Skocz do zawartości

Róża"

bogdan76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aby rozładować troszeczkę napiętą sytuację na forum, polecam na zimowy wieczór film Róża".
Uważam, że reżyser w bardzo ciekawy sposób przedstawił realia powrotu poski na Mazury.
Takie jest moje zdanie po odejrzeniu filmu.

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Potwierdzam.Chyba najlepszy film polski jaki ostatnio oglądałem.Wbija w fotel.Szkoda się rozpisywać, po prostu trzeba zobaczyć.
Napisano
Nie sadzę żeby z nawet przymiarką do Oskara by sie udało, temat jest zbyt hermetyczny i moim zdaniem mało atrakcyjny dla zachodnich (czytaj amerykańskich) krytyków. W ciemności" ma ta niebagatelną przewagę że opowiada prosta historie o wydarzeniach znanych wszystkim. No i powstał na podstawie bestsellera ksiązkowego, czyli gotowy i sprawdzony scenariusz miał juz na wejściu :). Na Róze" się wybieram ,lubie p. Smarzewskiego i jego filmy, mam też nadzieję na wyrazistego Dorocińskiego bo kotami i karolakami juz za przeproszeniem zwracam :(
Napisano
Witam!Dorociński i Więckiewicz to od jakiegoś czasu moi ulubieńcy.W szczególności po genialnych rolach jakie zaprezentowali w filmach Boisko bezdomnych" oraz Wszystko będzie dobrze".
Napisano
Gdyby ktoś się zastanawiał to gorąco polecam. Najlepszy film jaki widziałem od dłuuuższego czasu. Ciężkie wielkie kino. Bardzo dobrze oddane realia.
Napisano
Witam!
Dzisiaj byłem w kinie na owym filmie .
Naprawdę poważne ciężkie kino oddające realia tamtych ciężkich czasów . Polecam dla co poniektórych pasjonatów historii " lubiących bawić się w co poniektóre armie. Film gorąco polecam .
Napisano
A mnie zastanowiło jak kubelwagen wylądował razem z pasażerami w środku bajora w lesie i dlaczego do rozminowania Tadeusz używał polskiego bagnetu.
Napisano
A powinien w/g Ciebie jakiego? Niemieckie miny tylko niemieckim bagnetem? A tak poważnie to nie ma się co czepiać, Przecież po wojnie zostały różne bagnety w obejściach-mało tego do dzisiaj niektórzy jeszcze znajdują :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie