Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bożodrzew gruczołowaty uznawany jest w Polsce za gatunek inwazyjny, groźny dla rodzimej przyrody. Jego wprowadzanie do środowiska lub przemieszczanie w środowisku przyrodniczym jest zabronione przez ustawę o ochronie przyrody z 2004 roku. Od 2012 roku także jego import, posiadanie, prowadzenie hodowli, rozmnażanie i sprzedaż wymagają specjalnego pozwolenia Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska. Nieprzestrzeganie wymienionych ograniczeń według ustawy o ochronie przyrody jest wykroczeniem podlegającym karze aresztu lub grzywny pieniężnej...

Oj oj....
  • Odpowiedzi 201
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 6 months later...
Napisano
Znalazłem ruską stronę z radarem lotniczym.
http://planeradar.ru/virtualradar/mobile.html#
Nie do końca ogarniam dlaczego nie można całej jewropy zachodniej śledzić - wygląda, że całość to podgląd z jakiegoś radaru w Iżewsku. Ale widać na stronie awacsy i tego typu sprzęt. W radar24 nie ma takich.
  • 4 months later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
Napisano
22 minuty temu, bjar_1 napisał:

Prawilnie przypominam - wszelkie zło idzie z Rzeszy.

aktkartepolengrau.jpg

Ładnie wlało. Byłem akurat na działce. Dobrze, że mam grządki trochę podniesione, bo inaczej wszelkie warzywa płynęły by ulicami.😅

Napisano

Na lotnisku Gdynia-Babie Doły trwał OPENER. Burza rozgoniła towarzystwo. Organizatorzy: "Wznowimy jak tylko będzie to możliwe".

Ochrona wygoniła ludzi do autobusów-mieli odjechać do centrum Gdyni. 

Grzmi i leje od dwóch godzin. Słabo z tym wznowieniem będzie.

C.

Napisano
5 godzin temu, bjar_1 napisał:

Koniec, jak nożem uciął. Przereklamowane te fronty burzowe.

Zanim do Ciebie doszło, się wypadało. Przy samej niemieckiej granicy z daszku 18m² wlało mi pełen 1m³. Nie wiało, gradu nie było 😀

• 11 months later...
Napisano
9 godzin temu, bjar_1 napisał:

Przypominam.

aktkartepolengrau.jpg

Oj wy dalej na stronie Siemensa siedzicie? Panowie mamy XXI wiek. 

Polecam aplikacje WINDY. Ruch burz w czasie rzeczywistym, wiele warstw do dodania, między innymi promieniowanie i wiele innych. 

Screenshot_2023-06-27-08-44-37-368_com.windyty.android.jpg

Screenshot_2023-06-27-08-44-30-100_com.windyty.android.jpg

Screenshot_2023-06-27-08-44-21-641_com.windyty.android.jpg