Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Witam.Znalazłem takie foto. Jeżeli jest oryginalne, to jestem pod wrażeniem odwagi tego ułana.Jakie macie odczucia co do tej sytuacji na zdjęciu?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 ale sytuacja niepiękna...http://odkrywca-online.pl/utwor-szwedzkiego-zespolu-o-bohaterskich-polakach,636157.html#636157dudzinoraz http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=485690#487022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 E, czyli zdjęcie to lipa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 nie lipa - dużo emocji i adrenaliny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Jest to scena z rekonstrukcji w Nowogrodzie w 2006 r. Na motorze chłopaki z Grajewa, a kawalerzysta bodajże z Grabowa. Na oryginalnym nagraniu słychać normalnie jak szabla uderza o hełm..."Prowadzącemu motor mam nadzieję, nic się nie stało?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Kopijnik, lipa w sensie, że nie z frontu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Ułańska Fantazja" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 ale trzeba przyznać że zdjęcie ma w sobie pewną dawkę romantyzmu :) mi się bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 hahahahaha pamiętam, że o to niezła awantura była, że niby zbyt realne podejście do sprawy hehehehehehe. zdjęcie fajne.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 To jednak musiało kolesia nieźle boleć co liha? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 W boju z Niemcem, sam nie wiem czy by siły nie użył(samo to że ma Niemiecki mundur rodzi we mnie nienawiśc)ale zdjęcie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 bo Niemiec za bardzo sie w role wczuwal to i zarobil w garnek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Dobrze ,że chociaż chabeta była apolityczna i nie walnęła z kopyta w ten niemiecki garnek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Dziwię się komentarzom. Traktujecie zdjęcie, jakby zrobione było w czasie wojny i obrazowało atak POLAKA na NIEMCA. A to atak POLAKA na POLAKA-i to wcale nie udawany.2007.07.23. Witam.Ja na temat polskiej kawaleri ( a dokładniej panów z lublina) to co pokazali to czysta głupota...Szkoda że nikt z nich nie pomyślał że jeździ się na trzeźwo...I że jak masz szablę to nie tnie nikogo się po głowie (bez względu czy ma hełm czy nie)...Dobrze że koledze który dostał w hełm szablą nic się nie stało (po za omdleniem) i dobrze że ja nie dostałem po głowie (bo byłem w furażerce)...Myślę że reszta uczestników z sekscji motocyklowej też się wypowie na ten temat.No i najwarzniejsze PANOWIE NIE POTRAFILI PRZYJŚĆ I POWIEDZIEĆ PRZEPRASZAM tylko za nich zrobili to organizatorzy.pozdr.wolff"Catadero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Kiedyś rozmawiałem z członkiem grupy ludzi profesjonalnie przebierających się w zbroje rycerskie i inscenizujących bitwy średniowieczne w Polsce oraz za granicą,w jego opowieściach przewijały się historie o obciętych palcach czy wybitym oku, gdy ten czy ów rycerz przebieraniec zbyt naturalnie podszedł do inscenizacji,nie wiem czy mu wierzyć,ale jeżeli tak to przynajmniej nie wszystko jest dla picu, a widzowie mają dobre przedstawienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 witamA niedawno w Iłży podczas pokazu krew sie polała z pod opancerzonej rękawicy jednego rycerza. Mimo treningow wypadki się zdarzają. Sam dostałem drewnianym mieczem pod oko na jednym z pokazów. W koncu to kontaktowy sport :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Co innego wypadek, a co innego z premedytacją rąbnać kogoś szabla przez łeb. Tłumaczenie że to kontaktowy sport jakoś do mnie nie trafia. Idąc tą droga następnym razem rekonstruktorzy odtwarzający jednostki niemieckie mogli by a wszelki wypadek" pójśc do akcji z bagnetami na karabinach. Pewnie od razu by była zadyma w różnych mediach, że przebrani za niemców bandyci" chcą pokaleczyć dobrych, polskich rekonstruktorów."jeżeli tak to przynajmniej nie wszystko jest dla picu, a widzowie mają dobre przedstawienie."To może dać rekonstuktorom prawdziwą broń i ostrą amunicję??? Będzie super realizm. Albo w scenie" brania jeńców porządnie ich skopać i stłuc kolbami.Kolega Catedro ma rację, niektórzy chyba zapomnieli, że wojna się skończyła w '45. Ciekawe co by było, gdyby ten rekonstruktor miał na głowie nie stalowy garnek ale jakąś laminatową replike???Zauważyłem, że trwa najazd na iemieckich" rekonstruktorów, polegający na sugerowaniu, że prawie każdy z nich to głupek zafascynowany nazizmem i hitlerem. Dlaczego nie było po tej historii takiego najazdu (poza forum) na tych kawalerzystów"??? Czy noszenie przez stwarzającego zagrożenie dla otoczenia głupka polskiego munduru jest wystarczającym powodem do ozgrzeszenia"??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Członek grupy reko. Polskiego Września dlatego nie jest Niemcem bo tego nie lubi i dlatego wali w łby pasjonatów nazizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Sprawa 1) To nie był żaden wypadek. Widać to było a żywo", widać też na zdjęciach. Sprawa 2) Dość anonimowych ułanoidów"! Ujawnić nazwisko i przydział tego gnoja! Pozdro!PS. Dobrze, że nie było śmiertelnych ofiar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 właśnie o to pytałem bo słyszałem o tym omdleniu na motorze... heh teraz wiem już wszystko po tej fotce :) mam nadzieję, że się kolesie nie wywalili z tym motorem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Tu macie wszystko-trzeba czytać od początku, razem ze zdjęciem ego gnoja". http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=485690#487022C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 Panowie pilnujcie slownictwa bo za chwile posypia sie kartki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 tak z ciekawości jest może gdzieś filmik tego incydentu z szablom??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.