Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Cypis napisał:

Jeżeli Ukraińcy mają już drony i samoloty-drony zdolne do dolecenia do Moskwy , to jak myślicie , zorganizują przelot w czasie parady 9 maja ?

Bodzio wrzucał tweet, że odwołana, ale nie widzę nigdzie takich info.

Edytowane przez karpik
Napisano (edytowane)

Ciąg dalszy podgrzewania ruskiej ropy.

Okolice Krasnodaru. Wstępnie do Ilskiej Rafinerii Nafty i innych obiektów infrastrukturalnych.

"Eksplozja w rafinerii Ilsk w Rosji: na terytorium Krasnodaru drony zaatakowały jednocześnie kilka obiektów infrastruktury

W wyniku ataku drona na rafinerię ropy naftowej w Słowiańsku-EKO uszkodzona została kolumna destylacyjna – informuje kierownik obwodu słowiańskiego na terytorium Krasnodaru.

Tej nocy bezzałogowe statki powietrzne zaatakowały także rafinerię Ilsky Oil Refinery, Kushchevsky Oil Rafinerie i inne obiekty infrastruktury na Kubaniu. Władze lokalne poinformowały już, że „w sumie stłumiono ponad 10 dronów”."

IMG_20240427_050813_651.jpg

Edytowane przez karpik
Napisano
8 godzin temu, Cypis napisał:

Jeżeli Ukraińcy mają już drony i samoloty-drony zdolne do dolecenia do Moskwy , to jak myślicie , zorganizują przelot w czasie parady 9 maja ?

Zaraz skarciliby ich Amerykanie, bo oni nie lubią u Ukraińców ostentacji.

Napisano

Czy ktoś zna i może podać adres strony, na której pokazują mapki z trasami rakiet? Z góry dzięki. 
Dzisiaj w nocy charty czuwały nad Lubelskiem, choć osobiście ich w strefie bliskiej granicy nie słyszałem.

M.

Napisano (edytowane)
38 minut temu, bodziu000000 napisał:

Jest dokładnie tak, jak w tym tweecie. 20-letnie dzieci za sterami F-16 narobią tylko obciachu wszystkiemu, co amerykańskie i natowskie, czyli przemysłowi lotniczemu, systemowi kształcenia pilotów, systemowi szkolenia pilotów, a wreszcie taktyce.

Jednego za to można być pewnym - na Ukrainie gotowe są już nalepki z czerwonymi gwiazdami do naklejania ich pod kabinami tych ukraińskich F-16. Mniej lub bardziej oszukańcza propaganda nie zawiedzie i symbole zestrzeleń ruskich samolotów też.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
3 godziny temu, soldierprzemo napisał:

Czekam jeszcze na rolety antywłamaniowe 🤣🤣🤣

Screenshot_20240427-094557.png

Screenshot_20240427-094629.png

No, to od góry już się zabezpieczyli, teraz jeszcze coś równie błyskotliwego przeciwko minom...

Napisano

A propos i exilibris wcześniejszych moich wpisów, gdzie zastanawiałem się, dlaczego Kreml prowadzi "cywilizowaną" wojnę, a zwłaszcza wobec wpisów, że nie ma czym inaczej...

W nocy [ 26/27.04 ] Rosjanie zaatakowali ukraińską infrastrukturę energetyczną w obwodzie dniepropietrowskim, iwanofrankiwskim i lwowskim. Poinformował o tym minister energetyki Ukrainy Herman Hałuszenko...

Napisano
7 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Z "pozdrowieniami" dla Cypisa...

A wczoraj zmarł na granicy gość z mojej jednostki WOT. Wot też już na Ukrainie?🤣

Napisano
1 godzinę temu, bodziu000000 napisał:

Dobre.

A nie pisałem wcześniej, że dziedzictwo po ДОСААФ prędzej lub później przyda się Ukraińcom? :classic_biggrin:

Jak tak dalej pójdzie to do łask USAF, USMC i US Army Aviation wróci projekt Piper PA-48 Enforcer.

Napisano
4 godziny temu, beaviso napisał:

Czy ktoś zna i może podać adres strony, na której pokazują mapki z trasami rakiet? Z góry dzięki. 
Dzisiaj w nocy charty czuwały nad Lubelskiem, choć osobiście ich w strefie bliskiej granicy nie słyszałem.

M.

na dole tego zdjęcia masz namiar na kanał na telegramie , może tam znajdziesz to czego szukasz

https://t.me/the_first_online

photo_2024-04-27_09-24-18.jpg

• Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie