Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 8.05.2024 o 18:22, bodziu000000 napisał:

Spox.

Jeszcze tylko 14 miesięcy i ta wredna pisowska instytucja zniknie. Mam nadzieję, że jej likwidatorem będzie prof. Andrzej Friszke bezwzględnie obnażający manipulacje cenckiewicza.

Napisano

Dziś ruska dzicz próbowała przełamać granicę na wysokości Charkowa. Nie były to małe oddziały dywersyjne tylko regularny ciężki sprzęt. Przygraniczne wioski i miasteczka "przygotowywane" są też artylerią i rakietami.

Napisano (edytowane)
14 minut temu, Cypis napisał:

photo_2024-05-10_11-07-53.jpg

Nie jest to armia, która zdobędzie Charków, ale nie po to jest. Wystarczy, że zepchnie Ukraińców na tyle, żeby móc ostrzeliwać Charków z arty. 

Jeżeli uda się to tą garstką ruskich to znaczy, że u Ukraińców jest bardzo źle.

"Według publikacji armia rosyjska posunęła się o 1 km w pobliżu granicznego miasta Wowczańsk."

Edytowane przez karpik
Napisano
2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Żebyście sami nie musieli....

GNMZcmnWMAAL1h6.jpg

GNKeydGWQAAck5M.jpg

GNKeydGWoAEL_Dy.jpg

GNJ5zvoWkAAipw1.jpg

GNJ7NbVXcAAV7CX.jpg

GNJ7NbVXsAEiGrr.jpg

Czy my już nie mamy służb? Już nie piszę o kontrwywiadzie i sprawdzeniu tego ścierwa do spodu, tylko o zwykłej policji, bo to podpada zwyczajnie pod Polski kodeks karny.

Napisano
Teraz, Jedburgh_Ops napisał:

wredna pisowska instytucja zniknie

Nie wrzucał bym wszystkich do jednego wora. Są tam też fajni i kumaci ludzie mający pisuar w tyle.

Napisano
1 godzinę temu, bodziu000000 napisał:

Trzeba pamiętać o planie ruskich , o którym pisałem 1-2 miesiące temu , nie chodzi o zdobycie Charkowa z marszu , a o takie ustawienie sił ruskich , aby odciąć miasto (nawet tylko możliwością ostrzału linii zaopatrzeniowych) i ostrzałami zmusić jak największa ilość ludzi do ewakuacji. 

Czyli podejście na 20-30 km do Charkowa załatwi sprawę ich planu , ni i zwiąże 50-100 tys. Ukraińców z innych frontów

Napisano
4 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Jak można było zlikwidować coś takiego:

"Katedra Służb Specjalnych powstała na Wydziale Bezpieczeństwa Narodowego w czerwcu 2019 roku. Jej pierwszym kierownikiem - do września 2023 roku, a potem pracownikiem - był historyk dr hab. Sławomir Cenckiewicz. Wówczas na profilu Katedry na platformie X napisano: "Zgodnie ze stosownymi decyzjami na Wydziale Bezpieczeństwa Narodowego, w Instytucie Studiów Strategicznych, została powołana Katedra Służb Specjalnych. Jednocześnie istnieje Instytut Historii Wojskowości". Wpis skomentował na platformie X sam Cenckiewicz: "Tak to nasza inicjatywa! Jestem tu!"."

To skandal niebywały jest! 😜

Napisano
2 minutes ago, Cypis napisał:

bardzo dobrze , niech likwidują wszystko co było stworzone przez pisdzielców , tylko po to by wyciągać kasę przez te same osoby z różnych źródeł . Kurestwo i złodziejstwo totalne.

Bardzo słusznie. Nawet znaki drogowe. Na pohybel!

Napisano

bjar

"Znów szosą na Zaleszczyki? ..."

Pomijając kto-jak szybko-dokąd się ewakuuje, to... co dziwnego w takim plecaczku, poza mało pasującą nazwą jest nie tak? Z ciekawości pytam...

W samochodzie, którym robię najwięcej km, pomijając że ma ubezpieczenie z wszelkimi możliwymi fajerwerkami, bez limitu km w dodatku, standardowo mam w schowkach kilka niewymaganych przepisami prostych gadżetów- latarka, parasol, koc/mata, itp, itd... A gdy jadę/jedziemy rodzinnie w trasę w standardzie dokładam np wodę niegazowaną i podobne...

I nie wożę tego, aby aktywnie, tfu tfu, korzystać, ale aby w razie W nie pomstować, a jakoś się ogarnąć...
Na podobnej zasadzie, polecam rolnikom po ostatnich przymrozkach, mam ubezpieczone mieszkania, garaż, itp- na wszelki wypadek, mając nadzieję, że, tfu tfu, nie będę musiał z tego korzystać....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie