woytas Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 Uciec, ale dokąd? Pewien artysta stworzył specjalną mapę USA i znalazł punkt najbardziej oddalony od restauracji McDonalds. Całe 150 km! Południowa Dakota, na północny zachód od Glad ValleyZa deser.plU nas to chyba nigdzie tak daleko nie ma :)
woytas Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 Mozesz mapke zrobic - pisze tylko o macu
Sobiepan Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Byłem w tym roku w Albanii. Nie ma ani makdonalda, ani piccahat, ani kaefce. Za to powietrze świeższe.
vis1939 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Ostatnio byłem świadkiem jak w McDonaldzie dwójka rodzeństwa,wiek koło 15 wiosen o wyglądzie młodego tucznika wyrywała sobie hamburgera ku uciesze rodziców.Żenada totalna.Zresztą jak można żreć tą badziewną pasze gdy na świecie istnieje golonka,bigos czy flaki...że o dobrym browarze nie wspomnę.
Woodhaven Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Ja McDonalds omijam szerokim łukiem ... ostatnio miałem super zabawę oglądając miny znajomych którzy przylecieli z polski i bardzo chcieli skosztować oryginalnego McDonalds ..... togo po prostu nie da się jeść
zbyniek Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Ta mapka wygląda ja wielki schabowy :) pozdr
8total4 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Raz przed zwiedzaniem Twierdzy Kostrzyn przechodząc obok szyby Mc Donald's, byliśmy ze znajomym świadkami podobnej akcji, jaką opisał Vis1939, tzn. przy stoliku siedział 8-10 letni dzieciak, o posturze misia pluszowego i zajadał NARAZ 4 hamburgery..Niektórzy dorośli by tego nie przeforsowali..Najbardziej wkurza jednak fakt, iż niektóre dzieci są wręcz krzywdzone fast-food'ami.pozdrawiam.
talgo Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 no niestety tak jest z tym żarciem koledzy to już masówka bo co dobrego to może być jeżeli 10 minut po przyrządzeniu się taki hamburger nie sprzeda musi wylądować w koszu to sama chemiaa rodzicom którzy wciskają taki syf w dzieciaki to tylko można współczuć nie tylko prostej drogi do problemów zdrowotnych dziecka ale samej głupoty rodzicówprzecież tam nawet nie ma napojów typu cola czy fanta tylko ekstrakt z wodąsam byłem swiadkiem jak pomidor spadł z hamburgera to ladował z powrotem na nim ale to już temat rzekawięc na to już nic nie poradzimy każdy musi dojść do tego sam
traper6 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Czasami się zastanawiam jak powstał kult takich jadłodajni i co ludzi pcha do spożywania tak ochydnego żarcia nafaszerowanego chemią do granic możliwości. Ale przecież człowiek to nie jest świnia - zje wszystko...
8total4 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Vis, mniej-wiecej czegos takiego bylem swiadkiem :)pozdro.
vis1939 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Do mojego przypadku pasują idealnie:)Pozdrawiam.
talgo Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 tak w temacie jadłodalni nie polecam dań mięsnych z barów mlecznych społem np pierogów powinny się nazywać pierogi szwedzkie
Thomson. Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest, że jeżeli porcja np. loda jest za duża i nie spełnia wymaganej normy to ląduje w koszu. Takie marnotractwo. A człowiekowi każą tyrać 12 godzin za nędzne 1000 zł z przerwą 15 min. Nie jedzcie tego świństwa.Frytki są zawsze stare, a Coca- Cola rozmieszana z wodą.
8total4 Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 w Częstochowie nie trzeba do MC donald's po frytki ;)kto był na PKP ten wie :Dpozdro.
beaviso Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 A ja tam wolę wsunąć parę buł z Mac'a niż hamburgera" w sezamowej bułce, z obowiązkową kapustą, a'la pani Tereska z baru na dworcu w Katowicach (przykładowo). Przynajmniej wiem, że w każdym Mac'u dostanę to samo ścierwo. Jeszcze nigdy się nie zatrułem :)Choć fakt, że najlepsze to mają chyba jedynie lody McFlurry z polewą karmelową i posypką Lion", a reszta to byle co. No i ćwierćfunciaki (Royale) są dobre na głoda. Dobre mięsko - jaja, łby i kopyta gratis, hehe. No i paje jabłkowe, byle gorące.Powtórzę, że jadając tam sporadycznie od wielu lat, nigdy się nie zatrułem. A macowe śmieci są mniej śmieciowe od wszelkich gównianych budek prywaciarskich. Tam to dopiero higiena" panuje i oszczędność surowca.Frytki z Mac'a niestety są tylko przez chwilę dobre. Ale czego oczekiwać od frytek z miału ziemniaczanego? Prawdziwe fryty muszą być grubo krojone, ale takie to tylko w Belgii, królestwie frytek, mniam, z majonezem i sosem czosnkowym, och te grube, niezdrowe fryty! Szkoda że w Polsce takich nie ma, tylko same 'słomki' jak w macu.M.
kuczman Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Tak sie sklada ze frytki McDonaldsa sa robione ze specjalnej odmiany ziemniakow- wszedzie na swiecie. Jak wchodzili do Polski to rozpoczeli lokalna uprawe tej odmiany.A ze nie tak dawno byla afera z frytkami McDonalda to juz inna sprawa- otoz byly zachwalane jako czesc ich posilkow wegetarianskich a okazalo sie ze sa aromatyzowane wyciagiem o smaku wolowym. Hehe.Historia McDonaldsa jest bardzo ciekawa. To pierwsza restauracja ktora postawila na tasmowa produkcje swojego menu, tak aby klient zawsze dostal to samo, tak samo smakujace i szybko! Reszta jest juz legenda. Mam niedaleko domu pierwszy budynek McDonaldsa, dzis muzeum (wlasciwie rekonstrukcja, bo jakims cudem oryginal zburzono w '84). Latem staja przed nim auta z lat '50, w piwnicy puszczany jest film o firmie.http://marathonpundit.blogspot.com/2009/08/mcdonalds-museum-in-des-plaines.htmlSmak to juz sprawa indywidualna, dzis menu jest juz kalorycznie ograniczone.Osobiscie wole Burger King z fast foodow, bo oczywiscie hamburgery w specjalistycznych restauracjach to inne niebo w gebie. Np. taki Kumas http://www.kumascorner.com/html/food.htmlNawet nie znajac angielskiego zwroccie uwage na liste burgerow ;))) Do tego piwa z mikrobrowarow.
carabus Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 W Łomży jest Mc koło stacji benzynowej kilkakrotnie widzieliśmy tankując wachę jak gościu wysiada z poloneza rocznik 80 nabajerowanego na maksa i targa jakąś lalkę na randkę - ubaw po pachy. Ale cenię sobie Mc za czyste kible i papier toaletowy - w podróży bezcenne. Żarcia nie tykam.
beaviso Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Carabus, skoro żarcia w McD ie tykasz", jak się deklarujesz, to może przynajmniej płacisz za ten czysty kibel, który zasrywasz i za papier toaletowy? Może chociaż kawę kupujesz? Bo korzystanie z McD przez nie-klientów jak z darmowego szaletu (i jeszcze radość że kibel taki czysty) to pospolite chamstwo. Pewnie nie widzisz w tym nic niestosownego... Nie jesz ich ścierwa, nie płacisz za nie, to od kibli też trzymaj się z daleka.M.
Sobiepan Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Z tą czystością to bym polemizował. Mc są rzeczywiście estauracjami" innymi niż wszystkie, bo chyba tylko w nich na wejściu zwyczajnie śmierdzi. W pierwszym polskim lokalu (Warszawa, Świętokrzyska) kilka lat temu namiętnie z kibli korzystali bezdomni.Tak z ciekawostek, wedłóg wiki w pierwszym polskim maku: W dniu otwarcia ustanowiony został rekord świata w liczbie transakcji, 45 tysięcy klientów dokonało 13.304 zamówień - ten rekord jest niepobity do dzisiaj."
vis1939 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Kolego beaviso,jakież to zacne że twa godność,honor i nie naganna kultura potwierdzana w wielu już wątkach nie pozwalają ci korzystać z czyjegoś kibla bez uiszczania choćby symbolicznej opłaty...
mihura Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Wielu Polaków w UK.Pracuje w Maku" na tzw.partajmach" W tym też znajomi.Do żarcia podaje się wszystko.Kiedyś pod koniec zmiany brakło pomidorów,więc je wyciągneli z kosza tzw. iedojadki" obmyli z majonezu pod bieżącą wodą i Poszło!pzdr.Ps. Nikt z tych których znam,a pracuje u wuja MC.Nie je tam i nie będzie jadł.Ps.Podobnie pizza hut,ale to inna bajka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.