Skocz do zawartości

esesmani - narkomani

Zakuta-Zarzycki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj na jednym z kanałow tematycznych TV obejrzałem program o bitwie w Ardenach. Zaciekawił mnie fakt podawany przy okazji wyjaśnienia przyczyn masakry dokonanej przez ss- manow grupy bojowej Peipera na 137 mieszkańcach belgijskiego miasteczka Stavelot. Świadkowie zbrodni twierdzili że ss-mani wyglądali i zachowywali się jak pod wpływem substancji narkotycznych. I tutaj mam pytanie do znających problematykę niemiecką; czyżby wafle ss byli karmieni" narkotykami aby wzmocnić ich wartość bojową ? Czy znacie inne tego typu przykłady ? Bo jeśli to prawda to czyż waleczność",zawziętość",męstwo", hart ducha" itp. brednie wypisywane o tych bandytach spod znaku trupiej czaszki nie były w znacznym stopniu spowodowane narkotykami ?
Napisano
Pierwsi którzy szarżowali na wroga byli napici jakimiś miksturami no i to powodowało że nie bali się niczego nawet drobne rany nic im nie robiły dopiero kiedy wytrzezwieli.
Napisano
No, i SS-mani i ich kulesie powiedzą ...nie,stary my to jesteśmy fajne chłopaki,to "oni nam czegoś wsypali do herbatki i my NIC nie wiemy,obudziliśmy się rano i łby nas bolały,ze ja pi.....,a tydzień później czytamy w New York Timesie,że coś narozrabialiśmy w Ardenach..."
A może Niemcy od 1939 roku byli naćpani? :-)
Napisano
witam, ha,ha,ha nic innego nie przychodzi mi do glowy... chwala zwyciezcom, biada pokonanym i tyle.
nikt im ze lba nie zdejmie tego co narobili ale kiedys, nawet u nas musi sie skonczyc wizja niemieckiego zolnierza jako pijanego (nacpanego) idioty ktoremu mozna wcisnac zlo calego swiata w buty, zdrow
Napisano
jestem tolerancyjny- stwierdzam fakty

adz spokojny karpik, oni wiedza wiecej niz ci sie wydaje..."

I to jest najgorsze - wiedzą, ale się nie przyznają
Napisano
mała errata do dyskusji; to nie jest nasze zdanie o Niemcach. Film wyprodukowany i wyemitowany przez angielską stację telewizyjną / właśnie tą ktora często wspomina o esesmanach jako herosach pola bitwy", walecznych bohaterach powstrzymujących nawałę wroga" itp. farmazony.
Napisano
Kolego Panzerfahrer nikt nie mowi o Niemcach jako o społeczności. Przytoczyłem tylko fakt wymordowania niewinnych cywili / w tym ponad 30-ga dzieci / z belgijskiego miasteczka przez naćpanych esesmańskich zwyrodnialcow pod komendą ardeńskiego ohatera" Peipera. Czołem.
Napisano
W lipcu albo sierpniu w Focusie Historia był artykuł Armie na haju" cyz jakoś tak. Nie przepadam za tą gazetą, ale artykuł był dość ciekawy.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie