Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 24.12.2021 o 09:54, bjar_1 napisał:

W tej eurowizji junior dzieją się dziwne rzeczy, Kurski chory leci do Francji, a w zeszłym roku oszukali z punktami, Polska powinna być wtedy na 2 miejscu a nie na 9. Kurskiego powinni zapuszkować za kratki za narażanie zdrowia i życia wielu osób.

Napisano

Główny Inspektor Sanitarny przypomina na stronie internetowej o najważniejszych elementach rekomendowanego postępowania przy organizacji imprez sylwestrowych i noworocznych.

[...]

Imprezy plenerowe

W trakcie imprez plenerowych GIS przypomina natomiast o obowiązku zachowania co najmniej 1,5-metrowej odległości pomiędzy uczestnikami oraz zakrywania ust i nosa.

Powinien być też wyraźnie oddzielony i oznaczony teren dla widowni, w celu uniknięcia mieszania się uczestników imprezy z osobami postronnymi, np. spacerowiczami.

vs

"Sylwester Marzeń z Dwójką". TVP żegna 2021 r. w Zakopanem

To będzie wyjątkowa i niepowtarzalna noc, podczas której miliony Polaków będą wspólnie witać Nowy Rok w zimowej stolicy Polski" - zapowiada wydarzenie TVP.

Sylwester 2021/22 w Polsacie to jeden z koncertów, które 31 grudnia widzowie będą mogli śledzić na żywo w polskiej telewizji. Sylwestrowa Moc Przebojów pod nazwą Sylwester Szczęścia odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie.

Napisano

Wow... Pomijając ból gardła, to ja mam powyższe spełnione od -nastu lat. Głupi laryngolodzy myśleli, że to problemy z zatokami i krzywą przegrodą, a ja złapałem ominkrona, gdy byłem dobre 30 kg młodszy...

Napisano

Orsza, może nie zrozumiałeś pytania, więc powtórzę:

Ponieważ są miejsca, w które nie zaglądam, nawet będąc w wielkiej desperacji informacyjnej, prośba- w pierwszym śnurku są podane jakieś merytoryczne dane?

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Orsza napisał:

Orsza- rzeczywistości wygląda jednak tak: jak zaczyna brakować im tchu to ogromna większość żałuje, że się nie zaszczepiło. 

Gdy zaczynają się dusić to płaczą i głośno żałują.

Gdy nie mają siły żałować to płaczą.

Później już śpią pod respiratorem i średnio 1,5 osoby na 10 się budzi.

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 1
Napisano
2 minuty temu, karpik napisał:

Orsza- rzeczywistości wygląda jednak tak: jak zaczyna brakować im tchu to ogromna większość żałuje, że się nie zaszczepiło. 

Gdy zaczynają się dusić to płaczą i głośno żałują.

Gdy nie mają siły żałować to płaczą.

Później już śpią pod respiratorem i średnio 1,5 osoby na 10 się budzi.

Ludzie szczepią się na grypę a mimo to chorują. Na grypę umiera 700000 osób rocznie.

Napisano

Ilu Polaków rocznie umiera z powodu grypy? Narodowy Instytut Zdrowia publicznego publikuje na swojej stronie internetowej cotygodniowe raporty dotyczące zachorowań i zgonów z powodu grypy. Wynika z nich, że w ostatnich dziesięciu latach roczna śmiertelność z powodu grypy była następująca:

2020 (do 7.02) – 12 zgonów,

2019 – 146,

2018 – 53,

2017 – 79,

2016 – 103,

2015 – 17,

2014 -11,

2013 – 115,

2012 – 4,

2011 – 95,

2010 – 28,

2009 – 87.

Przyjmuje się, że 25 % powyższych to powikłanie w postaci zapalenie płuc...
Pytanie pomocnicze- ile osób zmarło by na grypę, gdyby nie szczepienia?

Napisano
5 minut temu, Orsza napisał:

Statystyka jest taka że na świecie ma być docelowo 500000000 ludzi.

Nie będzie żadnego. Kwestia czasu.

Proponuję się tym nie przejmować. Szkoda nerwów i cennego czasu 👍

Napisano
W dniu 18.12.2021 o 19:06, Bartee napisał:

Pandemiczne rykoszety

Zdjęcie

Super.

Z moją żoną (ślub konkordatowy) w życiu nie wzięlibyśmy ślubu 🤣, bo nikt nawet nie wysłuchałby, o co nam w ogóle chodzi 🤣

Napisano

- Jeżeli będziemy widzieli w tym tygodniu, że mamy kontynuację wzrostowego trendu infekcji przy zapełnieniu łóżek na poziomie 20 tys., będziemy podejmowali kolejne decyzje zaostrzające. Kolejnych decyzji możemy się spodziewać w środę (5 stycznia) lub w piątek (7 stycznia) - powiedział w rozmowie w RMF FM minister zdrowia. Adam Niedzielski dodał, że "ewentualne restrykcje mogą dotyczyć np. zamykania galerii handlowych".

187134.jpg

PS Takafura- masz tyle kłódek, żeby las zamknąć?