Skocz do zawartości

Propozycja rozbudowy Forum Odkrywcy

macvsog

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja bym niczego nie likwidował. Popieram natomiast utworzenie działu marynistycznego, raz, żeby było gdzie umieszczać wątki o tej tematyce, a po drugie, aby marynistyka nie umykała z forum, bo często z racji tego, że nie wiadomo gdzie umieścić, sam rezygnuję z pisania o pływadłach. W obecnym stanie Forum dużo traci i jest uboższe merytorycznie.
Napisano
Jestem jak najbardziej za połączeniem I i II WŚ. Marynistyka powinna pojawić się jako oddzielny dział. Pozdrawiam Toskę :)) Ja również z marynarki, wpierw CSMW, potem AMG Gdynia. Obecnie porucznik marynarki, tym bardziej jestem za.
Napisano
Co do De Contrabando - podtrzymuję zdanie Woytasa i Hebdy. Przesuń się człowieku na sympatycypis.pl Ciężko czasem brnąć w dyskusję z fanatykiem..
Napisano
Proste pytanie: Jak można dyskutować z kimś, kto na wszystko ma jedną odpowiedź: Tylko ja znam prawdę, a wy jesteście półgłówki i jaczejka" [to cytaty z mistrza"].
Napisano
Bezczelne kłamstwo, Panie Balans. Nigdy nie obrażam interlokutorów epitetami, nigdy nie użyłem zwrotu wy jesteście półgłówki", a wyrazu jaczejka" użyłem w zupełnie innym kontekście. Swoją drogą, chyba rozpaczliwie poszukujesz materiału do argumentacji", skoro posuwasz się do kłamstw.
Napisano
Wybacz Yeti, ale skoro zarzucono mi kłamstwo, to muszę odpowiedzieć. Nie kasuj, a ja w zamian przyrzekam, że już więcej nie będzie OT z mojej strony w tym wątku.

1. @ De Contrabando z tej Jaczejki", która się wg. Ciebie zagnieździła się tu na forum" nijak się już nie wykręcisz.

2. A kto napisał cyt. Osobiście jestem przeciwnikiem demokracji jako rządu półgłówków"? A ponieważ zdecydowana większość jest jednak za demokratycznymi rządami, a nie za jakimś nowym Fihrerkiem", to właśnie obraziłeś wielu ludzi.
A to tylko cytaty z ostatnich dni...

A tak przy okazji zapytam, co w zamian demokracji Ci się marzy? Bo ja akurat wolę demokrację [nawet tą dość ułomną w naszym wydaniu], niż kult Wodza i marsze po nocach z pochodniami.

P.S.
Ewentualną odpowiedź zamieść w wątku o PRL-u.
Napisano
Szanowni koledzy Polska jako kraj walczyła o dostęp do Bałtyku przez naprawdę długi czas.Postrzegane to było w kategorii Honoru narodowego do tego dochodzi aspekt geopolityczny i ekonomiczny.Do obrony interesów polski była potrzebna MARYNARKA WOJENNA RP.dział który by powstał pozwolił by na przybliżenie różnych zagadnień które nie jako pokrywają się czy to z tematyką artylerii czy opancerzenia ale mogą je dodatkowo rozwinąć i wzbogacić.PS.panowie czy naprawdę musicie się ,,obszczekiwać'' w każdym wątku.
Napisano
Nikt nie kwestionuje potrzeb posiadania Marynarki Wojennej,
tyle że niedługo to nie będzie o czym pisać w temacie Marynarki, chyba że o złomowaniach, likwidacjach etc.

