radek98k Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 z kąd wytrzasnąłeś ten link na fotoblog? Już o tym zapomniałem. Ciekawe, kiedy zostanie usunięte zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Dla Radeczka:http://www.youtube.com/watch?v=KRCJIpK5Ffw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Ty takiego czegoś słuchasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 A handel pamiątkami po zbrodniczym systemie sowieckim, też zostanie zakazany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Radek- ja Cię proszę, Ty nie klnij na Biafrę.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:12 06-07-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Prawdziwi bandyci i oprawcy nie używają żadnych symboli. Jaki procent tzw. strażników obozów został schwytany (żywych lub martwych), najlepiej rozpoznawalnych? Bohaterski MOSAD dopiero po 60 latach wyłapuje w wyniku błyskawicznych i spektakularnych akcji niektórych faszystów dopiero przed śmiercią i to takich, którzy nigdy praktycznie się nie ukrywali. Wcześniej nie było interesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 tak sobie czytam i zastanawia mnie dlaczego nikt nie zajmie się równocześnie paragrafami na propagowanie KOMUNIZMU wszędzie tego pełno a o ile bardziej krwawy to był system.moim zdaniem niech sobie ludzie sprzedają co chcą (przecież panstwo dąży do wolnego rynku i kupe kasy wydaje się na aktywizacje zawodową )ale niech jedynym wyznacznikiem prawa będzie MORALNOŚĆ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 nahm01: wszyscy jesteśmy za tym, aby to symbole totalitaryzmu ulegały degradacji..nie wybieramy nurtu w rządzie, wybacz ale jeszcze tam nie sięgamy ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antykor-art Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Jak zlikwidujemy wszystkie symbole, którymi posługiwali się najeźdźcy, albo sataniści to nie będziemy mogli, ani czytać, ani liczyć, może o to chodzi, o ciemnotę, która ma robić to, co jej się nakazuje. Nie wątpię, że niektórych myślenie bardzo boli i potraktują to jak zbawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Dlaczego to przedstawiciele społeczeństwa wiedzą lepiej co jest dla nas dobre? Czemu niemal w każdej materii mają odmienne zdanie od reszty społeczeństwa? Czy zakaz sprzedaży przedmiotów z symboliką nazistowską nie jest dyskryminujący? Tak, faszyzm-niemiecki faszyzm (bo to on nas dotknął) był zły. Ale o wiele gorszy był dla nas system komunistyczny - pochodzący od bratnich narodów. Nie na zasadzie równości ale na zasadzie rozsądku -zakażmy także symboliki komunistycznej.Tak btw - dlaczego nie mogę sobie kupic kubeczka/chusty ze swastyką? To ze jakiś idiota szczytuje patrząc na znak dawnych słowian nie moze byc powodem tego że ja nie będę mógł swojemu dziecku powiedziec - kiedyś to był symbol zbrodniarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 jak zwykle ustawę ustalą i wprowadzą osoby nie mające nic wspólnego z kolekcjonowaniem,trochę dziwny jest ten projekt.zobaczymy co z tego wyniknie ,na razie mamy urlop sejmu,no może coś będzie więcej wiadomo na jesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Świetny pomysł wkońcu ktoś pomyślał.Na allegro roi się aż od tych niemieckich pamiątek,no i poszukiwacze nie będą mogli handlować orginałami wykopkowymi.Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 kol. makul wie co to symbolika totalitarna??w tym worku miesci się między innymi:Faszyzm WłoskiNazizmKomunizmi każda polityka, która prowadziła ludobójcze praktyki, niestety jak widac rząd jest słabo doedukowany ewentualnie stronniczy...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Dla przypomnienia istoty totalitaryzmów.http://pl.wikipedia.org/wiki/TotalitaryzmSaluto! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 polecam wszystkie monety,znaczki,hełmy,gazety,mundury zniszczyć,ja już swoje sprzedałem do USA.mam kilka dolców.które wydam na wakacjach nie w kraju.pogłębiam dziurę budżetową rządu ,myślę że na jesieni padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Nie będzie niczego!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpicador Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Nareszcie posłanka Kempa zrobi coś mądrego i pożytecznego.Dawno takie prawo powinno w Polsce obowiązywać. Co innego pamiątki historyczne a co innego produkcja na rynek kolekcjonerski kopii czy fałszywek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Przed przyjściem do biura zajrzałem w miejsce, gdzie handluje się starociami". I cóż tam ujrzałem oprócz mnóstwa owiuśkich" nazistowskich odznaczeń? Najzabawniejsza była chińska kopia bagnetu AK-47 z naklejoną na skórzanej pochewce nazistowską wroną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 eee panowie nie bedzie tak zle ,ja i tak wszytko co szkopskie kupuje na zach Europy! I co oni moga mi zrobic ?Ze na allegro nie bedzie np czarnej odznaki za rany ? To sobie kupie ją np na Militaria321.com... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 No właśnie można kupowac zza granicy. Można też zkładac zamówienia na kopie odznak firmom, które zajmóją się robieniem emblematów, przypinek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Scena z filmu Falling Down - Upadek Joela Schumachera:Główny bohater William D-Fens" Foster grany przez Michaela Duglasa odwiedza sklep kolekcjonera nazistowskich pamiątek granego przez Frederica Forresta. Przyjemnego odbioru! http://www.youtube.com/watch?v=3TKrMbM0K6E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Radziu zajmij się lepiej słownikiem ortograficznym :)kupowanie niektorych rzeczy za granicą mija się z celem, bo za samą przesyłkę zapłacisz połowę ceny przedmiotu..Kopii i tak nikt nie wyeliminuje, teraz bije się już takie, że doswiadczeni kolekcjonerzy maja z nimi problem..Juz widze jak policyjni czy rządowi biegli, rozpatrują czy np. alpakowa klamra SA jest kopią-propagującą, czy oryginałem..Jedyne co - powinno się ściągać lipę bazarową" typu kubki z totenkpofami, poduszki ze swastami czy obrazki z adolfem..plus hybrydy odznaczeń, takie których nigdy nie było w realu (przedmioty udające odznaczenia itp.)w każdym razie nasza władza mogła by się wziąć za tworzenie miejsc pracy czy pomoc poszkodowanym, a nie za sprawy, z którymi nigdy nie będą w stanie stanąć tak na prawdę twarzą w twarz.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Panowie nie chodzi o usunięcie symboli upadłej Rzeszy, ale o szum medialny i co za tym idzie-odwrócenie uwagi podatników od właściwych problemów-niech widzą że 'coś robimy', co z tego że coś niekoniecznie mądrego i potrzebnego... najlepsze sztuczki i triki polegają właśnie na kierowaniu uwagi na jedną rękę-a że druga Ci sięga do kieszeni... no cóż-jak to mój znajomy mówi-przyroda". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 i o poprawnosci polityczne, którymi mozna najwyzej zwymiotowac jak się ich czasem poslucha :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Po co robic awanture i podejrzenie. Wystarczy zamówic w jakimś sklepie usługowym zajmującym się produkcją materiału flagi, i inne gadżety do rekonstrukcjii powiązane z profanowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.