Skocz do zawartości
  • 0

Garda szabli

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Jak dla mnie, współczesna robota gdzieś z południowej półkuli. Popatrzyłbym po krajach które mają mewę/alkę w herbie. Numeracja kabłąka może wskazywać na regulaminową produkcję (jakaś szabla np paradna) poza tym może mi się wydaje ale widzę ślady złocenia, z drugiej strony ślady obróbki pilnikiem nawet zgrubnie nie wyrównane. Na dwoje babka wróżyła, ale obstawiałbym tanią kopię na ścianę.

• 0
Napisano

Dziękuję za zainteresowanie lecz nie wygląda na wyrób współczesny, tym bardziej że jest wykonana z brązu ze śladami złoceń. Doczytałem się że szable paradne były wykonywane indywidualnie na zamówienia oficerów. może ktoś jeszcze coś napisze

• 0
Napisano (edytowane)

Kupiłeś w ciemno na portalu. Samo zdjęcie z allegro z jakimiś innymi, a'la starymi elementami broni w tle, śmierdzi szukaniem frajera.

Edytowane przez karpik
  • 0
Napisano

Na guziku mewka ma łeb w drugą stronę , z reszta jugosłowiańskie pochodzenie mojego guzika to hipoteza . Co do gardy jakieś klimaty lotnicze z lat 20tych . Przyzwyczailiśmy się ze lotnicy noszą na galowo kordziki ale może gdzieś było inaczej .

• 0
Napisano

Ja tego nie kupiłem, sąsiad to kupił i zaproponowałem mu że mogę tu na forum spytać, kupił klingę francuską 188... i rzeźbi.😄 Dzięki za zainteresowanie.