Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
28 minut temu, Cypis napisał:

Po 8 latach rządów pis i maliniaka w pałacu  , brawo oni. 

O nasze bezpieczeństwo dba Wojsko Polskie. My nie powierzamy obrony Polski komu innemu. My nie opieramy się na tym, że ktoś inny za nas samych będzie nas bronił. Nie. Wojsko Polskie będzie nas broniło, jeżeli do takiej sytuacji by doszło” - powiedział Mariusz Błaszczak, minister obrony narodowej na spotkaniu w Spale.

Można już otworzyć konkurs, gdzie będą Zaleszczyki 2.0 dzięki gnijącym przez lata pod chmurą - za czasów błaszczaka - maszynom linii technologicznej m.in. do produkcji amunicji 155 mm.

Jako Zaleszczyki 2.0 obstawiam Peniche.

Napisano
56 minut temu, Cypis napisał:

Po 8 latach rządów pis i maliniaka w pałacu, brawo oni. 

A bo mogło być inaczej? Zamiatacz apteki w podwarszawskich Łomiankach rządził:

Kariera Misiewicza w MON. „Ten gówniarz, bez magistra, »egzaminował« doświadczonych oficerów lotnictwa”

Ale nic to, jak mawiał Wołodyjowski. Krzyczmy razem z mętami pisowskimi - Donald Trump! Donald Trump!! Donald Trump!!!

Napisano

Nieprzypadkowo polskojęzyczny opis parametrów samolotu FA-50GF, zawarty w oficjalnych komunikatach o jego zakupie (sukces!) głosił, że jest to maszyna „dwuosobowa”. Nie dwumiejscowa, jak fachowo można by to ująć, ale dosł. „dwuosobowa”. Rozumiecie już przeznaczenie? Pilot i osoba pasażerska :D Kierunek: Zaleszczyki! Dopalanie i wio! 

M.

Napisano

Nie zapomnijcie proszę o 20-to letnim wówczas doradcy Macierewicza niejakim Jannigerze.... 20 lat i doradzał, umysł tęższy niż Einstein i Tesla.....

Napisano
14 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

W naszej części świata nie ma innego wyjścia - klamka + 5,56 w każdym domu, jak w Szwajcarii i Izraelu.

Toś zafantazjował, nasi politycy w trosce o swoje łby nigdy na to niepozwolą.

Napisano
31 minut temu, fala napisał:

Toś zafantazjował, nasi politycy w trosce o swoje łby nigdy na to niepozwolą.

:classic_smile:

A bo to wicie, panie dzieju, ja tutaj sobie tak w ogóle fantazjuję – a co se bede żałował jako „żałosny europejski pasożyt” (© Pete Hegseth)? Kibel mam nowiutki zacnej firmy Grohe kupiony parę miesięcy temu to mam pozwolić, żeby jakiś buriat czy kałmuk mi go zajumał za rok, dwa, czy pięć, bo kretyn błaszczak i inne takie odpadki cywilizacji z wojska sobie teatrzyk zrobiły? To se chociaż fantazjuję.

A to o uzbrojonych Draco Wilgach do zestrzeliwania dronów, a to o kolekcjonerskiej niemożliwej do zdobycia amunicji 20×102 do FA-50, którą jakiś koreański świstak gdzieś klepie i zawija w sreberka, ale polski wywiad jeszcze nie wyczaił, gdzie ten świstak to robi. błaszczak & maliniak Company zostawili Polsce w spadku kukułę to co se nie pofantazjować…? Tym bardziej, że mamy wojskowego towaru na tydzień walki, jak wczoraj powiedział generał Dariusz Łukowski.

Zostało polskim „żałosnym europejskim pasożytom” (© Pete Hegseth) coś więcej, niż sobie pofantazjować?

:classic_smile:

Napisano
7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

"Szef rosyjskiej dyplomacji Siergiej Ławrow zdradził, że Kreml ma żądać przede wszystkim zniesienia restrykcji ograniczających handel rosyjskim zbożem i nawozami. - Rosja nie pozwoli żadnemu podmiotowi wykluczyć jej z tych ważnych rynków - mówił, podkreślając zaangażowanie Rosji jako znaczącego globalnego dostawcy zboża i nawozów. - Rosja potrzebuje jasnych gwarancji wznowienia umowy zbożowej, nie możemy wierzyć Zełenskiemu na słowo"

To, jak to było z tymi rosyjskimi nawozami?
Pamięta ktoś?

485210944_684724424112585_1511347316473431001_n.jpg

Do tego wzruszającego rodzinnego zdjęcia-collage'u zabrakło jedynie opisu. Pozwól, że Ci pomogę:

Prawy górny róg → siedzi.

