Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
44 minuty temu, bodziu000000 napisał:

a ruskie piszą , że to zwykły pożar składu materiałów budowlanych , i komu tu wierzyć 

• Odpowiedzi 11,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

2955

• Jedburgh_Ops

1869

• karpik

1761

• MarekA

1201

Napisano
42 minuty temu, bodziu000000 napisał:

ja już kiedyś , gdzieś o takiej taktyce czytałem , zara , zara , 1944 Warszawa , tylko tam nie było ruskich , byli Polacy

Napisano
35 minut temu, Cypis napisał:

ja już kiedyś , gdzieś o takiej taktyce czytałem , zara , zara , 1944 Warszawa , tylko tam nie było ruskich , byli Polacy

I Rusy go wprowadziły na plac i zlecieli się cywile?

Napisano
21 minut temu, bodziu000000 napisał:

😂😂😂

Beton to kupuje i kolportuje. Wczoraj słyszałem, że rozwiązanie tej sytuacji to " nie krytykowanie trumpa, co by nie robił i zmiana rządu". Genialne, proste rady, dla ludzi nie używających górnych partii ciała. 30% Polaków lubi to.

Napisano
5 minut temu, karpik napisał:

dla ludzi nie używających górnych partii ciała. 30% Polaków lubi to.

Generalnie to w tym kraju mózgu nie używa może z 70-90% Polaków.

Napisano

Czy Wy aby nie jesteście zdecydowanie zbyt łaskawi dla Mariusza?

Fakt, że nasza wokalistka otrzymała zero punktów zarówno z Ukrainy, jak i z Izraela, jest czymś skandalicznym - stwierdził europoseł PiS Tobiasz Bocheński w rozmowie z RMF FM.

Uważa pan, że Ukraińcy się zmówili przeciwko Polsce? - dopytywał Bocheńskiego prowadzący wywiad dziennikarz. - To powinno dać wielu ludziom do myślenia. Nie ma przypadków - stwierdził europoseł PiS w poniedziałek w Rozmowie RMF. 

- To mówi wiele na temat relacji między naszymi narodami. Jeżeli nasza wokalistka za swoją piosenkę dostaje od Niemców maksymalną liczbę punktów, od Austriaków otrzymuje dużo punktów, a okazuje się, że od Ukrainy i od Izraela otrzymuje zero, to jest to powód do tego, żeby pomyśleć na temat naszych relacji - dodał. 

Jedyną kwestią do rozstrzygnięcia, czy on jest tak dramatycznie tępy od małego, czy od kolan...

Napisano

"To mówi wiele na temat relacji między naszymi narodami. Jeżeli nasza wokalistka za swoją piosenkę dostaje od Niemców maksymalną liczbę punktów(...)"

Nie ma sprawy, zacieśnimy relacje z Niemcami. Zaczniemy od SAFE :)

A co do maślarza "Kena" Bocheńskiego... Mam taką anegdotkę. Dawno temu moi dziadkowie mieli znajomych, a ci mieli pieska. Małego jamniczka. Jak to jamniczek - był mały, nikt się go nie bał, ale często i głośno szczekał. Wabił się Tobiasz.

M.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Debil jakich mało...

CV mówi wszystko.

Nieskażony jakąkolwiek normalną pracą pasożyt społeczny przez całe życie na utrzymaniu partii. Zero weryfikacji na rynku pracy nie załatwionej przez partię. A to determinuje umysłowość.

Szkoda, że tego człowieka nie zapytano, gdzie i na co rozeszła się kasa z kabaretowej trumpowskiej „Rady Pokoju”, bo cisza zapanowała na ten temat.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

Ekhmmmm....

W piątek (15 maja) podczas przesłuchania w Izbie Reprezentantów dowódca sił lądowych Stanów Zjednoczonych, gen. Christopher LaNeve, ogłosił anulowanie planowanego wysłania brygadowej grupy bojowej (ABCT) do Polski. Jak wyjaśnił, jest to konsekwencja otrzymanych instrukcji ws. redukcji stacjonowania sił USA w Europie.

"Nie była to decyzja niespodziewana ani podjęta w ostatniej chwili i przedstawianie jej w ten sposób byłoby niezgodne z prawdą" - przekazał pełniący obowiązki rzecznika prasowego Pentagonu, Joel Valdez.

Decyzja o wycofaniu wojsk jest wynikiem kompleksowego, wielowarstwowego procesu, który uwzględnia stanowiska kluczowych liderów w EUCOM oraz na wszystkich szczeblach dowodzenia"

Cóż... wszystkich, wliczając Kosiniaka-Kamysza, obsługę Belwederu, czy sporą liczbę funków PiS*, DT w .... zrobił.

* pomijam samych amerykańskich dowódców, kongresmenów, wyższe szarże NATO, itp...

Napisano

Święte słowa pułkownika Lewandowskiego (b. szefa Redzikowa ze strony polskiej), że Redzikowo jest, bo jest, ale nie jest tak, że musi być i jak kowboje będą chcieli to i Redzikowo zwiną i dadzą sobie radę bez niego.

A polskie władze traktują to Redzikowo jak ikonę, świętość nad świętościami, odpowiednik Jasnej Góry tylko w innym kontekście i wydaniu.

Czas się budzić i przytomnieć.

Napisano
12 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

będą chcieli to i Redzikowo zwiną

Czy ja wiem....

To, że nie będzie to stanowiło wyzwania intelektualnego dla DTrumpa, nie zmienia faktu, że jest to element większego projektu.
I wyciągnięcie jednego klocka, zapewne "wyłączy" trzy pozostałe z EPAA.
A wtedy Europa zostaje z gaciami opuszczonymi do kostek.

Napisano

„Prawda czasu, prawda ekranu”, czyli niewypowiedziane starcie Marcina Przydacza z rzecznikiem prasowym Pentagonu, Joelem Valdezem.

Przydacz wali w Tuska (akty zaskoczenia zbędne), że to wszystko przez niego, bo jakże by inaczej:

Cytat

Strona prezydenta słyszała „o pewnej psującej się atmosferze w Pentagonie” w kontekście kwietniowego wywiadu premiera Donalda Tuska dla „Financial Times”.

Coś zupełnie innego mówi ww. Joel Valdez:

Cytat

Nie była to decyzja niespodziewana ani podjęta w ostatniej chwili i przedstawianie jej w ten sposób byłoby niezgodne z prawdą.

Napisano
7 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

że to wszystko przez niego

Spokojnie...

W tym momencie na tapecie ABCT.

Ale za moment może się okazać, że DTrump pójdzie dalej i faktycznie może potwierdzić plotki (?) o wycofaniu z Niemiec 5 tys kontyngentu*.
Dolary vs orzechy, że dla czuby będą argumentować, że to oczywiste i naturalne posunięcie Waszyngtonu za krytykę przez Merza ataku na Iran i działań Izraela.

* i wycofania się z rakietowego planu Bidena

Napisano
20 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Czy ja wiem....

To, że nie będzie to stanowiło wyzwania intelektualnego dla DTrumpa, nie zmienia faktu, że jest to element większego projektu.
I wyciągnięcie jednego klocka, zapewne "wyłączy" trzy pozostałe z EPAA.
A wtedy Europa zostaje z gaciami opuszczonymi do kostek.

Amerykanie przypadkiem nie mają okrętów z systemem radarowym do wykrywania balistyków?

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

„Prawda czasu, prawda ekranu”, czyli niewypowiedziane starcie Marcina Przydacza z rzecznikiem prasowym Pentagonu, Joelem Valdezem.

Przydacz wali w Tuska (akty zaskoczenia zbędne), że to wszystko przez niego, bo jakże by inaczej:

Coś zupełnie innego mówi ww. Joel Valdez:

Tera bedzie na Kosiniaka, że pyskuje Słońcu Gór Skalistych o tysiącu złotych pomników i sal balowych.

- Trudno zaakceptować sytuację, w której prezydent Stanów Zjednoczonych wydaje decyzję o wycofaniu pięciu tysięcy żołnierzy z Niemiec - powiedział Władysław Kosiniak-Kamysz w poniedziałek 18 maja.

Napisano (edytowane)
7 minut temu, bodziu000000 napisał:

Jest jeden plus z wypowiedzi tego dyplomatołka: Batyr umie czytać. 

żeby tylko nie było tak jak z matką jarosławy , której po 10 kwietnia drukowali specjalne gazety nie uwzględniajace zdarzenia z 10.04.

Edytowane przez Cypis