Skocz do zawartości

Figury rozdział VIII

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/poslanka-hanna-gill-piatek-opuszcza-ugrupowanie-szymona-holowni/lrpz0r7,79cfc278

Buahahaha - niech ktoś wytłumaczy, czym jest partyjka Polska 2050? Bacznie obserwuję ją od pierwszych minut jej istnienia i niedobrze mi się robi, jak na to patrzę.

Katolicki fundamentalista religijny (teraz po nałożeniu skóry względnego centrysty) Hołownia kogo sobie wziął do swojej partyjki w pierwszych dniach jej tworzenia? Najskrajniejszą lewaczkę i aborcjonistkę Hannę Gil-Piątek. Bo ten złoto- i miodousty koleś wprost oszalał na punkcie władzy. I myślał, że on, katolicki fundamentalista pójdzie pod rękę z najskrajniejszą z najskrajniejszych lewaczek.

No i walnęło. Skąd się bierze elektorat takich egzotycznych partyjek, przy których egzotyka polskiej działki na Pacyfiku to szczeniak?

Moim zdaniem partia polityczna(szczególnie gdy ma dzierżyć pełnie władzy w sejmie)powinna mieć członków o różnych poglądach, a ustawy dla tak zróżnicowanego i dużego kraju, wypracowywać z poszanowaniem zdania i w formie kompromisu. Wtedy jak chcą utrzymać się u władzy, muszą "wyprać brudy" poza opinią publiczną i przed głosowaniami wyjść na konferencję, powiedzieć co i dlaczego głosują. Zagłosować, udać się w zgodzie do domów i nie zatruwać życia ludziom.

Godzinę temu, karpik napisał:

Moim zdaniem partia polityczna(szczególnie gdy ma dzierżyć pełnie władzy w sejmie)powinna mieć członków o różnych poglądach, a ustawy dla tak zróżnicowanego i dużego kraju, wypracowywać z poszanowaniem zdania i w formie kompromisu. Wtedy jak chcą utrzymać się u władzy, muszą "wyprać brudy" poza opinią publiczną i przed głosowaniami wyjść na konferencję, powiedzieć co i dlaczego głosują. Zagłosować, udać się w zgodzie do domów i nie zatruwać życia ludziom.

Może za jakieś 200 lat tak będzie jak mentalnie dogonimy cywilizowany świat. Jak na razie to jest wuc, dyscyplina partyjna i tym podobne anomalie, i nie mam tu na myśli jedynie partii prezesa Polski.

Aż 80 proc. czasu antenowego TVP w IV kwartale ubiegłego roku było poświęcone gościom związanym z obozem rządowym. Tak wynika z danych, które przekazał członek Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji prof. Tadeusz Kowalski, a które opublikował portal Wirtualnemedia.pl. Tylko nieco inaczej układają się proporcje w przypadku Polskiego Radia.

W ostatnim kwartale ubiegłego roku na antenach TVP wyemitowano 290 godzin programów, w których wzięli udział przedstawiciele obozu rządzącego oraz partii opozycyjnych. Według danych przedstawionych przez prof. Kowalskiego z KRRiT, a które przesłała sama Telewizja Polska, aż 80 proc. czasu antenowego zostało poświęcone na stanowiska ugrupowań Zjednoczonej Prawicy oraz instytucji, z którymi kojarzeni są politycy Prawa i Sprawiedliwości - w tym także związanych z prezydentem i Kukiz'15.

3 godziny temu, karpik napisał:

Z Polską 2050 jest ten problem, ze ja nie wiem, co to jest za partia, bo skrzydła w partiach można zrozumieć, ale coś takiego, jak woda i ogień (czyli Hołownia i Gil-Piątek) to już nie.

Przeprowadzam się teraz do tej dzielnicy stolicy, gdzie milicja strzela pepancami. W związku z tym jeżdżę na inne bazary, niż kiedyś. Pojechaliśmy na wielkie targowisko płodów rolnych do Konstancina-Jeziornej. A tam poseł Paweł Zalewski chadza i gawędzi z elektoratem. Kretyn Tusk i kretyńskie władze PO wyrzuciły go z PO i Zalewski (spokojny, kompetentny, kulturalny, mądry gość) poszedł do Polski 2050. Pytam go, co on najlepszego narobił, żeby pójść akurat do partii niedefiniowalnej, za to z szefem żałosnym karierowiczem-obsesjonatem na punkcie zdobycia jakiejś władzy. Zawsze obserwowałem Zalewskiego i bardzo go lubiłem, ale nie udała nam się pogawędka na targu. Nie dowiedziałem się, czym jest Polska 2050, bo tego nikt nie wie. A raczej wie - grupą wsparcia dla miodo- i złotoustego słowotoku-bełkotu faceta obłąkanego na punkcie władzy, władzy, władzy.

16 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Z Polską 2050 jest ten problem, ze ja nie wiem, co to jest za partia, bo skrzydła w partiach można zrozumieć, ale coś takiego, jak woda i ogień (czyli Hołownia i Gil-Piątek) to już nie.

Przeprowadzam się teraz do tej dzielnicy stolicy, gdzie milicja strzela pepancami. W związku z tym jeżdżę na inne bazary, niż kiedyś. Pojechaliśmy na wielkie targowisko płodów rolnych do Konstancina-Jeziornej. A tam poseł Paweł Zalewski chadza i gawędzi z elektoratem. Kretyn Tusk i kretyńskie władze PO wyrzuciły go z PO i Zalewski (spokojny, kompetentny, kulturalny, mądry gość) poszedł do Polski 2050. Pytam go, co on najlepszego narobił, żeby pójść akurat do partii niedefiniowalnej, za to z szefem żałosnym karierowiczem-obsesjonatem na punkcie zdobycia jakiejś władzy. Zawsze obserwowałem Zalewskiego i bardzo go lubiłem, ale nie udała nam się pogawędka na targu. Nie dowiedziałem się, czym jest Polska 2050, bo tego nikt nie wie. A raczej wie - grupą wsparcia dla miodo- i złotoustego słowotoku-bełkotu faceta obłąkanego na punkcie władzy, władzy, władzy.

Na "władze" nie miał i raczej nie ma szans. Jedyne na co liczyłem/liczę, że zabierze chociaż, bardzo ważne 1-3% od pisiorów.

Godzinę temu, karpik napisał:

Na "władze" nie miał i raczej nie ma szans. Jedyne na co liczyłem/liczę, że zabierze chociaż, bardzo ważne 1-3% od pisiorów.

A potem aby jeść ambrozję i popijać nektarem pójdzie w ślady szmaty.

2 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Jednak burakiem jest się całe życie

Wiesz , facet od 1997 w posłach to i palma odbija. Dlatego od lat mówię max dwie kadencje i po 65 roku życia emerytura a nie uprzykrzanie życia innym.

26 minut temu, fala napisał:

A potem aby jeść ambrozję i popijać nektarem pójdzie w ślady szmaty.

W tej roli widzę w pierwszym rzędzie konfederację. Ta koalicja będzie komiczna, ale w skutkach tragiczna.

59 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Je...

Ale pamiętasz, dla kolegi pytam, że PZ karierę u koryta zaczął w... PiSie?

Kompas mu się zaciął, jak niejednemu w zorganizowanej grupie przestępczej PiS. Na szczęście kupił sobie nowy.

3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Pogło Cię? Zalewski to zgniła quńserwa ( fakt, że obyta i kulturalna )  , która wprost idealnie pasuje do nawiedzonego prokatabasa i jego partyjki.  Będą idealnie pasować do siebie ( może jeszcze ściągnął paru kulturalnych dziadków z Ruchu Młodej Polski  ;)  )  by bronić pieprzonych biskupów przed odpowiedzialnością i odszkodowaniami .

Dorobek polityczny tego Pana: 

FPD (1990–1991)
UD (1991–1992)
PK (1992–1993)
KK (1994–1999)
SKL (1999–2001)
PP (2001–2002)
PiS (2002–2007)
PO (2009–2021)
Polska 2050 (od 2021)

3 godziny temu, karpik napisał:

Jak na razie odbiera platformersom i to dość skutecznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie