Skocz do zawartości
  • 0

kilka kartek z Mein Kampf?

mlody0283

Pytanie

Napisano

Witam. Ostatnio podczas przeszukiwania babcinego strychu znalazłem w papierach kilka kartek z jakiejś książki niemieckiej. Czy to są strony z książki Adolfa Hitlera Mein Kampf?

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli można spytać. Jaka by była wartość kolekcjonerska całej książki z wydania jubileuszowego? Z czystej ciekawości pytam ;)" no raczej nie jest to biały kruk i trudno porównać na przykład ze zwojami znad morza martwego
Napisano
Dzisiejsza (6.01.2016) informacja ze strony:
www.spiegel.de

Es wird eine der umstrittensten Buchveröffentlichungen des Jahres: Ab Freitag liegt Hitlers "Mein Kampf zum ersten Mal nach dem Tod des Diktators wieder in deutschen Buchläden."

To będzie w tym roku jedna z najbardziej kontrowersyjnych publikacji książki. Od piątku (7.01.2016) "Mein Kampf Hitlera znajdzie się w niemieckich księgarniach po raz pierwszy od śmierci dyktatora."

Miłej lektury!
Napisano
Jak byłem w wojsku ( OPole 1885=7) to miałem w rękach, wydanie niemieckie, nawet nie wiedziałem co to za książka, pech chciał że znalazł to w mojej szafce pewien obywatel major, dostałem 20 dni ZOMZ-u, książka została skonfiskowana, a ja zostałem podejrzany o jakieś powiązania z karłami zachodu...
Napisano

Witam. Ostatnio podczas przeszukiwania babcinego strychu znalazłem w papierach kilka kartek z jakiejś książki niemieckiej. Czy to są strony z książki Adolfa Hitlera Mein Kampf?

Napisano
daj więcej zdjęć..
Po babcinych strychach nie raz biegałem i nie raz różne papiry się widziało nawet z lat 40-50ych, dobrze zapakowane" i papier zawsze był żółty, a tu biały jak z drukarni...
Nie mówię, że to lipa, ale daj więcej dobrych fotek.
Napisano
Tak tez myślałem ale nie byłem pewny czy na 100% z tej ksiązki xD CZy to było jubileuszowe wydanie? Bo nie znam sie zabardzo na niemieckim. Domyślam się z początku słowa Jubil

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie