pomsee Napisano 3 Marzec 2008 Autor Share Napisano 3 Marzec 2008 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4981972.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 No cóż nie pierwszy to już raz pan prezydent i jego stadko wykazali inwalidztwo umysłowe i przedziwną zdolnośc do wymyślania i plecenia andronów. Najgorze jest to, że ten obóz polityczny mieni się sprawiedliwym i odżegnuje się od poprzedniego reżimu, a tym czasem... Oni!! Szanowni Państwo też lepiej wiedzieli kto jest znaminitszym Polakiem i kto z większym poświęceniem walczył za Ojczyznę. Czym sprawiedliwość socjalistyczna różni się od PiSowskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Panie Pomsee! Pan znów szuka dziury w całym ( a może tylko lekko naddartym całunie ). Po pierwsze primo o sprawie zaczęto pisać parę dni temu. Po drugie primo - źródła, źródła i jeszcze raz źródła. A Pan szanowny tylko GW!!! Bój się Pan Boga.Aha. Po trzecie primo - Pan łaskawie nie doceniasz inteligencji Użytkowników. Bo zaraz się Pan dowiesz, że ci z tamtej strony to nie mieli czerwonej krwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Tak zupełnie abstrahując od tematu - ciekawy jestem ilu faktycznie żyje takich prawdziwych kombatantów. Prawdziwych tzn. takich którzy faktycznie walczyli z bronią w ręku z okupantem. Bo czasem można odnieść wrażenie, że im więcej czasu mija od wojny to tych kombatantów nam przybywa. A mój ojciec np. nigdy nie starał się być kombatantem - za komuny nie zapisał się do ZBOWiD-u bo twierdził, że od czerwonych nic nie chce, a w wolnej już Polsce miał jedynie bardzo luźne [towarzyskie] kontakty z jednym z kół byłych żołnierzy AK przy Klubie Inteligencji Katolickiej. Może zabrzmi to patetycznie, ale twierdził, że to co robił to robił dla Polski, a nie dla jakiś przywilejów. Słyszałem natomiast i o takich przypadkach, gdzie \\kombatantem\\" zostawała niewiasta, która podobno będąc bardzo młodą dziewczyną czasami zanosiła partyzantom mleko do lasu - tak przynajmniej stwierdziło 2, czy 3 świadków...Pozwalam sobie zapodać zdjęcie [które już kiedyś zamieszczałem] mojego ojca [to ten młody człowiek po lewej] z 44 roku gdy w ramach \\Burzy\\" szli na odsiecz Powstaniu Warszawskiemu, a gdy rozkaz odwołano to się zbuntowali i poszli dalej, aż nad brzegami Pilicy rozjechały ich niemieckie Pantery. I nawet w książkach traktujących o tamtych czasach mój ojciec występuje jako plut. \\Strzała\\" - NN. A co do artykułu, no cóż - \\polskie piekiełko\\"...balansPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 21:28 04-03-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 K****, sa dokładnie tacy sami jak ci, których tak usilnie zwalczaja...Żenada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Ciekawe co te palanty jeszcze wymyślą. Jak się miało 18 lat mieszkało pod lasem i poszło z pierwszymi partyzantami którzy pojawili się we wsi ,albo walczyło w powstaniu w AL ,bo stary pracował w fabryce, to teraz jest się Beee za...jakąś politykę :))))))...i nie dostanie się pod koniec życia darmowych lekarstw.Jak się było ubekiem ,komuchem , gnidą i oprawcą to jakoś kilkutysięcznych emeryturek nikt nie zabrał. Ale widocznie wierchuszki" się nie rusza ...bo mocni dalej są ,a KGB czuwa :)Mógł by jeszcze pan prezydent wpaść na pomysł ,żeby odbierać dyplomy otrzymane na komunistycznych uczelniach, świadectwa maturalne z komunistycznych szkół, mieszkania, które ludzie otrzymali od komunistycznych zakładów pracy ...a najlepiej wszystkie komunistyczne osiedla zrównać z ziemią z tą bandą co się sprzedała komunie za parę metrów kwadratowych .Zakładów i fabryk nie ruszamy bo państwowych już nie ma ...co się dało to zniszczyli, rozkradli, albo sprzedali i jest teraz prywatne - demokratyczne" czyli słuszne i nie ważne ,że nie polskie. Za parę lat dobiorą się do tyłka i AK owcom ,no bo jaki polski" bank z niemieckim prezesem będzie dawał kasę polskiemu bandycie który odstrzelił łeb jego dziadkowi ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Do szału mnie doprowadza takie trktowanie ludzi , którzy poświęcili swe najlepsze lata... i obojętnie pod jakim sztandarem.. bo na ogół . jak słusznie kol jacenty2004 napisał nie bardzo mieli wybór.Do szału mnie doprowadza celebrowanie jednych kosztem drugich..Do szału mnie doprowadza wykorzystywanie jakichś zaprzeszłych animozji do dzisiejszych gierek politycznych... małych ludzi..Tak w geście malutkiego sprzeciwu jutro pójdę do marketa , kupię na wyprzedaży kratę zniczy zakurzonych jeszcze od wszystkich świętych i zapalę po jednej na każdej mogile z lat wojny , pokutującej jako niemy świadek na poboczu drogi do nowej świetlanej przyszłości.Hak wam w smak panowie politycy.pozdro Erih Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Do szału mnie doprowadza takie trktowanie ludzi , którzy poświęcili swe najlepsze lata... i obojętnie pod jakim sztandarem.. bo na ogół . jak słusznie kol jacenty2004 napisał nie bardzo mieli wybór.Do szału mnie doprowadza celebrowanie jednych kosztem drugich..Do szału mnie doprowadza wykorzystywanie jakichś zaprzeszłych animozji do dzisiejszych gierek politycznych... małych ludzi..Tak w geście malutkiego sprzeciwu jutro pójdę do marketa , kupię na wyprzedaży kratę zniczy zakurzonych jeszcze od wszystkich świętych i zapalę po jednej na każdej mogile z lat wojny , pokutującej jako niemy świadek na poboczu drogi do nowej świetlanej przyszłości.Hak wam w smak panowie politycy.pozdro Erih Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Człowiekusniegu dopadłes mnie :(Przyznaję sie dobrowolnie, że uprawiana przeze mnie propaganda Gazety Wyborczej" jest związana z tym, że otrzymuje procent od jej sprzedaży a także od liczby osób odwiedzających portal gazeta.pl.Przyznaje sie też do uczestnictwa w tajnym sprzysiężeniu, które ma na celu wyniesienie na ołtarze Adama Michnika i z tego własnie powodu oraz za judaszowe srebrniki podjąłem działalnosć mającą na celu skażenie czystej duszy Polaka i shańbienie historii Rzeczypospolitej.Proszę o niski wymiar kary i wyrozumiałosc pomimo obrzydliwych pobudek, które mną kierowały :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Kol. Pomsee - przyznajesz się dobrowolnie czy dobrowolnie sączysz jad w nasze słowiańskie serca? Zresztą nieważne.Tak czy inaczej, na szczęście, temat Twój nie wywołał na formu zamieszek.Ale, na serio- zastanawiam się czy mój Dziadek, który doszedł do Berlina ( a ruszał z tajgi ) był gorszy patriotą lub Polakiem od brata drugiego Dziadka - ten po wojnie na moment się odnalazł w czeskiej Pradze ( bo Go tam razem z Brygadą Świętokrzyska rzuciło )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 A ja mam pomysł na specjalne odznaczenie prezydenckie dla prezydenckich weteranów - Order Kartofla:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 Czlowiekusniegu Twoje pytanie dla każdego rozsądnie myslacego czlowieka są retoryczne.O ile potrafię zrozumieć wykluczenie z grona kombatantów kogos kto mimo chlubnej karty z lat II wojny po jej zakończeniu shańbił się pracą np. w UB to różnicowanie weteranów dlatego bo byli np. w AL, PAL czy w I lub II armii WP jest po prostu procederem dla mnie obrzydliwym.Bo przeciez w latach wojny wybór organizacji ruchu oporu był często przypadkowy tak jak to pisze powyżej jacenty2004. Ludzie chcieli mieć broń w ręku i bic Niemca a teraz po latach chce się ich zróznicować, uczynić lepszymi i gorszymi. I jeszcze ta hipokryzja:Na pytanie, czy ustawa nie jest sposobem na kolejne podzielenie środowiska kombatanckiego, otrzymaliśmy z BBN odpowiedź: "Nie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musamman2 Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Pomsee, czy ty naprawdę nie widzisz świata poza pryzmatem Wybiórczej? Czy oberguru polskiej lewicy Michnik naprawdę jest dla ciebie ostateczną wyrocznią? Może teraz pośmiejemy się z weteranów podwórkowego premiera Tuska- magistra historii, który nie wiedział, że dziadek w Wehrmachcie służył? A może z profesora" Bartoszewskiego, któremu nigdy nie udało się skończyć żadnych studiów? Moglibyśmy, ale po co? Spójrz na górę tej strony- Wszystko o skarbach i przygodzie". Czy obrażanie Pana Prezydenta to dla ciebie wielka przygoda? Przestań zaśmiecać forum idiotycznymi wątkami, które mają na celu jedynie obrażanie osób o poglądach politycznych innych niż te z GW! Wyżywaj się na onecie, forum wyborczej, trybuny itp. Nie zawracaj głowy prawdziwym poszukiwaczom i znajdź sobie jakieś forum polityczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Bez lustracji to i Rokossowski by dostał ten status jak by żył....Bubel który należy przemyśleć i dopracować bo sama idea słuszna i jak dla mnie nie ma różnicy po której stronie walczyli i przelewali krew zwykli żołnierze ( czy to ze wschodu czy z zachodu, oczywiście wykluczając wermacht i inne tego typu:) ). Większość tych ludzi którzy w różnych okolicznościach walczyli w II wś walczyło o Polskę. Niestety kwoty tych proponowanych świadczeń to jałmużna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Musamman2- masz do świata pretensje, że GW w ogóle istniej, że GW ujawnia czy że ujawnia pomysły trafne inaczej? Bo rozumiem, że w istnienie takiego dokumentu nie wątpisz? Jeśli natomiast jest to fałszywy alarm lub dziennikarze przeinaczają fakty, to Twoim obywatelskim obowiązkiem jest poinformować o przestępstwie organy ścigania.Natomiast mógłbyś się czasami zastanowić czy warto obrażać Ludzi ( mam akurat na myśli prof. Bartoszewskiego )? Dla przypomnienia- część hierarchów kościelnych wyraziła swoją irytację podłością i chamstwem, które reprezentuje Nowak. Szkoda, że w tym, wypadku nie zapomniano o chrześcijańskim miłosierdziu i skończyło się po raz kolejny na lekkim pogrożeniu palcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Musamman2 - a ty jesteś pewien na 100% co twoi dziadkowie robili podczas wojny?? To przecież normalne, że wielu starszych ludzi pomija pewne fakty z przeszłości swojego życia - szczególnie z wojny.Mój dziadek walczył po wojnie pod Świerczewskim" z bandami UPa w Bieszczadach i raczej o tym milczał, a ja dowiedziałem się przypadkiem. aha, tak ci nagle zależy na historii dziadka Tuska, a sam zapominasz, że po prostu praca magisterska Bartoszewskiego została odrzucona z powodu jego działalności patriotycznej.Ja wiem, że boli - teraz 6 lat podstawówki, 3 lata gimnazjum, 3 liceum, 5 studiów a gdzie tam do 'profesora'?1 - boli, prawda? Taka polska zawiść czy mi się wydaje? A prezydent to powinien mieć przede wszystkim funkcje reprezentacyjną - i z ostatnich trzech tylko Kwachu spełniał to prezencją i znajomością języków - ale co z tego jak ten komuch był kłamcą lustracyjnym, brał koperty do kieszeni 'z przyzwyczajenia' i schlał się nad polskimi grobami?? Mamy pecha do prezydentów ostatnio, a ty się uspokój i nie wal po wyznawcach rzekomych i prawdziwych gw bo po co twoich nerwów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Jedno ale, Czlowieksniegu, niech by sobie istniała, ale tytuł niech zmieni jak zmieniła treści i poglądy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Przeczytałeś moje pytania do Musamanna2? Tak? To przeczytaj jeszcze raz, potem od nowa, jeszcze, aż do zrozumienia treści. Ewentualnie odpowiedz mi w ciemno - chodzi ci o źródło czy o treść? Z Twojego wątku rozumiem, że jeśli GW napisze, że czarne jest czarne a białe jest białe to zaczniesz wątpić. Natomiast, jeżeli gazeta o zgodnych z Twoimi poglądami napisze, że białe jest czarne, a czarne jest białe uwierzysz w ciemno?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Jeszcze jedno. Wbrew panującej ostatnio modzie i oświeconym trendom nie chciałem Cię obrazić, ani urazić inteligencji innych Użytkowników forum.Inna sprawa, że nudne powoli robi się ucinanie dyskusji na zasadzie - podała GW to znaczy, że pic na wodę fotomontaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Widzę, że nikc adekwatny do inteligencji Yeti, sorry też nie chciałem cię urazić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 No co Ty :-) Dlaczego miałbym poczuć się urażony? Dziękuję natomiast za rozbudowaną i merytoryczną część Twojego wpisu. Jestem przekonany, że Twoja argumentacja przekona miliony. Ja już wiem, że błądzę. Od dziś, w na początku każdego miesiąca, będę kupował Playboya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Nie wiem czy to nie krypto reklama:))), ale zdrowiej by było np Odkrywcę", a zamiast wirtual" znaleźć coś eal" do oglądania i nie tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 Jak bym sobie coś jeszcze w realu znalazł, to by mnie żona, chyba, oskopiła - narzędzia ma w domu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 A ja myślałem że będzie dyskusja a tu znowu połajanki jak w maglu. Czuję się zniesmaczony , panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 a co tu jest więcej do dodania nadto że taki podział jest niesprawiedliwy i pomysł durny? cała reszta to pożywka dla kłótni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.