acer Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Bahnschutz :)))))Ps. Kto może podać identyfikację i zdjęcia najmniejszych lokomotywek spalinowych używanych na PKP jak i w kolejach zakładowych za starych dobrych czasów ?Ps. 2 Nie chodzi o wąskotorówki - tylko normalny rozkład torów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 sm-3 ?http://www.kolej.pl/jareks/wtpkp/sm03.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 SM01 były najmniejsze, ale to od razu po wojnie, później SM03.A ja też miałem pradziadka kolejarza - legitka w załączniku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Dokładnie, SM 01-03 były najmniejszymi lokomotywkami, ale bardziej je należy brać jako pojazdy zakładowe niż kursujące na szlakach...Natrafiłem na świetną stronkę ukazujące grafiki większości lokomotyw w Polsce, polecam do zajrzenia: http://plewka.ovh.org/slokim/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Bingo - dokładnie chodziło mi o SM03. (takie dokładnie ale w kolorze zielonym były na stanie kolei zakładowych cementowni w Małogoszczu i Bukowie). Piękne było to, takie małe ale wagonik beczkowy cementu ciągnęło albo wagonik z drewnem :)Chyba na trasie Skarżysko-Bliżyn spalinóweczki dalej krażą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Spalinówki nadal na trasie Skarżysko-Tomaszów Maz. przez Końskie, Opoczno - 1 osobowy dziennie, ale za to kupa towarowych ciągniętych przez SM42/ST43/ST44/SM48 itd.Fota - ST43 Rumun" (chyba mój ulubiony typ) i Stonka" SM42 z pociągiem towarowym koło Końskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 bjar_1 a gagariny są dalej w użyciu czy nie? Kiedyś słyszałem plotkę że prawie wszystkie pocieli na złom, bo ruskie czy coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 No jasne że są, trochę ich ilostan się przerzedził ale gdzieniegdzie jeszcze na szczęście bywają, w Skarżysku (najbliżej mnie) są bodajże 3 sztuki o numerach 360,530,846.Fota - gagar" S44-1025 w Piotrkowie Tryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 ST44-1025 oczywiście ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Gagariny oczywiście nadal eksploatuje LHS Sp. z o.o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Dzięki za info, stare lokomotywy mają w sobie to coś (kto był w przedziale silnikowym ten wie:), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 hehe mój wujek jest kolejarzem w okolicach Nowego Sącza :)ta niebieska taśma do tachometrów(??) z liczbami oznaczającymi prędkości super się pali i zawsze od tego moja rodzina odpala ognisko pod blachą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 a ja kocham się włóczyć, głównie autostopem, głównie na wykopki, bunkry, poza tym kuglarstwo wszelkiej maści(żonglerka , fire show), teraz się uczę na rowerku jednokołowym jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 No a ja interesuję się : militaria, numizmatyka i w małym stopniu modelarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Styczeń 2008 Share Napisano 8 Styczeń 2008 ja20 - a ja Ci powiem że sluchasz alternatywnej muzyki..prawda??Skad ja to znam ;] jaza na stopa, piłeczki POI, etc.pozdro :o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 zgadłeś : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capitan2 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Jawa/50/12308Hm, a oto moje hobby (no drugie hobby ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 dodam jeszcze że nienawidzę(muzyki)szarpidrutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 i ? ja nienawidzę techno stuków puku puku ale jakoś to nie pasuję do wątku hobby inne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 hehe Cronos. wylewnie ale słusznie [;@ja20: witaj w klubie :) Play fast or don't!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 No to jak już się pojawił temat muzyki, to ja się twż pochwalę swoją kolejną pasją. \\m/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 A wracając do moich gryzmołów: coś dla wielbicieli Września '39... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 ... i wojny w Wietnamie.Nie ma to jak zapach napalmu o poranku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Zbyniek a dużo czasu pochłania ci to hobby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Wiem że nie wszystkim się podoba szarpanie drutów ,lecz jest to moją pasją i nic na to nie poradzę .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.