Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minuty temu, bodziu000000 napisał:

No to poszło Tuskowi w pięty 🤣 Nie przypominam sobie, żeby za rządów piss Biden mścił się na Polakach. 

b6yrVu4apvy5dB71.jpg

Napisano

sebek1974

Ja bym się nie posiłkował mniej czy bardziej udanymi memami...- w zupełności wystarczy powtórzona przez nią deklaracja, czy i co będzie jednym z pierwszych, ważniejszych, zadań AfD do najbliższych wyborach do Bud.
Czyli możliwie szybkie uruchomienie NS....

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

sebek1974

Ja bym się nie posiłkował mniej czy bardziej udanymi memami...- w zupełności wystarczy powtórzona przez nią deklaracja, czy i co będzie jednym z pierwszych, ważniejszych, zadań AfD do najbliższych wyborach do Bud.
Czyli możliwie szybkie uruchomienie NS....

Tylko że nie uruchomi, choćby stanęła na głowie. To tak nie działa. A "możliwie szybkie" to prędzej wybuduje nową nitkę NS - 3. Powodzenia.

NS-2 natomiast jest zatopionym wrakiem, polecam przeczytać np: https://www.gospodarkamorska.pl/dunska-agencja-energii-zezwala-na-prace-prace-budowlane-przy-gazociagu-nord-stream-2-83071

Napisano

A coś se  człowiek myślał? Niemce uważają, każde niemce i od zawsze, że oni powinni władać Europą. Teraz plan mają taki, że zajmą się dilowaniem, żarłem z mercosur i ukrainy po wykończeniu rolnictwa w UE, ruskim gazem po wojnie i sprzedażą nam naszego węgla. Sami w ramach tych układów uratują swój przemysł a nam przypadnie rola bagiennego rezerwatu i taniej siły roboczej...

Napisano
4 minuty temu, Tyr napisał:

A coś se  człowiek myślał? Niemce uważają, każde niemce i od zawsze, że oni powinni władać Europą. Teraz plan mają taki, że zajmą się dilowaniem, żarłem z mercosur i ukrainy po wykończeniu rolnictwa w UE, ruskim gazem po wojnie i sprzedażą nam naszego węgla. Sami w ramach tych układów uratują swój przemysł a nam przypadnie rola bagiennego rezerwatu i taniej siły roboczej...

A skąd wiesz jaki mają plan, układałeś im go?

Napisano

z ogólnodostępny analiz polityczno-gospodarczych. Choć może przesadziłem z tym ogólnodostępnych, bo w polskojęzycznych przedstawiane to jest jako zbawienie dla Polski...

Napisano
10 minut temu, Tyr napisał:

z ogólnodostępny analiz polityczno-gospodarczych. Choć może przesadziłem z tym ogólnodostępnych, bo w polskojęzycznych przedstawiane to jest jako zbawienie dla Polski...

Rzeczywiście są to analizy dla wybranych, trzeba mieć niezły beret z antenką to żeby odbierać:)

Napisano
37 minut temu, Cronos napisał:

Tylko że nie uruchomi

Nie w realnych możliwościach, czy obietnicach (?) do spełnienia rzecz, jak się słusznie domyślasz, a w jawnych czy otwartym tekstem okazywanych deklaracjach światopoglądowych, czy bardziej ideologicznych.

Napisano
2 godziny temu, Tyr napisał:

Wiesz, że próbując podpierać swoje wizje świata, urojonymi "analizami polityczno-gospodarczymi", których przecież - to jasne - nigdy nie czytałeś (bo nie istnieją :D) - stajesz sie już powoli  przypadkiem medycznym  - radzę się skonsultować z lekarzem lub farmaceutą

Napisano
8 godzin temu, bodziu000000 napisał:

Dodatkowe materiały. 

BTW. Rurociągów NS. Zbyt wielu dużym graczom zależy, żeby nie działały. Jedynym dla kasy, innym ze strachu, jeszcze innym ze zwykłej zemsty. Jeżeli Niemcy myślą, że znów dogadają się ponad czyimiś głowami to tak. Pozwolić zbudować. Niech wywalą kasę. Czynności powtarzać do skutku.

IMG_20250130_163102_830.jpg

IMG_20250130_163055_727.jpg

Napisano
2 godziny temu, Tyr napisał:

zobacz jak Ci się wystawiłem - wystarczy teraz, że podasz kilka źrudeł do tych "analiz"  i bez problemu możesz mnie  rutynowo znokautować (intelektualnie)