iii tam, niektóre fotki to jakbym niektóre poważne inscenizacje 'rekonstrukcyjne' oglądał... coś tam się dzieje centralnie, ktoś się plącze na ryczącym motocyklu, nie ma ładu i koordynacji... normalka...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 16 Marzec 2013 Share Napisano 16 Marzec 2013 Między tą całą menażerią bardzo groźni operatorzy" ASG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 17 Marzec 2013 Share Napisano 17 Marzec 2013 Jezuniu!!! Zagladam na forum, klikam w linka a tu kwasem po ryju, kop w jaja, szlaufem przez plecy i młotem w łeb...Znowu moj przeukochany rajd Karabanowa...yyyyyyyyy...zbaraniałem...Dunczyk, to napewno pensjonariusze zakladu dla sprawnych umysłowo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 17 Marzec 2013 Share Napisano 17 Marzec 2013 To najbardziej popeliniarska impreza na swiecie której nic i nigdy nie przebije. Widze Napoleona-nowy nabytek...pewnie wypozyczyli ciuchy z wiejskiego teatru i ubrali w nie woznego z podstawowki oddalonej o 40km obiecujac flache bimbru, papierosy i kielbache:) jeszcze ta potworna baba w tej idiotycznej czapce która w poprzedniej edycji latała z flacha bimbru ratujac okolicznych przystojniaków z kaca dnia poprzedniego;)Sa trzy rzeczy do których czuje potworna odraze-ta własnie czapa, brytolski hełm i czołg Valentine... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 17 Marzec 2013 Share Napisano 17 Marzec 2013 Ta pogańska czapa mnie oczarowała, no i wąs niczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Marzec 2013 Share Napisano 17 Marzec 2013 Możemy zacząć robić zakłady, kto wystąpi w przyszłym roku, albo może składajmy propozycję kogo zechcielibyśmy zobaczyć, może Asterix'a, Juliusza Cezara, albo mistrza Yoda? Mnie tylko przykro, że miejsce gdzie można zrobić naprawdę fajną rekonstrukcję jest takie g***o, to jest wręcz profanacja, i pohańbienie godności majora A.A. Karabanowa, który zginął w trakcie boju w czasie gdy dowodził atakiem wychylony z czołgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor999 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Eeeee, fajna lala na czwartej focie w czpce budionnówce z cycem na wierzchu, jak w znanym obrazie Upadłej Madonny Van Klompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Jesteś moim idolem igor ! :) Wiedziałem że mi się to z czymś kojarzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor999 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Mario33,rozbawiłeś mnie setnie tym stwierdzeniem,ażem się popłakał ze śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 http://kopieobrazow.blox.pl/2010/10/Obraz-Upadla-Madonna-z-wielkim-cycem-Van-Clompa.htmlJakieś podobieństwo jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 Zupełny brak czujności" wykazujecie! Mówiłem, że jeśli zapomnicie o nich, niech zapomną o Was.. ;_))))najpierw otwierający super tekst:http://pancerni.eu/aktualnoscia potem jazda na całego:http://pancerni.eu/zdjecia/category/36-16i17iii2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowy-sztuk Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 Najgorsze jest w tym to, że oni są pewni, że robią wszystko jak trzeba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 @ qwerty oni działali dość długo, więc wszystko zależy od tego jakie lata ich działalności cię interesują ale ogólnie TAK nadaje się (na wczesne lata '45, '46 lepiej wz.43) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 qwerty2223 - Z tego co wiem, to te powojenne KBW były siedmioguzikowe, a te popularnie dostępne na rynku są zwykle pięcioguzikowe, za to ceny tych siedmioguzikowych (szczególnie dużych rozmiarów) są dość wysokie - pytanie czy nie lepiej kupić sobie replikę, np. drelichu wz.43? Poza tym nie wiem jak z historycznością patek na kołnierzach które często są na kołnierzach mundurów KBW (konkretnie kiedy zostały wprowadzone) - tu musiałby się dokładniej wypowiedzieć jakiś znawca WP po 1945. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 A odnośnie pancernych, wszystko zostało powiedziane i podsumowane wcześniej (jak widać nic nie zmienili, może trzeb im podesłać link do forum?). Ale swoim bystrym okiem dostrzegłem uderzające podobieństwo niemieckiego żandarma do H. Himmlera, może powinien pomyśleć o założeniu jednoosobowej GRH Reichsfuhrer SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 Ten dżentelmen jest podobny do nikogo, a już najmniej do niemieckiego żandarma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 to we Wrocku ubaw był.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak_woii Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 Szanowni krytykanci i oponęci grupy pancerni , kto dał wam moralne prawo do oceniania kogokolwiek ? Czy znacie osobiście kogokolwiek z tych ludzi ? Są to porządni i uczciwi obywatele tego Kraju, i bardzo dużo zrobili dla mojej ojczyzny, nie zauważyłem w ani w jednym materiale profanacji munduru czy narażenia na szwank godności żołnierza, odtwarzany teatr żywej historii przez pancernych odpowiada prawdzie historycznej, prezentowane mundury, sprzęt jest zgodny z obowiązującym w danym okresie wyposażeniem, nie zrozumiałe dla wielu jest wasza nienawiść chęć obrzucenia kogoś błotem , na to was tylko stać ? pochwalcie się swoimi osiągnięciami. Ta grupa bierze czynny udział rożnych ewenemętach i imprezach historycznych, została nagrodzona przez Ministra Obrony Narodowej, Urząd Gminy wydał z nimi kalędarze, otrzymali masę nagród i wyróżnień, mają masę zaproszeń, tak nie wiem co wami kieruje, a morze wy robicie to celowo żeby zwiększyć ich popularność, to kto poczuł się urażony to go serdecznie przepraszam ,jeżeli robią takie koko roko to po co onich mówić niech idą w zapomnienie, z wyrazami szacunku wojak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 a podobno prawdziwa cnota krytyk się nie boi"wolny kraj i można napisać co się myśli. wojak_woii przesadzasz z literką ę" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 cytat: ie zauważyłem w ani w jednym materiale profanacji munduru czy narażenia na szwank godności żołnierza, odtwarzany teatr żywej historii przez pancernych odpowiada prawdzie historycznej, prezentowane mundury, sprzęt jest zgodny z obowiązującym w danym okresie wyposażeniem"No to sie przyjrzyj dokładnie, czy Ci panowie mają uprawnienia do noszenia odznaczeń państwowych? Czy mundur i oporządzenie jest do końca zgodne? Sam sposób noszenia munduru u pana po środku jest co najmniej niestosowny i niechlujny, Litości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 Naszywki, nalepki, medale, smyczka lornetka rozumiem,że to finał WOŚP, ale minimum jakiegos porządku nalezy zachować nosząc mundur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 jw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 Faktycznie oni są ewenemętami" historycznymi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 Wojak_woii - widzisz kolego ja byłem na dwóch rekonstrukcjach w armii RKKA, ale zrezygnowałem ponieważ nie czułem się dość dobrze umundurowany i kulałem z wyposażeniem - mam nadzieję, że jeszcze powrócę do rekonstrukcji ale na razie nie mam na to ani czasu ani pieniędzy, hobby jest jednak dość kosztowne a i wbrew pozorom trzeba poświęcić na nie dużo czasu - dobra rekonstrukcja jest tylko małą cząstką całego czasu poświęconego na studiowanie książek, regulaminów, kompletowanie odpowiedniego na dany okres umundurowania i wyposażenia. Jest ona jest ona w pewnym sensie ukoronowaniem całej ciężkiej pracy, aczkolwiek pracy fascynującej i satysfakcjonującej. Ja na razie uzupełniam wiedzę aby kiedyś jak pisałem powrócić do rekonstrukcji a nie do rekokoko. Przypuszczam, że porządni rekonstruktorzy podchodzą do tematu podobnie jak ja i rozumieją ile trzeba poświęcić na stworzenie tej jedynej wyjątkowej postaci którą odtwarzają i potwierdzą moje słowa.Ta grupa bierze czynny udział rożnych ewenemętach i imprezach historycznych, została nagrodzona przez Ministra Obrony Narodowej, Urząd Gminy wydał z nimi kalędarze, otrzymali masę nagród i wyróżnień, mają masę zaproszeń" Różne ewenemęty" bardzo ładnie podsumował już kol. lew, a co do reszty tego fragmentu to bardzo mnie boli to, że odbierają oni nagrody (szczególnie boli ta od MON-u) ponieważ oni po prostu na nie nie zasługują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.