Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
25 minut temu, bjar_1 napisał:

Jeśli ktoś ma pejsbuka,

Najbardziej, dla mnie, przerażające jest, że takie kurwie, instrumentalnie wykorzystując historię i jej uczestników* robią loda Putinowi, gromadząc wokół się podobne kanalie i osoby o mocno obniżonym IQ, które jako statyści służą za "pożytecznych" idiotów.

* WP na Wschodzie...

Napisano

Trochę jestem w szoku, wszedłem na to "stowarzyszenie" i no... jestem w szoku. Nie jestem za niszczeniem cmentarzy radzieckich, to historia i cmentarze jakby nie patrzeć, ale nie wiedziałem że takie sekciarstwo kacapskie się wokół tego kręci . Chyba zmienię zdanie.

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Cronos napisał:

Nie kliknę żeby nie nabijać wyświetleń. Jakoś wątpię w rzetelność, ale może streszczenie? Albo czy się opłaca kliknąć?

Też jestem wstrząśnięty, jak i zapewne Ty, że taka Dziennikarska Wspaniałość, jak Arleta Bojke pracuje dla takiego zera, jak kanał zero. Tym bardziej, że Arleta Bojke ma swój własny świetny kanał na YT i przeprowadza tam wywiady z ludźmi normalnymi, profesjonalnymi i etycznymi, a wyrzuconymi z WP za te wartości przez PiS.

Ale...

3 godziny temu, bjar_1 napisał:

Obejrzyj, akurat p. Bojke to rzetelna jest.

...Bjar ma rację. Warto się przemóc i obejrzeć ten reportaż, mimo plugawego miejsca, w którym został opublikowany.

Prosiłeś o streszczenie. Moje poniżej.

1. Jeśli chodzi o dronizację pola walki to na tle Ukrainy jesteśmy nie w czarnej, ale w najczarniejszej z najczarniejszych dudzie.

2. Nadeszły złote lata ślusarstwa, frezerstwa, spawaczy od lutów twardych na mosiądz i boraks oraz galwanizerstwa. Czyli złote lata produkcji celowników rakursowych, a przecież to rzecz dla rekonstruktorów historycznych, jak mogłoby się wydawać. No i błąd - mają ich wielki come back.

3. Już to widzę, jak WP odda Fordy Rangery na platformy z bronią antydronową. Już to widzę. PiS doprowadził do sytuacji, ze WP to WP Sanacji 2.0 ze wszystkimi mundurowymi miernotami. Te Fordy Rangery w razie „W” posłużą obecnej generalicji z nadania PiS do ewakuacji na Zaleszczyki 2.0, czyli nad Zatokę Biskajską.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
10 minut temu, Cronos napisał:

Trochę jestem w szoku, wszedłem

Zapewne sobie z nas żarty stroisz...

Bo nie wierzę, że miałeś nadzieję, czy żyłeś pełnymi złudzeniami, że Kamarci i podobne, to promil ogółu i jakieś specjalne ekstremum...