Mała Flota" ma już dawno Wielkie Dni" za sobą
Napisano
Kolego acer przecież dział który-jeśli powstanie nie ma stanowić tylko miejsca dysput na temat stanu i kondycji w jakiej obecnie znajduje się MW ale pokazać jak na przestrzeni lat kształtował się ten rodzaj sił zbrojnych.Rozumując w twoich kategoriach nie powinno się pisać w ogóle o żadnym typie wojsk ponieważ wszystkie borykają się z problemami.
Napisano
Ad grochu z kapusta to bedzie tak czy siak bo albo jest groch z kapusta chronologiczny albo jest marchewka z brukwia przedmiotowa, chyba ze sie zrobi matryce i kazdy dzial tematyczny podzieli sie dalej na pod-dzialy chronologiczne (i bedzie tych dzialow trzysta :)). Tylko zwracam (delikatnie) uwage ze obecnie mamy groch z kapusta, i marchewka, i brukwia.

Prawde mowiac mnie status quo zaspakaja w zupelnosci bo najbardziej mnie interesuja wojska ladowe II RP i to prawie wszystko pieknie samo idzie do tego watku mimo ze moze (?powinno) isc do innych.
Napisano
De Contrabando czemu mi ubliżasz, ja nazywam się Jacek Borcz mój nick to moje imię i rok mojego urodzenia.
Przed nikim się nie ukrywam poglądy mam jakie mam,czy to tobie pasuje czy nie.
Jeśli uważasz że nie mam racji to napisz w którym miejscu to się pośmiejemy/wspólnie/
Ja nigdy nie twierdziłem że jestem bez wad.
Ale zanim złapiesz się za moje najpierw musisz sprawdzić czy ty ich nie masz.
Na forum były moje dokumenty zdjęcia nie poprawiałem ich,tak że ja nie mam się czego wstydzić.
Ciebie zostawiam narodowi do oceny.
Teraz jeśli chodzi o nowe działy Już dawno prosiłem o okręty bo temat fajny można robić zdjęcia i zamieszczać.
Ja popieram.
Panie balans ja Pana popieram ja byłem uczestnikiem takiego marszu z pochodniami.To był chyba1979r braliśmy udział w manifestacji przeciwko bombie neutronowej.
Mało co nie wywalono mnie z ogólniaka bo z kumplami graliśmy w karty /66/
Złapał nas nauczyciel PO ksywa Czoper,uratował nas dyrektor szkoły ksywa Ślimok, wpisał nas do Czarnej Księgi szkoły.
To była najwyższa kara w regulaminie szkoły.
To mnie nauczyło spokojnego podejścia do tematu,ekstremy są zawsze głupie.
Będą zmiany czy nie jak Yeti mi nie wlepi ,,Orderu Czerwonego Sztandaru,,będę pisał o ile dobry Bozia pozwoli.
Napisano
Panowie - wątek dotyczy rozbudowy Forum, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie w tym temacie

prywatne wycieczki proszę załatwiać na priv, a nie w tym dziale i w tym temacie - kolejny wpis nie dotyczący tematu zostanie nagrodzony.... żeby później nie było płaczu
Napisano
@acer - jeśli ci się zbyt szeroka tematyka forum nie podoba to masz takie o zdecydowanie węższej, powiem, że wręcz monotematyczne

A jeśli komuś na forum ODKRYWCY jest tak strasznie źle i czuje się tu niezrozumiany i gnębiony to na górze strony jest przycisk wyloguj". Zdaje się, że nikt was z lufą przy głowie nie zmusza do pisania. Słowa te kieruję szczególnie do bandolero/contrabandero/srero-cośtam i jemu podobnych, którzy poza własnymi fobiami i trollowaniem nic nie wnoszą, a w dodatku uparcie wracają po każdym kolejnym banie
  • 2 weeks later...
Napisano
Znaczy się że co temat padł? a szkoda.Przecież można by to rozwijać nie tylko w temacie ,,pływadeł,,ale miejsc nad naszym morzem miast a i ogólnie pojętej Historii która związała nas z Bałtykiem.
Napisano
właśnie
ale ja mam pytanie. Co w takich działach jak lotnictwo i okolice", marynistyka itp" można właściwie pisać? Czy wolno tam identyfikować? czy jeśli mam guzik z kotwicą a chcę prosić o ID to mam go dać do działu ID", guziki pieczęcie itd", marynistyka" czy gdzie?

pozdor

P.s. de contrabando rulez ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie