bjar_1 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień https://portalmilitarny.pl/wiadomosci/rozpoznawcze-legwany-z-korei-poludniowej-dotarly-do-polski/?fbclid=IwAR0SOfCqK2YxImMkfb8ONQ0Bq_qHYB-pTPA2LwjaSUvl9ahH1Kz95RC9x-M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień Deweloperzy raczej nie płaczą Kłopoty legendarnego zakładu H. Cegielskiego w Poznaniu. Zakłady potwierdziły odejście prezeski (msn.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 4 minuty temu, M81 napisał: Deweloperzy raczej nie płaczą Kłopoty legendarnego zakładu H. Cegielskiego w Poznaniu. Zakłady potwierdziły odejście prezeski (msn.com) Może niech Ci się podzielą z zakładem Cegielskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień M81 Ale po co taka wrzutka z "zapowiedzią", gdy w pierwszym wersie stoi napisane: Pomimo, że 90 procent udziałów [ we wrześniu 2023 ] objęła Polska Grupa Zbrojeniowa, legendarny zakład H. Cegielskiego Poznań nadal nie otrzymuje zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 3 minutes ago, karpik napisał: Może niech Ci się podzielą z zakładem Cegielskiego? https://texter.pl/przeczytaj-koniecznie-wielka-litera-w-zaimkach/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 7 minut temu, M81 napisał: https://texter.pl/przeczytaj-koniecznie-wielka-litera-w-zaimkach/ Wina edytora. Nawet ich nazwisk nie piszę wielką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień Przekaż edytorowi https://sjp.pwn.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień 28 minut temu, M81 napisał: Przekaż edytorowi https://sjp.pwn.pl/ Standard trolli bez argumentów. Doczepić się do literówki. Sam masz widzę problemy z podstawową interpunkcją a wychylasz pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 16 Kwiecień Share Napisano 16 Kwiecień Masz rację. Dla umieszczającego memy trudno znaleźć argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień Delegacja MON na poligonie w Korei Południowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 9 hours ago, bodziu000000 napisał: Bardzo słuszna uwaga, dodałbym jeszcze K239. Jak wiadomo nasz przemysł jest w stanie dostarczyć setki egzemplarzy sprzętu "na wczoraj"- zwłaszcza czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 17 minut temu, M81 napisał: Bardzo słuszna uwaga, dodałbym jeszcze K239. Jak wiadomo nasz przemysł jest w stanie dostarczyć setki egzemplarzy sprzętu "na wczoraj"- zwłaszcza czołgów. To wszystko dzięki dalekowzrocznej polityce inwestycji we własny przemysł zbrojeniowy realizowanej przez dwie kadencje rządów prawdziwych patriotów, zbawców Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 3 minutes ago, MarekA napisał: To wszystko dzięki dalekowzrocznej polityce inwestycji we własny przemysł zbrojeniowy realizowanej przez dwie kadencje rządów prawdziwych patriotów, zbawców Polski. A wiesz kiedy wyprodukowano ostatni czołg w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 28 minut temu, M81 napisał: A wiesz kiedy wyprodukowano ostatni czołg w naszym kraju? To ja zadaje pytania - ty odpowiadasz. Wojna zaczęła się w 2014r. PIS rządził od 2015r. - co zrobił w temacie uruchomienia produkcji czołgów w Polsce? Np na licencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 9 minutes ago, MarekA napisał: To ja zadaje pytania - ty odpowiadasz. Chyba naoglądałeś się Bugajskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 39 minut temu, M81 napisał: Chyba naoglądałeś się Bugajskiego Kurna jak ja tęsknię za tym gościem. Prawdziwy facet, nowiuśki mundur, ten szelmowski uśmieszek, po prostu wyglądał jak $1000000 dolarów. Wiedziałem że jak on nie śpi to ja mogę spać spokojnie. Teraz dostał się nam jakiś ciamciak ksywa "Tygrysek" co to nawet munduru nie ma. Dramat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 43 minuty temu, fala napisał: Kurna jak ja tęsknię za tym gościem. Prawdziwy facet, nowiuśki mundur, ten szelmowski uśmieszek, po prostu wyglądał jak $1000000 dolarów. Wiedziałem że jak on nie śpi to ja mogę spać spokojnie. Teraz dostał się nam jakiś ciamciak ksywa "Tygrysek" co to nawet munduru nie ma. Dramat! Zgaduj zgadula - co on ma na tej naszywce? Łopatkę do kuwet? Co za mieszanina chamstwa, draństwa, bufonady, pychy i prymitywizmu, żeby stroić się w sort mundurowy WP. Kto może nosić mundur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień (edytowane) 6 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Co za mieszanina chamstwa, draństwa, bufonady, pychy i prymitywizmu, żeby stroić się w sort mundurowy WP. Kto może nosić mundur? A kto Napoleonowi zabroni? Edytowane 18 Kwiecień przez fala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 2 minuty temu, fala napisał: A kto Napoleonowi zabroni? Osoba, która nie pełni czynnej służby, nie ma prawa nosić aktualnego munduru np. Wojska Polskiego, co jest określone odpowiednimi przepisami. Zakaz dotyczy osób nieuprawnionych, a jego naruszenie może prowadzić do zatrzymania i wezwania policji. Mandat lub areszt grozi, nawet jeśli masz na sobie kompletny mundur bez oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Kwiecień Share Napisano 18 Kwiecień 1 minutę temu, Jedburgh_Ops napisał: Osoba, która nie pełni czynnej służby, nie ma prawa nosić aktualnego munduru np. Wojska Polskiego, co jest określone odpowiednimi przepisami. Zakaz dotyczy osób nieuprawnionych, a jego naruszenie może prowadzić do zatrzymania i wezwania policji. Mandat lub areszt grozi, nawet jeśli masz na sobie kompletny mundur bez oznaczeń. To ci taki chujek wyciągnie legitymację osła lub innego kretyna i służby spier..lają z podkulonym ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 19 Kwiecień Share Napisano 19 Kwiecień 15 godzin temu, M81 napisał: Chyba naoglądałeś się Bugajskiego Nie znam człowieka. Odpowiedź na moje pytanie jest trudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 19 Kwiecień Share Napisano 19 Kwiecień Ryszard Bugajski- reżyser filmu Przesłuchanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 19 Kwiecień Share Napisano 19 Kwiecień 1 godzinę temu, M81 napisał: Ryszard Bugajski- reżyser filmu Przesłuchanie. To nie jest pełna odpowiedź na moje pytanie. Co PIS zrobił w sprawie produkcji czołgów? A przypomnę: https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1607737%2Clech-kaczynski-15-lat-temu-w-tbilisi-dzis-gruzja-jutro-ukraina-pojutrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 20 Kwiecień Share Napisano 20 Kwiecień Jakich czołgów? Przecież wojna w Ukrainie pokazuje, że era czołgów mija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi