Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

25 października 2019 r. były poseł Artur Zawisza, prowadząc samochód, potrącił jadącą rowerem pracownicę Biura Bezpieczeństwa Narodowego. Kobieta z obrażeniami została przewieziona do szpitala. Policja ustaliła, że sprawca był trzeźwy, nie miał jednak uprawnień do kierowania pojazdami. Jeszcze tego samego dnia wieczorem Zawisza znowu prowadził auto i został zatrzymany przez policję do kontroli drogowej.

Sąd wydał mu wtedy zakaz prowadzenia pojazdów, który wygasł z końcem lipca 2020 r.

Sąd Rejonowy Warszawa Mokotów skazał we wtorek byłego posła na karę 10 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata, zakaz prowadzenia pojazdów na okres dwóch lat oraz zadośćuczynienie dla poszkodowanej rowerzystki w wysokości 60 tys. zł.

Dodatkowo były poseł musi pokryć koszty procesu sądowego.

Wyrok jest nieprawomocny.

Napisano
W dniu 17.12.2021 o 13:09, Czlowieksniegu napisał:

USTAWA BUDŻETOWA NA ROK 2022

Art. 17. Prognozowany średnioroczny wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem wynosi 103,3%.

Wprawdzie wszyscy ekonomiści obśmiali Rekordzistę Świata Długości Nosa za ten powyższy kit, ale masz pojęcie, ile pisowskiej dziczy wierzy, że ta dzicz będzie miała w przyszłym roku inflację 3,3%? Spróbuj powiedzieć poniższemu elektoratowi, że 3,3% to bezczelne kłamstwo ww. Mistrza.

Napisano

Je...

Ale taka a nie inna wysokość inflacji jest podana z pełną premedytacją.

Ponieważ wiadomo, że niestety będzie duuuużo wyższa, z automatu będą wyższe wpływy z podatków, z VAT, itp itd... Pomyśl, jak się Mistrz power-pointa będzie nadymał i chwalił osiągnięciami budżetu :-)

Dodatkowo, z tego co kojarzę, jeśli na 3,3 % czyli poniżej 5 % inaczej wprowadzana jest w życie, na przykład, kwota wynagrodzenia minimalnego. Nie mówiąc o np podwyżkach dla pracowników budżetówki...

Napisano

"Fakt medialny" czy "fake news" można stworzyć bardzo łatwo. Pozwólmy wyjaśnić, czy doniesienia są w jakikolwiek sposób zbieżne z rzeczywistością - powiedział premier Mateusz Morawiecki, pytany o inwigilowanie Romana Giertycha i Ewy Wrzosek za pomocą Pegasusa.

vs

John Scott-Railton, badacz i ekspert Citizen Lab na Uniwersytecie w Toronto:

- W wypadku pana Giertycha zauważyliśmy niesamowitą intensywność ataków pod koniec roku 2019. Zajmuję się takimi sprawami od lat i jeszcze nigdy nie widziałem telefonu, który był aż tak intensywnie atakowany w tak krótkim okresie. Jako atak mam na myśli infekowanie i ponowne reinfekowanie i reinfekowanie urządzenia. Dla mnie, spekulując, to wygląda jak sytuacja, w której służba specjalna jest naprawdę zdesperowana, by wiedzieć wszystko o każdej minucie jakiegoś człowieka - tłumaczył ekspert.

- U pani Ewy Wrzosek mamy zdecydowanie nowsze ataki, z lata 2021 roku. Widzieliśmy, że jej telefon również był zarażony wielokrotnie - dodał.

Ekspert mówił, że "zazwyczaj, kiedy służba bezpieczeństwa zaraża czyjeś urządzenie, musi zbalansować kilka elementów, muszą uważać, by ich nie wykryto". - Przeważnie to się sprowadza do delikatnego i uważnego infekowania urządzeń, nie za dużo, raz za razem - wyjaśnił.

- A w przypadku telefonu pana Giertycha widzieliśmy, że jego urządzenie było infekowane wiele razy, bardzo intensywnie w krótkich okresach. Aż trudno sobie wyobrazić, że ten telefon w ogóle to przeżył bez problemów technicznych. Dla mnie pokazuje to, że operator tego programu szpiegowskiego był bardziej skoncentrowany na tym, by wyciągnąć te informacje i zrobić to jak najszybciej, niż na tym, aby być dyskretnym - powiedział Scott-Railton.

Napisano

Tyr... oplułem ze śmiechu monitor.
I dlatego, na twoją osłodę, zacytuję górników, którym widać 30 mld zaoferowanych na kilka najbliższych lat, nie wystarczyło:

"Poseł ze Śląska, oszust z Wrocławia"

1-1-800x500_c.jpg

Napisano
16 minut temu, Tyr napisał:

Jakieś przykłady?

Zgodnie z prawem każdy może nazywać go kłamcą, a on może się wtedy tylko głupio uśmiechać. 

Napisano
5 minut temu, Tyr napisał:

Zacznijta się martwić o tym co szwaby wymyślili by stworzyć IV rzeszę...

Nie musieli nic wymyślać. Ruscy tylko czekali na taki prezent jak rządy PiS. Można teraz spokojnie znowu rozgrywać, ponad naszymi głowami o losach Europy wschodniej.

Napisano
9 minutes ago, karpik napisał:

Można teraz spokojnie znowu rozgrywać, ponad naszymi głowami o losach Europy wschodniej.

Bo drzewiej było inaczej...

Napisano
3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

karpik...

Kiedyś, w co wierzę, nawet część zwolenników przewodniej partii narodu zrozumie, "że"
i "dlaczego" na Kremlu 17 lipca 2015 nie nadążali szampanów otwierać...

W przypadku Tyr'a wątpię. Nawet jak mu ruska bomba będzie na łeb spadać, to na Tuska i Merkel będzie psioczyć.

Napisano

Tusk  zwany naszym człowiekiem przez Niemców i ruskich... Zwany  również Donald Für Deutchland zapewne był koszmarem dla ruskich i niemców... Wierzysz w to co piszesz, czy chcesz by inni uwierzyli?

Napisano (edytowane)
14 minut temu, Tyr napisał:

Tusk  zwany naszym człowiekiem przez Niemców i ruskich... Zwany  również Donald Für Deutchland zapewne był koszmarem dla ruskich i niemców... Wierzysz w to co piszesz, czy chcesz by inni uwierzyli?

Ja tu nic nie wymyślam. Po prostu za rządów Tuska nie bałem się wybuchu wojny.

Podejrzewam, że nawet ty się obawiasz. Taki jesteś sprytny, a nie pokojarzysz, że jest to konsekwencja "wstawania z kolan", które sprowadziło Polskę do śmieszności i słabości na arenie międzynarodowej co Putin wykorzystuje.

Edytowane przez karpik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie