Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, MarekA napisał:

Dlatego w razie „W” nie ma się co pocieszać, że mieszka się blisko, albo daleko, od opl, lub blisko albo daleko od jakichś potencjalnych celów ruskich cruise'ów czy dronów. Gdziekolwiek by się nie mieszkało to zawsze można zarobić w chałupę albo ruskim latadłem (mamy już przykłady w Polsce), albo jak podczas nocy tzw. bitwy o Kijów zarobić szczątkami wszystkiego - i Patriotów i tego, co Patrioty zestrzeliwują.

Napisano (edytowane)

Zdrada sojuszników i Ukrainy to nie jest wola Amerykanów. Nawet wyborców oranża. Granie na rosję to tylko jego i jego przydupasów zdradzieckie knowania, za które, miejmy nadzieję odpowiedzą.

"76% wyborców Trumpa popiera wprowadzenie sankcji wobec Rosji, a 72% ankietowanych opowiada się za sprzedażą Ukrainie rakiet Tomahawk – sondaż

Zgodnie z nowym sondażem The Vandenberg Coalition, większość wyborców prezydenta USA Donalda Trumpa chce zakończenia wojny na Ukrainie.

Wyniki sondażu:
🔹76% ankietowanych popiera wprowadzenie dodatkowych sankcji przeciwko Rosji. Ten wskaźnik pozostaje stabilny od czerwca 2025 roku.
🔹72% wyborców Donalda Trumpa uważa, że USA powinny ogólnie wspierać Ukrainę i pociągać Rosję do odpowiedzialności za agresję Putina. Ponad połowa tej grupy popiera sprzedaż Ukrainie rakiet Tomahawk.
🔹Tylko 16% zwolenników prezydenta USA zgadza się z żądaniami, aby Ukraina poszła na ustępstwa terytorialne.

ℹ️ Sondaż przeprowadzono w dniach 22-28 października wśród 1216 wyborców Donalda Trumpa."

Edytowane przez karpik
Napisano

Pacjent niebiorący obecnie tabletek będzie miał komentarz, że odpowiedzi w tym sondażu udzielała zakamuflowana opcja bidenowska, która pomagała sfałszować wybory w 2020 roku. A jak dziennikarze do takiego komentarza będą mieli pytania to pacjent zacznie wrzeszczeć już nie tak, jak ostatnio do dziennikarki „Cicho świnko!”, tylko „Zamknijcie mordy świnie!”.

Napisano
16 godzin temu, Cypis napisał:

już raz pisałem , to nie był Mi-8 , tylko Mi-28HM (czyli po naszemu NM)

A media codziennie swoje, uparciuchy. Na pewno to nie jest Mi-8 i to przecież widać jak byk, że to Mi-28.

Napisano
Godzinę temu, bodziu000000 napisał:

"Nikomu niepotrzebne, przeznaczone do utylizacji wabiki"

Co nie musi być nieprawdą, bo projekty upadły gdy wycofały się zagraniczne firmy, które miały te projekty ciągnąć, a ruscy nie są w stanie zrobić czegoś dobrego samemu.

IMG_20251125_154835_367.jpg

IMG_20251125_154835_189.jpg

Napisano

Za Onet:

Ukraina zgodziła się na ograniczenie liczebności swoich sił zbrojnych do 800 tys. żołnierzy — podał we wtorek kijowski korespondent dziennika "Financial Times" Christopher Miller, powołując się na wysokich rangą urzędników z otoczenia ukraińskiego prezydenta Wołodymyra Zełenskiego.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-zgodzila-sie-na-ograniczenie-liczebnosci-wojska-media-podaja-liczbe/pm82pzs?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

Napisano
47 minut temu, pawel_breslau napisał:

Za Onet:

Ukraina zgodziła się na ograniczenie liczebności swoich sił zbrojnych do 800 tys. żołnierzy — podał we wtorek kijowski korespondent dziennika "Financial Times" Christopher Miller, powołując się na wysokich rangą urzędników z otoczenia ukraińskiego prezydenta Wołodymyra Zełenskiego.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-zgodzila-sie-na-ograniczenie-liczebnosci-wojska-media-podaja-liczbe/pm82pzs?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

Nawet jeżeli to prawda, to to jest mało? Wątpię nawet, że udałoby im się tyle wcielić i są tego świadomi - mogą się na to zgodzić.

W 2022 było 250k i radziecki sprzęt. 800k z dobrym sprzętem, może śmiało startować do 3M dzikich. 

Napisano
35 minut temu, pawel_breslau napisał:

Za Onet:

To akurat to jest bardzo dobra wiadomość i to nie jest żadne ustępstwo, a jak prezent dla Ukrainy, bo ta liczba na czas „P” jest astronomiczna.

I oczywiście nie ja tak twierdzę, ale płk Piotr Lewandowski, który szczegółowo to wytłumaczył. Powiedział, że na „P” 800 tys. wojska to przy tym wyludnieniu Ukrainy jest i tak nieosiągalne z przyczyn i społecznych, i ekonomicznych.

Więc jeśli to prawda, to w tym punkcie Ukraina jest do przodu.

Napisano

800 tyś specjalistów z przeszkoleniem dronowym ( i nie tylko), a do tego sprzętem z najwyższej półki i dobrym żołdem, przeciwko nawet milionom naćpanych alkoholików z przymusowego poboru, opłacanych talonami na cebulę. Brzmi jak dobry film akcji.