Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
54 minuty temu, bodziu000000 napisał:

Ciekawe czy jest jeszcze przynajmniej druga wyrzutnia ;)
Niemcy mają jeszcze dojechać - dwie baterie.

Ciekawe czy Amerykanie się zwijają? Bo było ich tam naprawdę sporo. W październiku 3x byłem na Jasionce i widok był to ciekawy dla fana opelotki :) "Stół suto zastawiony", że tak się wyrażę.

M.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, beaviso napisał:

Ciekawe czy jest jeszcze przynajmniej druga wyrzutnia ;)
Niemcy mają jeszcze dojechać - dwie baterie.

Ciekawe czy Amerykanie się zwijają? Bo było ich tam naprawdę sporo. W październiku 3x byłem na Jasionce i widok był to ciekawy dla fana opelotki :) "Stół suto zastawiony", że tak się wyrażę.

M.

3x to za dużo... Powinni cię prześwietlić...

Edytowane przez Tyr
Napisano
W dniu 18.01.2025 o 11:24, Tyr napisał:

najciekawsze, że za jego działania osobiście dziękowali mu politycy dzisiejszej koalicji ubywatelskiej:) Między innymi Myrcha, Szczerba a polskojęzyczne media piały nad nim z zachwytu...

Zanim zaczniesz coś pisać, to zweryfikuj bo powielasz brednie i się ośmieszasz...

Tomasz Szmydt - kto za nim stoi? Zastanawiające fakty z przeszłości - Wydarzenia w INTERIA.PL

A weź napisz za jakie konkretnie działania  był pan tomasz chwalony bo to chyba ważne w tym kontekście

Napisano
W dniu 18.01.2025 o 16:00, bodziu000000 napisał:

20250117_212901.jpg

Przykład galopującej, prawicowej tępoty i skuteczności ruskiej propagandy z wczoraj. 

Rozmowa z pisdzielcem( chyba już byłym) pokroju tyra.

- " Jak Braun odszedł to można już głosować na konfederację "

- ale przecież reszta ich członków też ma jawnie prorosyjskie poglądy 

- "to, że USA dały nam limit 50k* czipów na 3 lata świadczy o tym, że pogodzone są z Polską w strefie wpływów rosji "

* Wytłumaczy mi ktoś skąd te larum jeśli chodzi o procesory AI, skoro szacowane zapotrzebowanie Polski na te 3 lata (bardzo optymistyczne) to 1/5 tej liczby.

Napisano
9 minut temu, karpik napisał:

* Wytłumaczy mi ktoś skąd te larum jeśli chodzi o procesory AI, skoro szacowane zapotrzebowanie Polski na te 3 lata (bardzo optymistyczne) to 1/5 tej liczby.

Tym bardziej to nie zbyt fajnie, ze jankesów nie stać było na taki "gest"

Napisano (edytowane)
17 minut temu, karpik napisał:

A może chodzi o to , że w Polsce (fakt , że nie tylko w Polsce) działa mnóstwo firm z kapitałem ruskim i białoruskim , które pomagają obchodzić sankcje poprzez zakup różnego rodzaju elektroniki i innych produktów ,  i wysyłaniu jej poprzez białoruś do ruskich

Edytowane przez Cypis
Napisano
9 minut temu, Cypis napisał:

A może chodzi o to , że w Polsce (fakt , że nie tylko w Polsce) działa mnóstwo firm z kapitałem ruskim i białoruskim , które pomagają obchodzić sankcje poprzez zakup różnego rodzaju elektroniki i innych produktów ,  i wysyłaniu jej poprzez białoruś do ruskich

Trochę mnie to nie przekonuje, bo zarówno takich firm jak i samych ruskich, jest dużo więcej w Niemczech, gdzie limitów nie ma.

Napisano
10 minut temu, Cronos napisał:

Najwięcej za chipami płaczą ci co płakali że w "szczypawkach" są chipy:)

Dokładnie. Ten sam rodzaj działania - destabilizacja i skłócenie. Rosyjska propaganda napędzana(mniej,  bardziej lub intencjonalnie) prawicowymi szurami.

Napisano
2 godziny temu, canabis.dw napisał:

Tym bardziej to nie zbyt fajnie, ze jankesów nie stać było na taki "gest"

BTW.

Wyborcy Trumpa w Stanach mogą być zaraz bardziej "narodowi" niż by chcieli.

1737310393_xx7z6q_600.jpg

Napisano
4 godziny temu, canabis.dw napisał:

A weź napisz za jakie konkretnie działania  był pan tomasz chwalony bo to chyba ważne w tym kontekście

A ty niepełnosprytny jesteś, że w linku nie doczytałeś ew nie zrozumiałeś?

Napisano
3 godziny temu, karpik napisał:

Dokładnie. Ten sam rodzaj działania - destabilizacja i skłócenie. Rosyjska propaganda napędzana(mniej,  bardziej lub intencjonalnie) prawicowymi szurami.

a lewackie łajzy zawsze wytłumaczą, że wszystko jest OK i nie zasłużyliśmy:)