Skocz do zawartości

Cała Europa odetchnęła z ulgą po wyborach w Polsce...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 370
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Taaa,Europa odetchnela...

I teraz cuda beda sie dzialy:

-Emigranci wroca do Polski.
-Drogi i autostrady beda najwyzszej jakosci.
-Niemcy z Moskalami zrezygnuja z rury pod Baltykiem.
-Powiernictwo Pruskie zrezygnuje ze swoich dobr pozostawionych,na terenach pod tymczasowa administracja Polska".
-Rosja zniesie embargo na miesko z Polski.
-Nowy rzad wyprowadzi wojsko z Iraku i Afganistanu.
-Lekarze dostana odpowiednie podwyzki.
-I wogole bedzie super!

A za cztery lata LiD wygra wybory,bo sie okaze ze Narod znowu sie zawiodl na swoim rzadzie,ktory jak zwykle duzo obiecywal,a nic nie dokonal ....

Ten odetchnal z ulga komu to bylo na reke...
Napisano
Ja powiem prosto z mostu i jak chcecie możecie mnie moderować: Polacy są głupim narodem.
głupim i niecierpliwym.
Dlaczego? Nie przewidują prostej acz niezwykle ważnej funkcji CZASU w zachodzących przemianach. Jakoś Niemcy, Francuzi spokojnie wprowadzają potężne reformy rozkładając to na lata. Nawet jest taki przykład bodajże reformy rolnej we Francji, którą to zaczęto wprowadzać w 1982 roku. Obczajono, że wszystko jest ok, pasuje i do końca weszła w życie w 2002!
U nas za ten czas wyrosło by 3 Lepperów, rza by się zmienił 7-krotnie i byłyby 3 stany wojenne jakby Polacy mieli czekać 20 lat na konkretne wyniki.
Przecież wszystko chcemy na hip hura. Żadna partia nie powie prawdy, że to trwa wszystko. I wszystkie kłamią się w tym zatracając. Ostatnia poprawa sytuacji gospodarczej to bodajże ostatnie pogrobowe efekty reform SLD x-lat temu... a kto sobie to wszystko przypisał :>?

Musimy się my, Polacy oduczyć do końca jednego systemu i przestać być nim ogłupieni. Może za 50 lat tu będzie normalnie :) Jak roczniki 2000 dojdzie do władzy. Ci na pewno żadnych uprzedzeń mieć nie będą.

Taaaaa wolny rynek w Polsce - jeszcze daleka droga!
Napisano
Może napiszę ździebko nie na temat, ale, mam pytanko : Czy głośna ustawa tzw. deubekizacyjna weszła w życie ? Czy exbezpieczniki potracili spec dodatki do emerytur ? Coś tam postkomuna chyba zaskarżała, i cicho w kwestii tej.
Przykład Morela, ponoć zmarł w Izraelu, ale aktu zgonu nie przedstawiono, i rodzina emeryturę ciągnie po nim dalej. Aczkolwiek jemu dodatek zdążyli wcześniej zabrać.
Polska to bogaty kraj, kasa dla tej maści ludzi, lewe renty, KRUS np. dla takiego Mojzesowicza ( PiS )...
Napisano
Morel.... TFU!
Co to w Polszcze samopałów i jednostki specjalnej GROM nie ma coby sprowadzić takie elementa mieszkające W Anglii, Szwecji czy Izraelu przed oblicze polskich sądów?
MOSAD się jakoś nie patyczkował i do Ameryki Południowej wycieczki w wiadomym celu praktykował!

Kk, sory za Off topic :)
Napisano
Cóż..dyskusja na poziomie, kulturalna ale nie naukowa. Nie uwzględniliśmy na początku aparatu pojęciowego i stąd niezrozumienie...

Czym jest więc organizm państwowy?
Jak to się ma do Polski?

Ja nie narzekam na wolny rynek... u nas zawsze tak było. Rolnik posadził porzeczki jak były po 6zł... jak zaczeły owocować, wszyscy już produkowali porzeczki i była po 0,5zł. Tak jest z również z wykształceniem, doświadczeniem, umiejętnościami z tym że w Polsce to zmienia się za szybko. JA spróbowałem postępować z rynkiem pracy wg przysłowia jak nie kijem go to pałką"...

Ja zarabiam minimalną, prawie... Przeszkoliłem się do nowego zawodu...tym razem bez ambicji. Płacę podatki, opłaty, nie pobieram żadnego socjalu. Tylko że moje podatki to może być najwyżej 22% mojego wynagrodzenia (w tej chwili ok 5%). Więc co sie dzieje z pieniędzmi które wpływają do budżetu? Napewno nie ida na socjal zekających na manne :), a gdzie poszły ostatnio to się dowiedzieliśmy.
Zresztą ja nie oczekuje pieniędzy od państwa a jeżeli tak zostałem zrozumiany to tylko przez pomyłkę. Rozumiem, że nie było u nas Planu Marshalla, przeszliśmy dwie okupacje, i gdyby nie wojna to mielibyśmy tyle ludzi że ho ho i dlatego nie oczekuję 1000km autostrad jak w Hiszpanii, bezpłatnej służby zdrowia jak w Wielkiej Brytanii, pociągów jak we Francji, socjalu jak w Szwecji ale niech to będzie 1/10 tago co robią w innych krajach i niech to będzie z uśmiechem na twarzy urzędnika.

W Polsce chciałem otworzyć knajpke. Od szkoły ile tzreba, od kościoła też, sanepid sprawdził, strażacy podbili pieczątke, koncesje dostałem... ale Książe Proboszcz z pobliskiego pałacu przeleciał się z kółkiem różańcowym po blokach, natrzaskali ludziska podpisów i jak szczali im po klatkach tak...

