Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol. 6

Rekomendowane odpowiedzi

Cypis

"Nie do końca tak jest ..."

Forma zatrudnienia nie ma większego znaczenia- finalnie i tak ktoś, niestety, pracę straci..
Czy jest brak chętnych wobec nadmiaru etatów? Nie sądzę- już dawno nie widziałem w "zaprzyjaźnionym" sieciowym sklepie na L. potykacza z informacją jak dużo będziesz zarabiał, jak się zatrudnisz.

A w tle +/- 1 milion Ukraińców, którzy wg badań planują w raju nad Wisłą zostać. W większości będą to płci pięknej- już brakuje "budowlańców" i kierowców- tego przez dłuuugi czas nie nadrobimy.

PS Wczoraj postanowiłem wreszcie opony na letnie... U znajomego, który ma kilka warsztatów, z-ów wulkanizacyjnych, myjnię, itp. Od ręki zatrudni kilkunastu ogarniętych pracowników. Problem nie leży w stawce, całkiem porządna, na marginesie, a w braku ludzi do pracy.

45 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Cypis

"Nie do końca tak jest ..."

Forma zatrudnienia nie ma większego znaczenia- finalnie i tak ktoś, niestety, pracę straci..
Czy jest brak chętnych wobec nadmiaru etatów? Nie sądzę- już dawno nie widziałem w "zaprzyjaźnionym" sieciowym sklepie na L. potykacza z informacją jak dużo będziesz zarabiał, jak się zatrudnisz.

W handlu jestem niedługo (może będzie razem z 30 lat) , więc wiem , że jest ogromny niedobór ludzi.

To , że akurat nie ma info na sklepie to nie znaczy , że nie potrzeba ludzi. Ponieważ , po pierwsze ta forma jest bardzo nieefektywna, po drugie jak takie ogłoszenie długo wisi to efekt jest odwrotny , bo ludzie widzą, że ciągle szuka się ludzi tzn. że atmosfera pracy w takim sklepie jest ch... i nie pójdą tam pracować , a jeszcze będą odradzać znajomym. 15 lat temu na ogłoszenie na witrynie w tydzień miałem 100-200 CV , teraz w 2 tygodnie może z 5. Teraz ludzie szukają ofert w necie.

• Super 1

2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Chyba będę musiał pójść do szefa sztabu operacji spalenia budki pod bydlęcą ambasadą to może coś pomoże :-)

Mówisz, że Bartek Sienkiewicz pomoże? Wątpię, bo ręka w rękę z ruskimi kombinował...

Kanclerz Scholtz , to chyba tak jak poprzedni kanclerze niemiec , putinowski zdrajca. W rządzie już tylko on wzbrania się przed dostarczaniem broni ciężkiej do Ukrainy, twierdzi , że taka broń się im nie przyda.

"Die Welt" pisze, że ministerstwo obrony w Berlinie od początku wojny wiedziało o setkach czołgów Leopard, wozów Marder i samobieżnych dział Gepard, które składowane są na terenach należących do producentów uzbrojenia. Resort dysponował informacjami na ten temat od 28 lutego. Ukraińcy zostali poinformowani o nich dopiero 31 marca. Oferowane przez niemiecki przemysł ciężkie uzbrojenie zostało w całości wykreślone z przesłanej wtedy do Kijowa listy.

2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Zróbta, zróbta, zróbta...

Nawoływałem do akcji pod bydlęcą ambasadą, żeby zrobić dziczy zwałkę tych trofeów wojennych, które tak bardzo są przez te męty pożądane to pies z kulawą nogą się nie odezwał.

Tłumaczyłem, jak to zrobić, żeby nas wszystkich nie spisali, choć pewnie jakieś drobne „ofiary w ludziach” by były - no to brak bohaterów, sami wojownicy klawiaturowi. Chyba będę musiał pójść do szefa sztabu operacji spalenia budki pod bydlęcą ambasadą to może coś pomoże :-) Po krótkiej przerwie, gdy się ździebko chwiał już wrócił do mediów, więc już jest na chodzie ;-)

Naprawdę czasopismo „Odkrywca” i to forum nie ma w stolicy ani jednego czytelnika? Nikomu nie chce się ruszyć pupy i wziąć starego żelazka, starego ściuchranego misa podmalowanego czerwoną farbą, innego dziadostwa cennego dla buriacko-kałmuckiej dziczy, żeby to wszystko rzucić pod bydlęcą ambasadą, albo przerzucić im przez ogrodzenie z odpowiednią dedykacją? Nikomu się nie chce? Londyn lepszy od nas?

https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/daj-cos-z-worka-dla-orka-happening-ambasada-rosyjska-warszawa-stare-przedmioty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie