karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 16 godzin temu, bodziu000000 napisał: I to tylko dlatego, że mieszkańcy zrobili zdjęcia Jakie białoruskie śmigłowce? Jeden rosyjski i jeden białoruski.
Czlowieksniegu Napisano 2 Sierpień 2023 Autor Napisano 2 Sierpień 2023 Apacz... a ja i moja Rodzina* robiliśmy i robimy to z empatii, a nie kalkulując na chłodno... I do głowy nie przyszłoby nam, żeby się zwrócić o zwrot kosztów materialnych, czasu, itp.... * podobnie jak i setki tysięcy Polaków...
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Wczoraj na Krymie. VID_20230802_120540_540.mp4
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Apacz... a ja i moja Rodzina* robiliśmy i robimy to z empatii, a nie kalkulując na chłodno... I do głowy nie przyszłoby nam, żeby się zwrócić o zwrot kosztów materialnych, czasu, itp.... * podobnie jak i setki tysięcy Polaków... Nie dość, że przywłaszcza pisiorom zasługi za pomoc zwykłych Polaków, to jeszcze ją deprecjonuje. Kurestfo na skalę niewyobrażalną.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 (edytowane) Mielenie mięsa. VID_20230802_122630_519.mp4 VID_20230802_122649_483.mp4 VID_20230802_122535_459.mp4 Edytowane 2 Sierpień 2023 przez karpik
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Łot, mechanizacja. https://twitter.com/i/status/1685228113712578560
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 41 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Apacz... a ja i moja Rodzina* robiliśmy i robimy to z empatii, a nie kalkulując na chłodno... I do głowy nie przyszłoby nam, żeby się zwrócić o zwrot kosztów materialnych, czasu, itp.... * podobnie jak i setki tysięcy Polaków... Ja i moja żona też z tego samego rezerwatu Apaczów. A że Horała to prostak i cham to wiadomo nie od dziś, bo jakim umysłowym zerem trzeba być, żeby obrazić ok. 1,8 mln Polaków, którzy bezinteresownie wzięli do swoich domów już choćby tylko Ukrainki z dziećmi.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Mielone c.d. w duchu raszki VID_20230802_130229_669.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Film z przelotu białoruskich gierojów. Kłamstwem PiS jest to, że jakoby lecieli „nisko”. Z tego, co widać, to jest ok. 500 m. Nisko to leciał nad Irakiem Bo 105. Dało się go wykryć? Dało. Zestrzelił go kpt. Robert R. Swain. Nisko to leciał nad Irakiem Mi-8. Dało się go wykryć? Dało. Zestrzelił go kmdr Donald S. Broce. Nisko to leciał nad Irakiem inny Mi-8. Dało się go wykryć? Dalo. Zestrzelił go kpt. Todd K. Sheehy.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Teraz, Jedburgh_Ops napisał: Film z przelotu białoruskich gierojów. Kłamstwem PiS jest to, że jakoby lecieli „nisko”. Z tego, co widać, to jest ok. 500 m. Nisko to leciał nad Irakiem Bo 105. Dało się go wykryć? Dało. Zestrzelił go kpt. Robert R. Swain. Nisko to leciał nad Irakiem Mi-8. Dało się go wykryć? Dało. Zestrzelił go kmdr Donald S. Broce. Nisko to leciał nad Irakiem inny Mi-8. Dało się go wykryć? Dalo. Zestrzelił go kpt. Todd K. Sheehy. To jakieś tabu? Wszędzie cisza. Jeden śmigłowiec był rosyjski, z rosyjskim oznaczeniami i na 100% z ruską załogą.
Czlowieksniegu Napisano 2 Sierpień 2023 Autor Napisano 2 Sierpień 2023 Nie, nie nabijam się, ani się nie pastwię... Pokazuję "tylko", jak słomianym misiem jest płot za 2 (?) miliardy, na którym zarobili krewni i znajomi członków i przestępcy kierujący ruchem po białoruskiej stronie granicy.... Od początku było wiadomo, że to wydmuszka, która bez pełnego nadzoru elektronicznego nie jest warta funta kłaków. Ale kto miał się dorobić, temu się trafiła kolejna okazja.... https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1602533%2Cniemcy-chca-wiekszej-kontroli-na-granicach-z-polska-i-czechami-wszystko
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 3 minuty temu, karpik napisał: To jakieś tabu? Wszędzie cisza. Jeden śmigłowiec był rosyjski, z rosyjskim oznaczeniami i na 100% z ruską załogą. Faktem jest, że coś tu jest nie halo. Mi-8AMTSz i Mi-24P mają białoruskie znaki rozpoznawcze. Ale co tam robiła Mi-dwójka z tych filmików? Mówi się, że śmigłowce były dwa i już od tej chwili coś tu nie gra.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Krótka historia z "rosyjską duszą". Pijak wali w pysk dziennikarza na live. Zostaje celebrytą. Dziennikarz popełnia samobójstwo. Piękny rosyjski świat. VID_20230802_131157_488.mp4 VID_20230802_131258_088.mp4
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Faktem jest, że coś tu jest nie halo. Mi-8AMTSz i Mi-24P mają białoruskie znaki rozpoznawcze. Ale co tam robiła Mi-dwójka z tych filmików? Mówi się, że śmigłowce były dwa i już od tej chwili coś tu nie gra. No chyba, że to jakieś "poglądowe" foto się przyczepiło. Tylko czemu wszędzie powielane...
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 14 minut temu, karpik napisał: No chyba, że to jakieś "poglądowe" foto się przyczepiło. Tylko czemu wszędzie powielane... Trudno powiedzieć. WP.pl też tego Mi-2 pokazuje razem z Mi-8 i Mi-24. Białorusini zgłosili Polsce, że będą robili loty szkolne. Być może szkolącą się parą był zestaw Mi-8 i jego ochroniarz Mi-24 (ruscy też tak latają), a Mi-2 z góry nadzorował tę parę? Nie wiem. Może u Białorusinów jest tak, jak przy robieniu prawa jazdy na motocykl, że kursant jedzie przodem, a za nim w samochodzie osoba oceniająca go. I być może ci z Mi-2 szybciej zorientowali się, że są nad Polską i wcześniej czmychnęli do siebie i dlatego polskie MON zalicza przegrany mecz 0:2, a nie 0:3.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 8 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Białorusini zgłosili Polsce, że będą robili loty szkolne To jest pierwsza wersja piss jaką podawali w której nie było naruszenia. Osobiście bardziej wierzę działaczom białoruskim, którzy piszą na nexta, że nikt ćwiczeń nie zgłaszał, szczególnie z uwzględnieniem przelotów bojowych helikopterów na samej granicy.
karpik Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Wania przegonił kolegów VID_20230802_140730_601.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 4 minuty temu, bodziu000000 napisał: Konserwatywno-prawicowy (ale normalny, bo znienawidzony przez piss) Łukasz Warzecha ma rację. PiS robi propagandę taką, jak gdyby te śmigłowce leciały „lotem koszącym”. Nie leciały, bo to widać na filmach. 500 metrów to nie lot koszący. PiS robi z Polaków takich samych idiotów, jak kazano to robić lekarzowi Siewierze podczas jego konferencji prasowej mającej na celu wmówienie Polakom, że 16 grudnia 2022 i w dniach następnych kompletnie nie dało się w Polsce latać i szukać trzech ruskich pocisków manewrujących, jakie wleciały do nas.
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 9 minut temu, karpik napisał: To jest pierwsza wersja piss jaką podawali w której nie było naruszenia. Osobiście bardziej wierzę działaczom białoruskim, którzy piszą na nexta, że nikt ćwiczeń nie zgłaszał, szczególnie z uwzględnieniem przelotów bojowych helikopterów na samej granicy. Tak, racja.
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 4 minuty temu, bodziu000000 napisał: Ta szczotka mówi wszystko o Wojsku Polskim. Tak jak szelki-dusicielki.
Jedburgh_Ops Napisano 2 Sierpień 2023 Napisano 2 Sierpień 2023 Kmdr por. Maksymilian Dura - jeszcze najprzyzwoitszy z tamtejszej wycieczki - wreszcie się odezwał. Cytat z jego artykułu: „Prawdą jest, że ze względu na istnienie horyzontu radiolokacyjnego obiekty powietrzne na wysokości 100 m są wykrywane przez radary naziemne w odległości nie większej niż 55 km, a na wysokości 25 m - w odległości do około 35 km. Nie ma więc możliwości zabezpieczenia całego polskiego terytorium przed atakiem na bardzo niskiej wysokości, ale można to zrobić na określonym kierunku”. Problem jest jeszcze inny, ponieważ te śmigłowce nie leciały ani na wysokości 25, ani 100 m, bo to widać na filmach i jeśli ma się pojęcie o lataniu i jest się przyzwyczajonym do oceny odległości (bo musi się być, gdy się ma papierek pilota czegokolwiek) to widać, że leciały na wysokości ok. 500 m. I tu dopiero jest pytanie, jak bardzo komuś się nie chciało pilnować radiolokacji, albo jakiej jakości jest ta radiolokacja WP w miejscu Polski, w którym powinna być najdoskonalsza spośród zakupionych przez MON?
Rekomendowane odpowiedzi