Skocz do zawartości

Piękne zdjęcie

Tuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwię się komentarzom. Traktujecie zdjęcie, jakby zrobione było w czasie wojny i obrazowało atak POLAKA na NIEMCA. A to atak POLAKA na POLAKA-i to wcale nie udawany.

2007.07.23.
Witam.
Ja na temat polskiej kawaleri ( a dokładniej panów z lublina) to co pokazali to czysta głupota...Szkoda że nikt z nich nie pomyślał że jeździ się na trzeźwo...I że jak masz szablę to nie tnie nikogo się po głowie (bez względu czy ma hełm czy nie)...Dobrze że koledze który dostał w hełm szablą nic się nie stało (po za omdleniem) i dobrze że ja nie dostałem po głowie (bo byłem w furażerce)...
Myślę że reszta uczestników z sekscji motocyklowej też się wypowie na ten temat.
No i najwarzniejsze PANOWIE NIE POTRAFILI PRZYJŚĆ I POWIEDZIEĆ PRZEPRASZAM tylko za nich zrobili to organizatorzy.
pozdr.wolff"

Catadero.

Kiedyś rozmawiałem z członkiem grupy ludzi profesjonalnie przebierających się w zbroje rycerskie i inscenizujących bitwy średniowieczne w Polsce oraz za granicą,w jego opowieściach przewijały się historie o obciętych palcach czy wybitym oku, gdy ten czy ów rycerz przebieraniec zbyt naturalnie podszedł do inscenizacji,nie wiem czy mu wierzyć,ale jeżeli tak to przynajmniej nie wszystko jest dla picu, a widzowie mają dobre przedstawienie.

witam
A niedawno w Iłży podczas pokazu krew sie polała z pod opancerzonej rękawicy jednego rycerza. Mimo treningow wypadki się zdarzają. Sam dostałem drewnianym mieczem pod oko na jednym z pokazów. W koncu to kontaktowy sport :)

Co innego wypadek, a co innego z premedytacją rąbnać kogoś szabla przez łeb. Tłumaczenie że to kontaktowy sport jakoś do mnie nie trafia. Idąc tą droga następnym razem rekonstruktorzy odtwarzający jednostki niemieckie mogli by a wszelki wypadek" pójśc do akcji z bagnetami na karabinach. Pewnie od razu by była zadyma w różnych mediach, że przebrani za niemców bandyci" chcą pokaleczyć dobrych, polskich rekonstruktorów."

jeżeli tak to przynajmniej nie wszystko jest dla picu, a widzowie mają dobre przedstawienie."
To może dać rekonstuktorom prawdziwą broń i ostrą amunicję??? Będzie super realizm. Albo w scenie" brania jeńców porządnie ich skopać i stłuc kolbami.

Kolega Catedro ma rację, niektórzy chyba zapomnieli, że wojna się skończyła w '45. Ciekawe co by było, gdyby ten rekonstruktor miał na głowie nie stalowy garnek ale jakąś laminatową replike???

Zauważyłem, że trwa najazd na iemieckich" rekonstruktorów, polegający na sugerowaniu, że prawie każdy z nich to głupek zafascynowany nazizmem i hitlerem. Dlaczego nie było po tej historii takiego najazdu (poza forum) na tych kawalerzystów"??? Czy noszenie przez stwarzającego zagrożenie dla otoczenia głupka polskiego munduru jest wystarczającym powodem do ozgrzeszenia"???

Sprawa 1) To nie był żaden wypadek. Widać to było a żywo", widać też na zdjęciach.
Sprawa 2) Dość anonimowych ułanoidów"! Ujawnić nazwisko i przydział tego gnoja!
Pozdro!
PS. Dobrze, że nie było śmiertelnych ofiar...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie