Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, karpik napisał:

Co za różnica, czy piss działa z  debilizmu czy/i w porozumieniu z ruską agenturą. To co robią wpisuje się w 100 proc. w najważniejszy cel fiutina od wielu lat - destabilizacja i deprecjacja zjednoczonej Europy.  Zostaniemy najpierw azjatyckim zaściankiem w Europie, a później, naturalną koleją rzeczy, ten wschód nas wciągnie.

Kiedy już was wciągnie, wyślij pocztówkę znad Wielkiego Muru.

Napisano

takafura

"To był pomysł PiS aby odchodzić od wegla i zamykać kopalnie ?

Czy jednak było to pod presją UE, "FiT for 55" i kosztami uprawnień do emisji co2 ?

Ps. Pytania retoryczne, nie oczekuję odpowiedzi :)"

Czy w moim pytaniu do Tyr, wspominałem "coś" o PO?

Choć znam odpowiedź na moje pytanie, byłem ciekaw, czy Tyr zna...

Dwa- problem w dyskusji polega na tym, że ja, na przykład, pytam cię o krycie przez służby podległe Kamińskiemu sprzedawcy respiratorów czy sbecką firmę zaangażowaną w zakup Pegasusa, a ty w ramach odpowiedzi pytasz mnie o fundusze unijne na utrzymanie migrantów...

Tyr

"Dobrze, że nie wsiadł po pijaku do samochodu i nie potrącił babcię na pasach lub motocyklistę jak niektóre autorytety moralne totalnej..."

Sprawdź całe dossier Czarneckiego juniora... tam sporo różnych kwiatków jest..

Napisano
Teraz, Czlowieksniegu napisał:

Czarneckiego juniora...

A to jest synek tego cymbała od kilometrówek? Myślałem, że zbieżność nazwisk tylko. Nic dziwnego, że alkoholik, jak ma takiego tatusia.

Napisano
6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

cc861630-59ec-4ad9-a36d-59f7f7cc3c41.webp

Jaki tatuś (złodziej diet UE jeżdżący ponoć kabrioletem zimą) taki synuś. Nożownikiem być na chwilę przestał to przynajmniej stał się melomanem i zaczął słuchać płyt (chodnikowych). Jakaż niepowetowana szkoda, że leżąc na zimnym chodniku nie przytulił się do pisowskiego sędziego Zaradkiewicza, bo ten przynajmniej - niebożątko - był w piżamce i może synusia Czarneckiego ogrzałby co nieco.

Pisowskie bydło, szumowina, męty, degrengole.

Napisano
2 godziny temu, takafura napisał:

To był pomysł PiS aby odchodzić od wegla i zamykać kopalnie ?

Czy jednak było to pod presją UE, "FiT for 55" i kosztami uprawnień do emisji co2 ?

Ps. Pytania retoryczne, nie oczekuję odpowiedzi :)

Wyciekła lista kopalń zlikwidowanych przez kaczystów. Chcieli wywołać niedobór węgla już lata temu!

image.jpeg

Napisano (edytowane)
8 minut temu, bodziu000000 napisał:

20221021_182421.jpg

Cóż za podstępny - ale jakże udany - sabotaż u pisowskiej szumowiny. Jak nic te wina są alkoholizowane, oj wstyd wy winiarnie proszę winiarni Château Tusk.

wina Tuska.jpg

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura

"To był pomysł PiS aby odchodzić od wegla i zamykać kopalnie ?

Ps. Pytania retoryczne, nie oczekuję odpowiedzi :)"

Czy w moim pytaniu do Tyr, wspominałem "coś" o PO?

Choć znam odpowiedź na moje pytanie, byłem ciekaw, czy Tyr zna...

Dwa- problem w dyskusji polega na tym, że ja, na przykład, pytam cię o krycie przez służby podległe Kamińskiemu sprzedawcy respiratorów czy sbecką firmę zaangażowaną w zakup Pegasusa, a ty w ramach odpowiedzi pytasz mnie o fundusze unijne na utrzymanie migrantów...

Czy ja w swojej odpowiedzi wspomniałem coś o PO ? Chyba niedowidzę...

A dwa to nie myl leśnika z  zadupia z rzecznikiem rządu, bo wiele pytań powinno się właśnie tam skierować.

A skoro powtarzasz przytyk o życiu w oblężonej twierdzy to naturalne wydało mi sie pytanie o do miłośnika i wielbiciela wszystkiego co antypisowskie i pro unijne o szczodrość i życzliwość eurokratów wobec jednego z członków który wyłożył kilka mld euro na uchodźców. I to takich prawdziwych, a nie zwożonych Aerofłotem z połowy świata na Białoruś.

Edytowane przez takafura
Napisano

takafura

"A dwa to nie myl leśnika z  zadupia z rzecznikiem rządu, bo wiele pytań powinno się właśnie tam skierować. "

Serio trzeba być powyższym, aby mieć własne zdanie a może i wiedzę o, na przykład:

"krycie przez służby podległe Kamińskiemu sprzedawcy respiratorów czy sbecką firmę zaangażowaną w zakup Pegasusa" ?

" o do miłośnika i wielbiciela wszystkiego co antypisowskie i pro unijne"

Ktoś ci powyższe podpowiedział, czy sam wymyśliłeś?
Tak czy inaczej, nie bardzo pasuje, bo obejmuje np Konfederację czy inną Zmianę, a do nich czuję genetyczne obrzydzenie...

Pro-unije? Hmmmm- fakt, zdecydowanie mi bliżej do tamtego kawałka Europy, niż na Wschód...

Ale, dla przykładu, jeśli a propos i exilibris środków unijnych "na obsługę" migrantów:

"Mamy miliardy z Unii Europejskiej na pomoc uchodźcom

Od czwartku Polska może korzystać z uproszczonych unijnych procedur finansowania pobytu uchodźców ukraińskich."
14.04.2022

"Komisja Europejska podjęła w środę decyzję o udostępnieniu 248 mln euro 5 państwom członkowskim — Polsce, Rumunii, Węgrom, Słowacji i Czechom — które poniosły największe koszty od początku wojny w związku z przyjmowaniem uchodźców."
18 maja 2022

"Dzięki umowom grantowym podpisanym przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji z Komisją Europejską, Polska otrzymała łącznie blisko 700 mln zł na wsparcie działań związanych z masowym napływem osób uciekających przed wojną w Ukrainie. To pierwsza transza przyznana Polsce. MSWiA złożyło już wniosek o kolejne środki w wysokości ponad 200 mln zł. "
19.10.2022

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie