grawer Napisano wczoraj o 16:44 Napisano wczoraj o 16:44 Witam, mam prośbę w celu identyfikacji gardy szabli, może ktoś z Was rozpozna. Z góry dziękuję za pomoc
0 Erih Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Jak dla mnie, współczesna robota gdzieś z południowej półkuli. Popatrzyłbym po krajach które mają mewę/alkę w herbie. Numeracja kabłąka może wskazywać na regulaminową produkcję (jakaś szabla np paradna) poza tym może mi się wydaje ale widzę ślady złocenia, z drugiej strony ślady obróbki pilnikiem nawet zgrubnie nie wyrównane. Na dwoje babka wróżyła, ale obstawiałbym tanią kopię na ścianę.
0 grawer Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Dziękuję za zainteresowanie lecz nie wygląda na wyrób współczesny, tym bardziej że jest wykonana z brązu ze śladami złoceń. Doczytałem się że szable paradne były wykonywane indywidualnie na zamówienia oficerów. może ktoś jeszcze coś napisze
0 karpik Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) Kupiłeś w ciemno na portalu. Samo zdjęcie z allegro z jakimiś innymi, a'la starymi elementami broni w tle, śmierdzi szukaniem frajera. Edytowane 9 godzin temu przez karpik
0 abcd Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Może wojska lotnicze Królestwa Jugosławii . Edytowane 8 godzin temu przez abcd
0 abcd Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Na guziku mewka ma łeb w drugą stronę , z reszta jugosłowiańskie pochodzenie mojego guzika to hipoteza . Co do gardy jakieś klimaty lotnicze z lat 20tych . Przyzwyczailiśmy się ze lotnicy noszą na galowo kordziki ale może gdzieś było inaczej .
0 grawer Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Ja tego nie kupiłem, sąsiad to kupił i zaproponowałem mu że mogę tu na forum spytać, kupił klingę francuską 188... i rzeźbi. Dzięki za zainteresowanie.
Pytanie
grawer
Witam, mam prośbę w celu identyfikacji gardy szabli, może ktoś z Was rozpozna. Z góry dziękuję za pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi