Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura

"Masz jakieś dane statystyczne, liczby, fakty czy chcesz o swoich uprzedzeniach lub wręcz obsesjach ( u niektórych) podyskutować?

Ja tylko pytam, Ty drwisz jakbyś coś więcej wiedział ..."

Musisz do Terlikowskiego, którego zacytowałem....

Ja mu wierzę, to Ty kpisz. Liczyłem ( żartuję oczywiście) na jakieś konkretne dane będące podstawą takiej reakcji :)

5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Powtórzę- co ma powyższe do dyskusji z niemieckimi Leo. w zamian za T wysłane na Ukrainę?

Również uprzejmie powtórzę:

to że mamy muchy w nosie i zażyczyliśmy naj, naj, najnowsze wersje Leo od Niemców stoi w sprzeczności z odpowiedzią Szwajcarii w sprawie swoich mocno nie najnowszych  czołgów.

Jest więc wielce prawdopodobne że Helmuty kolejny raz ściemniają.

Widzisz teraz pewien związek z tematem ?

takafura

"Ja mu wierzę, to Ty kpisz. Liczyłem ( żartuję oczywiście) na jakieś konkretne dane będące podstawą takiej reakcji :)"

Ale komu wierzysz? Jędraszewskiemu czy Terlikowskiemu?

Jeśli Jędraszewskiemu, to czy i on, i ty, macie jakieś informacje źródłowe, że czynni-wierzący-itp dzięki naukom epidiaskopu pomagają/przyjmują/itp?

Czy proste, acz niepoprawne wyliczenie, że skoro w raju nad Wisłą mamy 99 % katolików, a w pomoc zaangażowanych jest parę milionów Polaków, to siłą rzeczy powiązane jest to z wyznaniem/wiarą/itp i w większości pomagają katolicy?

"...odpowiedzią Szwajcarii w sprawie swoich mocno nie najnowszych  czołgów..."

Powtórzę, bo może nie zauważyłeś (?) - co ma do tego Szwajcaria? Oficjalne źródła podają, że my rozmawiamy z Berlinem. Jeśli ktoś-coś miałby z Bernem uzgadniać, to one a nie polski MON...

Czołgi, a w sumie, jak widać z artykułu wydmuszki miałby przekazać Rh. lub Niemcy...

I obojętne, kto miałby przekazać, przeszliśmy od plotki (?) o najnowszej wersji, do informacji o wydmuszkach pozbawionych uzbrojenia :-)

12 minut temu, soldierprzemo napisał:

Po cholerę tu grę wstawiasz tylko śmietnik robisz 

:-) Ponieważ jakieś dwa miesiące temu sam przed sobą na chwilę nabrałem się na dobrej jakości animację niby działań śmigłowcowych nad Ukrainą to teraz kilka razy przypatrywałem się temu filmikowi, czy to nie rzecz podobnej klasy?

Jesteś pewien, że to animacja? Moim zdaniem nie tak łatwo powiedzieć, ale niczego tu bronić nie będę.

Tak, czy inaczej w niczym to nie zmienia tego, co napisałem Karpikowi. Zagęszczenie statków powietrznych w przestrzeni nie koordynowanej w odpowiedni sposób jest potwornie niebezpieczne i nie potrzeba do tego tak dynamicznego rozwoju dronów, jak obecnie. Już nam kiedyś ruski Su-24 zabił pilota szybowcowego po kolizji w powietrzu, bo właśnie nikomu nie przyszło do głowy koordynowanie tego, kto, czym i gdzie lata. Podobnie było nad Keswick, co wspominałem kiedyś wcześniej.

Nawet jeśli ten film to fejk to wielkimi krokami idą czasy „rojów dronów”, jak to wojsko nazywa, gdy takie filmiki drony spokojnie będą nagrywały.

22 minuty temu, owiewka napisał:

Źródło?

Łatwo znaleźć w necie. Nie podaje bo nie wiem z jakiej opcji jesteś. Wrzucę coś z onetu i możesz się obrazić.

W radiu też mówią, żeby mimo wszystko sprawdzić w przynajmniej dwóch źródłach, więc i tak musisz wygooglac😀

Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Czy proste, acz niepoprawne wyliczenie, że skoro w raju nad Wisłą mamy 99 % katolików, a w pomoc zaangażowanych jest parę milionów Polaków, to siłą rzeczy powiązane jest to z wyznaniem/wiarą/itp i w większości pomagają katolicy ?

Ciekawe pytanie.

Ja nie mam pojęcia. Zakładam że osoby kpiące/drwiące z cytowanej wypowiedzi  znają jakieś badania, analizy w temacie kto i jak pomaga. No chyba że są nadal wierni opcji ***** *** i wtedy fakty nie mają znaczenia. A jak fakty przeczą tezie to tym gorzej dla faktów.

Ps. A tak na serio to są to pytania retoryczne. Nie ma sensu próba dyskusji z osobami którym się wszystko z d... kojarzy ;)

Godzinę temu, soldierprzemo napisał:

Po cholerę tu grę wstawiasz tylko śmietnik robisz 

Łatwo się nabrać, szczególnie w słońcu, na ekranie telefonu.

"Filmik" pojawił się na wielu kanałach telegramowych i widzę, że nie został jeszcze usunięty 🤪

takafura...

Ostatnio Ibris (?) robił badania- możesz do nich sięgnąć...

Ja z rodziną, dla przykładu, jestem zapisany i zwykle lenistwo nie pozwala mi się wypisać... w statystce jak najbardziej 2+2 jest ujęte...

A na koniec- pisz do Terlikowskiego... ja go "tylko" zacytowałem...

PS Ale doceń fantazję- jak "coś" dobrego się wydarzyło, to epidiaskop się przysłużył... jak mamy problem, to wina rodziców :-)

8 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ja z rodziną, dla przykładu, jestem zapisany(...)

To nie chodzi o ujęcie ewidencyjne a system wartości.  Jakoś na turystów Łukaszeniki zwożonych na Białoruś Aeroflotem nabrała sie głównie lewica.

Ukraińców przyjęliśmy inaczej niż inne państwa Europy. Co nas faktycznie różni że większość trafiła do domów a nie namiotów i kontenerów mieszkalnych ?

13 minut temu, karpik napisał:

Łatwo się nabrać, szczególnie w słońcu, na ekranie telefonu.

"Filmik" pojawił się na wielu kanałach telegramowych i widzę, że nie został jeszcze usunięty 🤪

Nic się nie przejmuj, ładuj co tam ciekawego znajdziesz, najwyżej będziemy analizować :-)

Kolorowe, albo koloryzowane filmy z dronów też są, więc bardzo łatwo się nieraz nabrać na jakieś cuś. To nie II w.ś. i teraz kolor ma kolosalne znaczenie w takich materiałach. Po coś w końcu pilotów i ludzi od rozpoznania lotniczego precyzyjnie uczy się kolorów ziemi i na ziemi. Wprawdzie pilotów z innego powodu, a ludzi od rozpoznania z innego, ale to już detal.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie