Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Zamiast wstawiać link, zacytuj :) 

Zaczyna się od słów: „Choć zakrzepica była obserwowana tylko w 1 przypadku na 100.000 zaszczepionych”

A w ogóle to tej zimy dookoła wszyscy kaszlą. Ja właśnie przechodzę grypę, dwie bliskie osoby także. Nie miałem grypy nigdy jak sięgam pamięcią w dorosłym życiu. Dwa tygodnie temu, już w nowym roku, przeszedłem dość sprawnie covid, żona też. Słaba kumulacja, a zaczęło się od bezpośredniego kontaktu z covidowym przypadkiem przed Sylwestrem. No i poszło. A w osłabiony organizm weszła teraz grypa, bo wystawiliśmy się podróżą zagraniczną na kilka koncertów. Nie szczepiłem się p/grypie. Teraz siedzę w domu i jak wyzdrowieję, to machnę TK płuc. A przez cały 2023 nie miałem nawet kataru, spędzając wiele miesięcy aktywnie w dość surowych warunkach na wsi, zarazem nie zaliczając tylu kontaktów z ludźmi co w mieście i w podróżach.

M.

• 3 weeks later...
Napisano
19 minut temu, bjar_1 napisał:

Zrobiłbyś badania na 99mln ludzi, którzy za często się myją i wyszłoby, że ogromną liczbę kosztuje to wiele zdrowia, w tym nowotwory. Każde działanie ma skutki uboczne, a przy miliardach podanych dawkach szczepionki, gdyby faktycznie było coś ponad statystyki, umierałoby miliony.

• 1 month later...
Napisano

bjar- nie próbuję liczyć, bo mnie to nie bardzo interesuje, ale masowo w ilości hurtowej kończą się dramatem dla rządu PiS rozprawy o mandaty za maseczki, kary za różne narzucone obostrzenia...
A teraz,to już chyba nawet rozprawy sądowe nie będą za bardzo potrzebne...

• 3 weeks later...