Prawy dolny róg → za chwilę będzie siedział.

Lewy górny róg → za odrobinę dłuższą chwilę będzie siedział.

Lewy dolny róg, plan pierwszy → za 4 lata będzie siedział z mocy 34 prawomocnych wyroków.

Lewy dolny róg, plan drugi → na razie nie siedzi, ale wyroki sądów (szczególnie ostatnie) mu nie sprzyjają.

To naprawdę wspaniała, bogobojna, o najwyższych konserwatywnych wartościach rodzinka. Tylko pozazdrościć takiej rodzinki; naprawdę cudowna rodzinna fotografia. Nie wiem, kto by nie chciał mieć takiej rodzinki i nie spędzać z nią każdych świąt, urodzin, imienin, chrztów, ślubów oraz rzecz jasna ubojów jenotów na futra.

No i ten godny najwyższego szacunku ruch MAGA tej rodzinki (patrz: czapki) MAKE ABNORMITY GREAT AGAIN.

Napisano
Godzinę temu, bodziu000000 napisał:

Skandal w USA. Przesłali dziennikarzowi plan wojny. Mike Waltz: Biorę odpowiedzialność

Ale za co misió Waltzu bierzesz odpowiedzialność? Za to, że Europejczycy są „żałosnymi pasożytami”, czy za to, że jesteś dworczykopodobnym kompletnym nieodpowiedzialnym idiotą?

A może za coś jeszcze innego - za głupią wiarę w to, że ruscy nie robią cię w konia i że wydaje ci się, że wy kowboje zakończycie wojnę na Ukrainie?

Napisano
11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Skandal w USA. Przesłali dziennikarzowi plan wojny. Mike Waltz: Biorę odpowiedzialność

Ale za co misió Waltzu bierzesz odpowiedzialność? Za to, że Europejczycy są „żałosnymi pasożytami”, czy za to, że jesteś dworczykopodobnym kompletnym nieodpowiedzialnym idiotą?

A może za coś jeszcze innego - za głupią wiarę w to, że ruscy nie robią cię w konia i że wydaje ci się, że wy kowboje zakończycie wojnę na Ukrainie?

Przecież miernota jest świadomy, pogodzony, że kolega zrobi co chce i racjonalizuje działania mordercy- ludobójcy.

"Rosja może „przeciągać czas” w przypadku umów pokojowych — Trump

Prezydent USA Donald Trump powiedział agencji Newsmax, że Putin może „grać na czas” w sprawie porozumienia pokojowego z Ukrainą.

„Nie wiem. To znaczy, dam ci znać w pewnym momencie. Myślę, że Rosja chce to zakończyć, ale może zwlekają”.

Dodał, że sam przez wiele lat robił to samo w biznesie.

„Robię to od lat, wiesz; nie chcę podpisywać kontraktu, chcę po prostu „zostać w grze”, ale może wcale nie chcę tego robić... Nie jestem pewien. Ale nie, myślę, że Rosja chciałaby, żeby to się skończyło, i myślę, że Zełenski chciałby, żeby to się skończyło w tym momencie” – powiedział Trump."

Jedyny "sukces" w  "negocjacjach pokojowych", to zakazanie Ukraińcom atakowania celów, które bolą łysego i nasilenie ataków na cywili na Ukrainie.

Napisano
39 minut temu, karpik napisał:

Przecież miernota jest świadomy, pogodzony, że kolega zrobi co chce i racjonalizuje działania mordercy- ludobójcy.

Tak to jest z przypadkowymi w polityce amatorami i takimi dworczykopodobnymi patałachami, jak ten, który przedwczoraj się popisał. Dobrze dziś powiedział amerykanista prof. Tomasz Płudowski, że w obecnej administracji amerykańskiej tylko Marco Rubio to zawodowiec.

Napisano
10 minut temu, bodziu000000 napisał:

Oj, jak nam przykro 😁😁😁

Ta pani słusznie miniona nie ma oznaczeń bo jest "odważna" i się nie bała, tylko właśnie ze strachu. Na tej wojnie oznaczenie się jako dziennikarz czy medyk, robi z ciebie cel nr  1 i w dobrym tonie jest chwalenie się ( po obydwu stronach) "łupem" w takiej postaci.

Napisano
20 minut temu, bodziu000000 napisał:

On z resztą często ma minę "co ja tu ku... robię" 😁

No, coś w tym jest 🤣

Generałowi Hodgesowi też już puszcza na dźwięk i widok tych amerykańskich głupków, tych amatorów, tych naiwniaków, którzy myślą, że oni wynegocjują coś trwałego z putlerem. W byłych demoludach nawet dziecko wie, że z putlerem nie ma żadnych układów pokojowych.