radek98k Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 z kąd wytrzasnąłeś ten link na fotoblog? Już o tym zapomniałem. Ciekawe, kiedy zostanie usunięte zdjęcie?
mowglyn Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Dla Radeczka:http://www.youtube.com/watch?v=KRCJIpK5Ffw
kindzal Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 A handel pamiątkami po zbrodniczym systemie sowieckim, też zostanie zakazany ?
Czlowieksniegu Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Radek- ja Cię proszę, Ty nie klnij na Biafrę.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:12 06-07-2009
antykor-art Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Prawdziwi bandyci i oprawcy nie używają żadnych symboli. Jaki procent tzw. strażników obozów został schwytany (żywych lub martwych), najlepiej rozpoznawalnych? Bohaterski MOSAD dopiero po 60 latach wyłapuje w wyniku błyskawicznych i spektakularnych akcji niektórych faszystów dopiero przed śmiercią i to takich, którzy nigdy praktycznie się nie ukrywali. Wcześniej nie było interesu.
nahm01 Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 tak sobie czytam i zastanawia mnie dlaczego nikt nie zajmie się równocześnie paragrafami na propagowanie KOMUNIZMU wszędzie tego pełno a o ile bardziej krwawy to był system.moim zdaniem niech sobie ludzie sprzedają co chcą (przecież panstwo dąży do wolnego rynku i kupe kasy wydaje się na aktywizacje zawodową )ale niech jedynym wyznacznikiem prawa będzie MORALNOŚĆ
8total4 Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 nahm01: wszyscy jesteśmy za tym, aby to symbole totalitaryzmu ulegały degradacji..nie wybieramy nurtu w rządzie, wybacz ale jeszcze tam nie sięgamy ;)pozdro!
antykor-art Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Jak zlikwidujemy wszystkie symbole, którymi posługiwali się najeźdźcy, albo sataniści to nie będziemy mogli, ani czytać, ani liczyć, może o to chodzi, o ciemnotę, która ma robić to, co jej się nakazuje. Nie wątpię, że niektórych myślenie bardzo boli i potraktują to jak zbawienie.
makul Napisano 6 Lipiec 2009 Napisano 6 Lipiec 2009 Dlaczego to przedstawiciele społeczeństwa wiedzą lepiej co jest dla nas dobre? Czemu niemal w każdej materii mają odmienne zdanie od reszty społeczeństwa? Czy zakaz sprzedaży przedmiotów z symboliką nazistowską nie jest dyskryminujący? Tak, faszyzm-niemiecki faszyzm (bo to on nas dotknął) był zły. Ale o wiele gorszy był dla nas system komunistyczny - pochodzący od bratnich narodów. Nie na zasadzie równości ale na zasadzie rozsądku -zakażmy także symboliki komunistycznej.Tak btw - dlaczego nie mogę sobie kupic kubeczka/chusty ze swastyką? To ze jakiś idiota szczytuje patrząc na znak dawnych słowian nie moze byc powodem tego że ja nie będę mógł swojemu dziecku powiedziec - kiedyś to był symbol zbrodniarzy.
stg1971 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 jak zwykle ustawę ustalą i wprowadzą osoby nie mające nic wspólnego z kolekcjonowaniem,trochę dziwny jest ten projekt.zobaczymy co z tego wyniknie ,na razie mamy urlop sejmu,no może coś będzie więcej wiadomo na jesień.
K.O.P. Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Świetny pomysł wkońcu ktoś pomyślał.Na allegro roi się aż od tych niemieckich pamiątek,no i poszukiwacze nie będą mogli handlować orginałami wykopkowymi.Brawo
8total4 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 kol. makul wie co to symbolika totalitarna??w tym worku miesci się między innymi:Faszyzm WłoskiNazizmKomunizmi każda polityka, która prowadziła ludobójcze praktyki, niestety jak widac rząd jest słabo doedukowany ewentualnie stronniczy...pozdro!
1000WATT Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Dla przypomnienia istoty totalitaryzmów.http://pl.wikipedia.org/wiki/TotalitaryzmSaluto!
stg1971 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 polecam wszystkie monety,znaczki,hełmy,gazety,mundury zniszczyć,ja już swoje sprzedałem do USA.mam kilka dolców.które wydam na wakacjach nie w kraju.pogłębiam dziurę budżetową rządu ,myślę że na jesieni padnie.
elpicador Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Nareszcie posłanka Kempa zrobi coś mądrego i pożytecznego.Dawno takie prawo powinno w Polsce obowiązywać. Co innego pamiątki historyczne a co innego produkcja na rynek kolekcjonerski kopii czy fałszywek.
grba Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Przed przyjściem do biura zajrzałem w miejsce, gdzie handluje się starociami". I cóż tam ujrzałem oprócz mnóstwa owiuśkich" nazistowskich odznaczeń? Najzabawniejsza była chińska kopia bagnetu AK-47 z naklejoną na skórzanej pochewce nazistowską wroną.
pik78 Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 eee panowie nie bedzie tak zle ,ja i tak wszytko co szkopskie kupuje na zach Europy! I co oni moga mi zrobic ?Ze na allegro nie bedzie np czarnej odznaki za rany ? To sobie kupie ją np na Militaria321.com...
radek98k Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 No właśnie można kupowac zza granicy. Można też zkładac zamówienia na kopie odznak firmom, które zajmóją się robieniem emblematów, przypinek itp.
grba Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Scena z filmu Falling Down - Upadek Joela Schumachera:Główny bohater William D-Fens" Foster grany przez Michaela Duglasa odwiedza sklep kolekcjonera nazistowskich pamiątek granego przez Frederica Forresta. Przyjemnego odbioru! http://www.youtube.com/watch?v=3TKrMbM0K6E
8total4 Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Radziu zajmij się lepiej słownikiem ortograficznym :)kupowanie niektorych rzeczy za granicą mija się z celem, bo za samą przesyłkę zapłacisz połowę ceny przedmiotu..Kopii i tak nikt nie wyeliminuje, teraz bije się już takie, że doswiadczeni kolekcjonerzy maja z nimi problem..Juz widze jak policyjni czy rządowi biegli, rozpatrują czy np. alpakowa klamra SA jest kopią-propagującą, czy oryginałem..Jedyne co - powinno się ściągać lipę bazarową" typu kubki z totenkpofami, poduszki ze swastami czy obrazki z adolfem..plus hybrydy odznaczeń, takie których nigdy nie było w realu (przedmioty udające odznaczenia itp.)w każdym razie nasza władza mogła by się wziąć za tworzenie miejsc pracy czy pomoc poszkodowanym, a nie za sprawy, z którymi nigdy nie będą w stanie stanąć tak na prawdę twarzą w twarz.pozdro!
Swiety82 Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Panowie nie chodzi o usunięcie symboli upadłej Rzeszy, ale o szum medialny i co za tym idzie-odwrócenie uwagi podatników od właściwych problemów-niech widzą że 'coś robimy', co z tego że coś niekoniecznie mądrego i potrzebnego... najlepsze sztuczki i triki polegają właśnie na kierowaniu uwagi na jedną rękę-a że druga Ci sięga do kieszeni... no cóż-jak to mój znajomy mówi-przyroda".
8total4 Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 i o poprawnosci polityczne, którymi mozna najwyzej zwymiotowac jak się ich czasem poslucha :)pozdro!
radek98k Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Po co robic awanture i podejrzenie. Wystarczy zamówic w jakimś sklepie usługowym zajmującym się produkcją materiału flagi, i inne gadżety do rekonstrukcjii powiązane z profanowaniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.