Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Chyba dopasujesz do rządów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 To teraz ja zapytam... Jak wytłumaczysz większą inflację za rządów PO, wtedy, gdy nie było kryzysu energetycznego, ekonomicznego (w sensie inflacyjnym), plandemii i wojny, która teraz ma kolosalny wpływ na ceny, energii i żywności? Co ciekawego powiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Jeżeli domagamy się w ramach KPO coś 30 mld euro darmochy z UE, to po pierwsze powinniśmy przestrzegać zasad jakie tam obowiązują, a po drugie nie toczyć z Unią wojny. Bo polityka polega na tym, że w celu przeforsowania własnego stanowiska szuka się sojuszników, a nie wrogów. A jak się nam nie podoba, to zawsze możemy się z UE wypisać i staniemy się mocarstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Też uważam, że szkoda gazu i lepiej Lolą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 10 minut temu, balans napisał: Jeżeli domagamy się w ramach KPO coś 30 mld euro darmochy z UE, to po pierwsze powinniśmy przestrzegać zasad jakie tam obowiązują, a po drugie nie toczyć z Unią wojny. Bo polityka polega na tym, że w celu przeforsowania własnego stanowiska szuka się sojuszników, a nie wrogów. A jak się nam nie podoba, to zawsze możemy się z UE wypisać i staniemy się mocarstwem. Genialne... Tak jak to, że napisałeś, że od wysokiej inflacji do deflacji jest blisko. Powinieneś to na jakimś światowym forum ekonomicznym opublikować... A to o uległości na jakimś sado- maso... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 15 minut temu, Tyr napisał: Genialne... Tak jak to, że napisałeś, że od wysokiej inflacji do deflacji jest blisko. Powinieneś to na jakimś światowym forum ekonomicznym opublikować... A to o uległości na jakimś sado- maso... Napisałem, że wysoka inflacja w połączeniu z drastycznym podniesieniem stóp procentowych to prosta droga do deflacji. Czy to tak trudno zrozumieć? Napisałem również, że aby przeforsować swoje postulaty, to należy szukać sojuszników, a nie wymachiwać mocno zardzewiałą szabelką. Tym bardziej, że Niemcy, którym koniecznie chcesz wypowiedzieć wojnę, są w grupie G5, a my w grupie G23, a jeżeli chodzi o dochody na głowę, to nawet w grupie G43. A przy tym zdaję sobie sprawę z tego, że w Europie nikt nas nie lubi i mamy tak jeszcze od przed wojny. Zawsze uważano nas za kraj, z którym są tylko problemy i prędzej czy później z naszego powodu wybuchnie wojna. A do tego za kraj mocno zacofany cywilizacyjnie, gdzieś na pograniczu Europy i Azji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 (edytowane) Może was balans nie lubią w Europie i może mentalnie tkwicie balans w Azji i zapóźnieni cywilizacyjnie jesteście ale gwarantuję wam balans, że lubią Polaków na wyspach, krajach bałtyckich, prócz Czechów we wszystkich dawnych demoludach. Nie lubią nas ci co te wojny wywołują- szwaby i ruskie... Neutral+ mamy we Włoszech, Hiszpani a we francji neutralny. Mylicie balans opinie popapranego lewactwa i liberalstwa, które czasowo kieruje UE z opinią społeczeństw. Wystarczy poczytać komentarze pod gorącymi politycznie tematami na YT. Niektóre lewackie media wyłączyły możliwość komentowania bo ludzie tak mieszali ich z błotem, że ich niepochlebne dla Polski materiały odnosiły odwrotny skutek... Ale jak widać są pożyteczne idioty co zawszę będą wmawiać Polakom, że są zacofani, nielubiani etc, etc... Edytowane 3 Lipiec 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Strasznie wiejski ten portrecik typu monidło ale co racja to racja w tym przywracaniu może liczyć na niemców i ruskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Tyr "..lubią Polaków na wyspach.." Wow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 16 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr "..lubią Polaków na wyspach.." Wow... Odebrałeś nowy sygnał wow z kosmosu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Tak trochę sowiecki i faszystowski-nazistowski socrealizm przypominają obrazki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 A propos to kilku z forum a jeden w szczególności zalatuje takim wiejskim zapaszkiem;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 "Ja nie mam prawa tego już w tej chwili tak obiecać na pewno, ale wydaje mi się, i póki będę mieć na to jakiś wpływ, będę do tego dążył, żeby czternastka już była stała, bo była początkowo jednorazowym świadczeniem" - mówił prezes PiS. Białystok 02.07.2022 vs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: "Ja nie mam prawa tego już w tej chwili tak obiecać na pewno, ale wydaje mi się, i póki będę mieć na to jakiś wpływ, będę do tego dążył, żeby czternastka już była stała, bo była początkowo jednorazowym świadczeniem" - mówił prezes PiS. Białystok 02.07.2022 vs Było nie brać... Edytowane 3 Lipiec 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 4 godziny temu, Tyr napisał: Może was balans nie lubią w Europie i może mentalnie tkwicie balans w Azji i zapóźnieni cywilizacyjnie jesteście ale gwarantuję wam balans, że lubią Polaków na wyspach, krajach bałtyckich, prócz Czechów we wszystkich dawnych demoludach. Nie lubią nas ci co te wojny wywołują- szwaby i ruskie... Neutral+ mamy we Włoszech, Hiszpani a we francji neutralny. Mylicie balans opinie popapranego lewactwa i liberalstwa, które czasowo kieruje UE z opinią społeczeństw. Wystarczy poczytać komentarze pod gorącymi politycznie tematami na YT. Niektóre lewackie media wyłączyły możliwość komentowania bo ludzie tak mieszali ich z błotem, że ich niepochlebne dla Polski materiały odnosiły odwrotny skutek... Ale jak widać są pożyteczne idioty co zawszę będą wmawiać Polakom, że są zacofani, nielubiani etc, etc... Widzę, że już zupełnie straciłeś kontrolę na własnymi emocjami. A ja akurat mam odwrotnie, bo na stare lata przestałem kierować się emocjami, tylko tak na chłodno zacząłem oceniać rzeczywistość. Tak ad. vocem, to na Wyspach tak nas lubią, że jednym z głównych argumentów za brexitem był ten, że Polacy zabierają im miejsca pracy. Z krajów bałtyckich to najbardziej kocha nas Litwa, tylko dlaczego gnębią u siebie polską mniejszość narodową [szkolnictwo, pisownia nazwisk etc.]? Ostatnio bardzo pokochali nas Ukraińcy, bo są w potrzebie, ale to co naprawdę o nas myślą, to głośno wypowiedział ich ambasador w Berlinie. Jedyne co można było nazwać jakąś formą przyjaźni, to stosunki z Węgrami, ale to już historia, bo Orban zamiast proxy wojny z Rosją, wybrał tanie rosyjskie surowce energetyczne i elektrownię atomową. Odnośnie zapóźnienia cywilizacyjnego, to jeżeli po wojnie prawie 50% społeczeństwa to byli analfabeci, lub pół analfabeci po 4 klasach, to o czym my tu dyskutujemy. Inna sprawa, że w czasach PRL bardzo rozwinięto szkolnictwo, a po wejściu do UE i wyjazdach na Zachód do pracy szybko nadganiamy cywilizacyjne zacofanie. Wiem coś o tym, bo pracowałem w firmie, która oprócz produkcji dorabiała trochę wysyłając ludzi do fili w Niemczech. Taki na przykład kierowca z tych "teroz ino jo" po dwuletnim pobycie na kontrakcie stwierdził, że u nas na drogach jest chamstwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 3 minuty temu, balans napisał: (...) że w czasach PRL bardzo rozwinięto szkolnictwo, Niby prawda, ale jak się uwzględni co i jak sie rozwinęło gdzie nie było w tym czasie PRL to Twoje lekko zawoalowane peany socjalizmu i komunizmu stają się groteskowe... Więc w praktyce było dokładnie odwrotnie jak tu nam kolejny raz nawijasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Jak by wojny i komuny nie było... To się balasowi nie zmieści, że bylibyśmy dziś prawie jak francja... Typ wiktymologiczny kocha oprawców i co mu zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 Godzinę temu, Tyr napisał: Było nie brać... No qwa , jak nie brać , kiedy dają MOJE podatki? Może gdy głosujący na tzw. Zjednoczoną Prawicę zobowiążą płacić za nich rachunki, to wtedy możesz walić takimi argumetami z piaskownicy... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 11 minut temu, szutnik napisał: No qwa , jak nie brać , kiedy dają MOJE podatki? Może gdy głosujący na tzw. Zjednoczoną Prawicę zobowiążą płacić za nich rachunki, to wtedy możesz walić takimi argumetami z piaskownicy... https://nowynapis.eu/tygodnik/nr-58/artykul/kieszonkowy-atlas-klasizmu-polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 szutnik ile wydoiłeś z mojej kieszeni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 3 Lipiec 2022 Share Napisano 3 Lipiec 2022 5 minut temu, Tyr napisał: szutnik ile wydoiłeś z mojej kieszeni? Jak na razie dokładam ze swojej i kwota stale rośnie:( Może oddasz mi ? To w końcu Twoi kolesie drenują mi kieszeń... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi