Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, pawel_breslau napisał:

Też jestem za tym aby ich sprzęt szedł w świat, będą jeszcze większe możliwości inwigilowania ich sprzętu 😆, a co za tym idzie możliwości przeciwdziałania ruSSkiej "technologii"🤣  

Zauważ, że to, co opisałem, to jest epoka wdrażania do produkcji Su-27 i prototypów Su-35. To jakiej jakości i niezawodności jest tam awionika? Te obecne Su-35S to jest przecież Su-27 po liftingu.

Napisano
45 minut temu, karpik napisał:

To wiadomo od dłuższego czasu. Już przed pełnoskalową inwazją dużo imigrantów z Ukrainy u nas pracowało i sporo do PKB wnosili. Przy okazji Ukraińcy dosyć łatwo się integrują, dziś w pracy miałem taką rodzinkę - babcia tylko po rosyjsku, mama po ukraińsku/polsku z akcentem, córa płynna polszczyzną. Córa jakieś 16-18 lat, tak więc nie małe dziecko, które język otoczenia łapie naturalnie i błyskawicznie.

Napisano
W dniu 8.06.2025 o 10:36, Jedburgh_Ops napisał:

Su-35 jest jak najbardziej zestrzeliwalny przez F-16, ale nie tak, jak pokazuje to ta infografika. Mówią o tym i emerytowani pułkownicy USAF z F-16 i nasz płk rez. Krystian Zięć też z F-16. I należy zakładać, że Ukraińców perfekcyjnie wyszkolono w tej sztuczce, bo na YT jest film, jak Ukrainiec z instruktorem w F-16D walczy z F-15C, który symuluje Su-35.

Długo tego szukałem, bo mi to wcięło w komputerze, ale znalazłem. Zrobiłem sobie kadr z tego filmu. W USA Ukrainiec siedzi (z instruktorem) w F-16D i kręci głową szukając F-15C, który symuluje Su-35. Kto chce ten odnajdzie sobie tego F-15C na tym zdjęciu :-)

image.thumb.jpeg.98e49fa637bc86da150227dba5f06228.jpeg

Napisano

Drony, które zostały specjalnie zaprojektowane i wyprodukowane przez inżynierów SBU, zostały wykorzystane do operacji specjalnej „Spider's Web”, podało źródło.

„Te drony są unikalnym opracowaniem Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z wykorzystaniem nowoczesnych technologii, które pozwoliły zdalnie, w czasie rzeczywistym, kontrolować je tysiące kilometrów od granicy państwowej Ukrainy, ominąć istniejące systemy przeciwdziałania wroga i skutecznie uderzyć w strategiczne samoloty” - powiedziało źródło SBU.

Takie UAV zostały stworzone przez Służbę do wykonywania zadań głęboko za liniami wroga, biorąc pod uwagę specyfikę celów.

photo_2025-06-11_11-06-38.jpg

Napisano
3 godziny temu, MarekA napisał:

Nikt nie wygenerował takiego zamieszania, jak Norwegia, jeśli chodzi o liczbę podarowanych Ukrainie F-16. Niemal co kwartał to inna informacja. Miało być 22 F-16, z których 10 na części, a 12 pełnosprawnych. Potem te liczby się rozszalały i tak jest do dziś.