Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Je... Pomyśl, o Porozumieniu wespół zespół z... Agrounią :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Ale tego dzbana chyba niewielu jest w stanie przeskoczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/poslanka-hanna-gill-piatek-opuszcza-ugrupowanie-szymona-holowni/lrpz0r7,79cfc278 Buahahaha - niech ktoś wytłumaczy, czym jest partyjka Polska 2050? Bacznie obserwuję ją od pierwszych minut jej istnienia i niedobrze mi się robi, jak na to patrzę. Katolicki fundamentalista religijny (teraz po nałożeniu skóry względnego centrysty) Hołownia kogo sobie wziął do swojej partyjki w pierwszych dniach jej tworzenia? Najskrajniejszą lewaczkę i aborcjonistkę Hannę Gil-Piątek. Bo ten złoto- i miodousty koleś wprost oszalał na punkcie władzy. I myślał, że on, katolicki fundamentalista pójdzie pod rękę z najskrajniejszą z najskrajniejszych lewaczek. No i walnęło. Skąd się bierze elektorat takich egzotycznych partyjek, przy których egzotyka polskiej działki na Pacyfiku to szczeniak? Moim zdaniem partia polityczna(szczególnie gdy ma dzierżyć pełnie władzy w sejmie)powinna mieć członków o różnych poglądach, a ustawy dla tak zróżnicowanego i dużego kraju, wypracowywać z poszanowaniem zdania i w formie kompromisu. Wtedy jak chcą utrzymać się u władzy, muszą "wyprać brudy" poza opinią publiczną i przed głosowaniami wyjść na konferencję, powiedzieć co i dlaczego głosują. Zagłosować, udać się w zgodzie do domów i nie zatruwać życia ludziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Godzinę temu, karpik napisał: Moim zdaniem partia polityczna(szczególnie gdy ma dzierżyć pełnie władzy w sejmie)powinna mieć członków o różnych poglądach, a ustawy dla tak zróżnicowanego i dużego kraju, wypracowywać z poszanowaniem zdania i w formie kompromisu. Wtedy jak chcą utrzymać się u władzy, muszą "wyprać brudy" poza opinią publiczną i przed głosowaniami wyjść na konferencję, powiedzieć co i dlaczego głosują. Zagłosować, udać się w zgodzie do domów i nie zatruwać życia ludziom. Może za jakieś 200 lat tak będzie jak mentalnie dogonimy cywilizowany świat. Jak na razie to jest wuc, dyscyplina partyjna i tym podobne anomalie, i nie mam tu na myśli jedynie partii prezesa Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 18 godzin temu, bodziu000000 napisał: Dzban dopiero się rozkręca Udana parka tych walczących z wiatrakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Wolno, bo wolno, ale czasami ten nie za mądry naród jednak coś dostrzega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Jednak burakiem jest się całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Aż 80 proc. czasu antenowego TVP w IV kwartale ubiegłego roku było poświęcone gościom związanym z obozem rządowym. Tak wynika z danych, które przekazał członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji prof. Tadeusz Kowalski, a które opublikował portal Wirtualnemedia.pl. Tylko nieco inaczej układają się proporcje w przypadku Polskiego Radia. W ostatnim kwartale ubiegłego roku na antenach TVP wyemitowano 290 godzin programów, w których wzięli udział przedstawiciele obozu rządzącego oraz partii opozycyjnych. Według danych przedstawionych przez prof. Kowalskiego z KRRiT, a które przesłała sama Telewizja Polska, aż 80 proc. czasu antenowego zostało poświęcone na stanowiska ugrupowań Zjednoczonej Prawicy oraz instytucji, z którymi kojarzeni są politycy Prawa i Sprawiedliwości - w tym także związanych z prezydentem i Kukiz'15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2023 Autor Share Napisano 8 Luty 2023 No, ale co Cię dziwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 3 godziny temu, karpik napisał: Moim zdaniem partia polityczna(szczególnie gdy ma dzierżyć pełnie władzy w sejmie)powinna mieć członków o różnych poglądach, a ustawy dla tak zróżnicowanego i dużego kraju, wypracowywać z poszanowaniem zdania i w formie kompromisu. Wtedy jak chcą utrzymać się u władzy, muszą "wyprać brudy" poza opinią publiczną i przed głosowaniami wyjść na konferencję, powiedzieć co i dlaczego głosują. Zagłosować, udać się w zgodzie do domów i nie zatruwać życia ludziom. Z Polską 2050 jest ten problem, ze ja nie wiem, co to jest za partia, bo skrzydła w partiach można zrozumieć, ale coś takiego, jak woda i ogień (czyli Hołownia i Gil-Piątek) to już nie. Przeprowadzam się teraz do tej dzielnicy stolicy, gdzie milicja strzela pepancami. W związku z tym jeżdżę na inne bazary, niż kiedyś. Pojechaliśmy na wielkie targowisko płodów rolnych do Konstancina-Jeziornej. A tam poseł Paweł Zalewski chadza i gawędzi z elektoratem. Kretyn Tusk i kretyńskie władze PO wyrzuciły go z PO i Zalewski (spokojny, kompetentny, kulturalny, mądry gość) poszedł do Polski 2050. Pytam go, co on najlepszego narobił, żeby pójść akurat do partii niedefiniowalnej, za to z szefem żałosnym karierowiczem-obsesjonatem na punkcie zdobycia jakiejś władzy. Zawsze obserwowałem Zalewskiego i bardzo go lubiłem, ale nie udała nam się pogawędka na targu. Nie dowiedziałem się, czym jest Polska 2050, bo tego nikt nie wie. A raczej wie - grupą wsparcia dla miodo- i złotoustego słowotoku-bełkotu faceta obłąkanego na punkcie władzy, władzy, władzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Je... Ale pamiętasz, dla kolegi pytam, że PZ karierę u koryta zaczął w... PiSie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Z Polską 2050 jest ten problem, ze ja nie wiem, co to jest za partia, bo skrzydła w partiach można zrozumieć, ale coś takiego, jak woda i ogień (czyli Hołownia i Gil-Piątek) to już nie. Przeprowadzam się teraz do tej dzielnicy stolicy, gdzie milicja strzela pepancami. W związku z tym jeżdżę na inne bazary, niż kiedyś. Pojechaliśmy na wielkie targowisko płodów rolnych do Konstancina-Jeziornej. A tam poseł Paweł Zalewski chadza i gawędzi z elektoratem. Kretyn Tusk i kretyńskie władze PO wyrzuciły go z PO i Zalewski (spokojny, kompetentny, kulturalny, mądry gość) poszedł do Polski 2050. Pytam go, co on najlepszego narobił, żeby pójść akurat do partii niedefiniowalnej, za to z szefem żałosnym karierowiczem-obsesjonatem na punkcie zdobycia jakiejś władzy. Zawsze obserwowałem Zalewskiego i bardzo go lubiłem, ale nie udała nam się pogawędka na targu. Nie dowiedziałem się, czym jest Polska 2050, bo tego nikt nie wie. A raczej wie - grupą wsparcia dla miodo- i złotoustego słowotoku-bełkotu faceta obłąkanego na punkcie władzy, władzy, władzy. Na "władze" nie miał i raczej nie ma szans. Jedyne na co liczyłem/liczę, że zabierze chociaż, bardzo ważne 1-3% od pisiorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Godzinę temu, karpik napisał: Na "władze" nie miał i raczej nie ma szans. Jedyne na co liczyłem/liczę, że zabierze chociaż, bardzo ważne 1-3% od pisiorów. A potem aby jeść ambrozję i popijać nektarem pójdzie w ślady szmaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: Jednak burakiem jest się całe życie Wiesz , facet od 1997 w posłach to i palma odbija. Dlatego od lat mówię max dwie kadencje i po 65 roku życia emerytura a nie uprzykrzanie życia innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 26 minut temu, fala napisał: A potem aby jeść ambrozję i popijać nektarem pójdzie w ślady szmaty. W tej roli widzę w pierwszym rzędzie konfederację. Ta koalicja będzie komiczna, ale w skutkach tragiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 59 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Ale pamiętasz, dla kolegi pytam, że PZ karierę u koryta zaczął w... PiSie? Kompas mu się zaciął, jak niejednemu w zorganizowanej grupie przestępczej PiS. Na szczęście kupił sobie nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Pomyśl, o Porozumieniu wespół zespół z... Agrounią :-) Za mnie pomyślał dzisiejszy sondaż - 2%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2023 Autor Share Napisano 8 Luty 2023 Ta to sroga intelygentka jest, do pisuaru by się nadawała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Z Polską 2050 jest ten problem, ze ja nie wiem, co to jest za partia, bo skrzydła w partiach można zrozumieć, ale coś takiego, jak woda i ogień (czyli Hołownia i Gil-Piątek) to już nie. Przeprowadzam się teraz do tej dzielnicy stolicy, gdzie milicja strzela pepancami. W związku z tym jeżdżę na inne bazary, niż kiedyś. Pojechaliśmy na wielkie targowisko płodów rolnych do Konstancina-Jeziornej. A tam poseł Paweł Zalewski chadza i gawędzi z elektoratem. Kretyn Tusk i kretyńskie władze PO wyrzuciły go z PO i Zalewski (spokojny, kompetentny, kulturalny, mądry gość) poszedł do Polski 2050. Pytam go, co on najlepszego narobił, żeby pójść akurat do partii niedefiniowalnej, za to z szefem żałosnym karierowiczem-obsesjonatem na punkcie zdobycia jakiejś władzy. Zawsze obserwowałem Zalewskiego i bardzo go lubiłem, ale nie udała nam się pogawędka na targu. Nie dowiedziałem się, czym jest Polska 2050, bo tego nikt nie wie. A raczej wie - grupą wsparcia dla miodo- i złotoustego słowotoku-bełkotu faceta obłąkanego na punkcie władzy, władzy, władzy. Pogło Cię? Zalewski to zgniła quńserwa ( fakt, że obyta i kulturalna ) , która wprost idealnie pasuje do nawiedzonego prokatabasa i jego partyjki. Będą idealnie pasować do siebie ( może jeszcze ściągnął paru kulturalnych dziadków z Ruchu Młodej Polski ;) ) by bronić pieprzonych biskupów przed odpowiedzialnością i odszkodowaniami . Dorobek polityczny tego Pana: FPD (1990–1991) UD (1991–1992) PK (1992–1993) KK (1994–1999) SKL (1999–2001) PP (2001–2002) PiS (2002–2007) PO (2009–2021) Polska 2050 (od 2021) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 24 minuty temu, bjar_1 napisał: Ta to sroga intelygentka jest, do pisuaru by się nadawała. Przypomina się Stanisław Tym w skeczu Spikerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 8 Luty 2023 Share Napisano 8 Luty 2023 3 godziny temu, karpik napisał: Na "władze" nie miał i raczej nie ma szans. Jedyne na co liczyłem/liczę, że zabierze chociaż, bardzo ważne 1-3% od pisiorów. Jak na razie odbiera platformersom i to dość skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi