Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, MarekA napisał:

Ani Bohdana, ani Caesar tylko prototyp Kryla.

Stare zdjęcie zrobione najpóźniej w 2018 roku.

Edytowane przez Witek Cisłak
  • Odpowiedzi 11,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

2786

• Jedburgh_Ops

1788

• karpik

1746

• MarekA

1145

Napisano
5 godzin temu, Cypis napisał:

a ja dalej swoje , ale bedziemy mieć 3 duże OP.

i tysiąc ciołgów, o lotniskowcach nie wspominając

Napisano
6 godzin temu, Cypis napisał:

Tak sobie ostatnio przemyśliwałem , że żeby zneutralizować ruską flotę na Bałtyku to , o zatokę fińską martwią się finowie i estończycy , znając finów , to stamtąd nic nie wypłynie. Nam i Litwie pozostaje zneutralizowanie Bałtijska , drony nawodne , drony podwodne i drony powietrzne , plus drony morskie stawiające miny i z bałtijska nic już nie wyjdzie , jeżeli jeszcze po 1 uderzeniu coś się będzie trzymało na wodzie . Te drony to pewnie by kosztowały ,  a niech tam 10mln + 5 mln jakaś baza (może nareszcie można by wukorzystac ten sławetny przekop i gdzieś tam umieścić taką bazę).

Ale na ch.... , lepiej mieć 3 duże OP za 20 mld. A i jeszcze jedno , ryży straszy , że konflikt z ruskiem czeka nas za 1,5-2 lata , a OP będą za 5-6 (jak dobrze pójdzie ) , flotę dronów , o której piszę wyżej możemy mieć maksymalnie za 1 rok , wykorzystując doświadczenie i konstrukcje ukraińskie . A może mielibyśmy to za "darmo " np. wymieniając nasze MiGi na drony.

Dzięki za odpowiedź na mój post.

O marynarce wojennej nie da się ze mną podyskutować, ponieważ z MW jestem wybitnym znawcą tylko węzła płaskiego i rumu oraz tylko wybranych aspektów operacji na lotniskowcach i to niestety jak raz nie na tych dwóch pisowskich.

Ale coś jest w tym, co napisałeś. Gdyby powiedzieć komuś 4 lata temu, że państwo bez marynarki wojennej i bez lotnictwa morskiego kompletnie sparaliżuje, a w olbrzymim stopniu wyniszczy ruską MW na Morzu Czarnym to przecież rysowanie kółek na czole byłoby gwarantowane. A jednak tak się stało.