Brat weterynarz zlitował się nad chłopem i zarobił 300 więcej. Okazało się że 200 ponad próg i zabulił...sam nie powiedział ale z ata musiał zrezygnować.
I też uczciwi ludzie jesteśmy...
Napisano
Pomsee podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałeś w poście powyżej [z 26.10. o 16:48].

Kindzal pomyliłeś wątek, a może nawet forum, bo tu nikt o cudach" nie pisał, a wręcz przeciwnie chyba wszyscy podkreślali, że w cuda nie wierzą. I [prawie] wszyscy liczą jedynie na trochę rozsądku i spokoju zamiast ciągłej wojny i prostackiej propagandy. Liczą na mniej frazesów i inwektyw, na mniej brudnych gierek i partyjnych interesików, na mniej nienawiści i obrzucania się błotem. Liczą w końcu na to, że państwo będzie bardziej przyjazne swoim obywatelom, a wtedy to i pewnie część emigrantów powróci z zarobionymi na zachodzie pieniędzmi, aby tu w kraju coś budować. No i większość obywateli pewnie by chciała aby nasze relacje z sąsiadami się poprawiły. Czy tak będzie - czas pokaże...

balans
Napisano
Wczoraj coś usłyszałem o zmianach w CBA i Policji Skarbowej, ale samą końcówkę i nie mogę znaleźć nigdzie co PO chce zmieniać. Jeśli ktoś wie proszę o podpowiedź.
Napisano
Balans to nie pierwszy rza się zgadzamy :)
Martian zobacz tu:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/platforma;chce;utworzyc;policje;finansowa,118,0,276854.html
Napisano
Trochę się obawiam, że teraz w przeciwieństwie do dowcipu Janowicza o Ameryce państwo będzie się interesować skąd Kowalski będzie dokładał do pensji.
  • 3 months later...
Napisano
No i po wizycie premiera będziemy w końcu mieli gazociąg po Bałtyku i jeszcze nawet festiwal piosenki radzieckiej tfu sorry rosyjskiej.
Napisano
Martian nic się nie bój, oni będą mieć rurociąg a my za to będziemy mieć tarczę! A jak tarcza nie pomoże to się wyśle elitarny oddział kapelanów podwodnych...
Napisano
Dobry interes nas ominął jak nie zgodziliśmy się na budowę JAMAL'u II [1,5 mld $ rocznie za sam transfer]. No to teraz pozostał nam jeno płacz i zgrzytanie zębów" no i tarcza na pocieszenie...
Napisano
Niestety w naszych stosunkach z Rosją doszlismy do takiego dna, że samo spotkanie naszego premiera z Putinem jest odbierane przez społeczeństwo jako sukces.
Napisano
Z drugiej strony Rosja powoli cichcem wycofuje się z embarga na żywność. Rolnicy dostają dotacje z UE więc możemy na tamtym rynku zawalczyć na równych prawach.Tylko na kij na patyk nam drażnić ich Patriotami ?Albo.... już wiem ! Zakupić Patrioty w wersji do transportu lotniczego jako wsparcie dla naszych misji w Afganistanie i Iraku .No a jak się okaże że do Herculesa nie wejdą to będzie że się jakiś generał pomylił w SIWIZ... ;))))) A sprzęt zostanie :))))) No i czy Tusk , skoro Jamal II już zawaliliśmy , nie mógłby wykombinować jak się podpiąć do bałtyckiej rury ??
O ile pamiętam to Rosjanie wymyślili ją nie tyle żeby nam zrobić na złość ale raczej by móc ukrócić wycieki na Ukrainie i Białorusi !
Tak sobie pofantazjowałem ... Ale czy do końca ?
Napisano
Jaka cała Europa??? Raczej marksistowska Jewropa! Przede wszystkim zaś Niemcy i Rosja- oto prawdziwi zwycięzcy wyborów w Polsce. Rząd niemiecki już oficjalnie popiera projekt Eryki Steinbach- a co tam, w Polsce rządzą przecież różowi libertyni, którzy przecież nie zaprotestują. Najpotężniej się uśmiałem, kiedy zobaczyłem minę podwórkowego premiera Tuska w momencie, kiedy dowiedział się od Angeli Merkel o zniesieniu rosyjskiego embarga na polskie mięso. Szopka nie z tej ziemi, wszelako lewackie europejskie media, te różne Der Tagescajtungi i El Paisy nie uznały za stosowne ponabijać się z Tuska, choć wcześniej z upodobaniem wyszydzały Kaczorów. Ale widzę, że euromarksistowska propaganda również na niektórych z was wywiera nadal silny wpływ...
Napisano
Bocian, piszesz, że niniejszy dyskurs ma przebieg pokojowy i merytoryczny, ale ja widzę coś innego. Właściwie tylko Martian zachowuje zdrowy rozsądek, bo zadaje zdrowe pytanie: co się stało, że nagle silnie zbolszewizowana Jewropa zaczęła kochać Polskę? Podejrzliwość Martiana jest godna polecenia, ja też staję się nerwowy, kiedy słyszę, że Niemcy i Rosja cieszą się z wyniku wyborów w Polsce. Źle to wróży naszemu państwu.
Napisano
Widzisz, moje poglądy ja uważam za prawicowe. Jednak ręka by mi zdrżała gdybym miał uzywać epitety i sformułowania, którymi ty sie posługujesz:
marksistowska Jewropa"
Niemcy i Rosja - oto prawdziwi zwycięzcy wyborów w Polsce"
óżowi libertyni"
podwórkowy premier"
uromarksistowska propaganda"
Byc moze z twojej strony to jedynie koloryt wypowiedzi" ale ich styl nie przypomina mi w niczym merytorycznej dyskusji a jedynie wypadkowa emocjonalnosci ich autora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie