Erih Napisano 4 Luty 2020 Share Napisano 4 Luty 2020 2 godziny temu, fala napisał: A ci co Berlin wzięli to już nie? Ci brali jak leci, natomiast Alianci zachodni brali tylko to co wartościowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 4 Luty 2020 Share Napisano 4 Luty 2020 16 minut temu, Erih napisał: Ci brali jak leci, natomiast Alianci zachodni brali tylko to co wartościowe. Każdy brał wedle uznania, i mongoidalni i negroidalni Niemcy mnie nie szokują, nawet te Ople pod ksywą Moskwicza nie mówiąc już jak V-2 nazwali wyzwoliciele.Popatrz na US stronach jakim szpejem powojennym handlują to zmienisz zdanie w kwestii "jak leci". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Luty 2020 Share Napisano 4 Luty 2020 2 minuty temu, fala napisał: Każdy brał wedle uznania, i mongoidalni i negroidalni Niemcy mnie nie szokują, nawet te Ople pod ksywą Moskwicza nie mówiąc już jak V-2 nazwali wyzwoliciele. Ano, Niemcy sobie na to multikulti solidnie zapracowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 Godzinę temu, Erih napisał: Ano, Niemcy sobie na to multikulti solidnie zapracowali. Wyzwoliciele im zafundowali ,a niemki mogły czy to pod lufą PPSz ,czy lufą Garanda lub innego Stena zajmować tylko pozycję horyzontalną z zadartą na głowę spódnicą, tyle mogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 Teraz, fala napisał: Wyzwoliciele im zafundowali ,a niemki mogły czy to pod lufą PPSz ,czy lufą Garanda lub innego Stena zajmować tylko pozycję horyzontalną z zadartą na głowę spódnicą, tyle mogły. Z tą PPSZ to się zgodzę, ale z drugiej strony to raczej w grę wchodziła tabliczka czekolady, nylonowe pończochy albo choć brzoskwinie w syropie. Angloamerykanie nie musieli się szarpać z damskim rynsztunkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 17 minut temu, Erih napisał: Angloamerykanie nie musieli się szarpać z damskim rynsztunkiem. Bez jaj, myślisz że te frau, fräulein, ledig ,madchen w minutę Adolfa się wyrzekły za puszkę śliwek dla 30 cm czarnego ciała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 19 godzin temu, fala napisał: Bez jaj, myślisz że te frau, fräulein, ledig ,madchen w minutę Adolfa się wyrzekły za puszkę śliwek dla 30 cm czarnego ciała? A owszem. Bo niejaki Adolf H stał się w momencie byłym Adolfem, a wybór był prosty: albo amerykańska czekolada z dobrodziejstwem inwentarza, albo zupa z brukwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 Jak to Niemki mówiły - lepiej mieć ruska na brzuchu niż Amerykańca nad głową, czy jakoś tak. Więc wygląda, że preferencje miały jasno określone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 5 Luty 2020 Share Napisano 5 Luty 2020 3 godziny temu, Erih napisał: A owszem. Bo niejaki Adolf H stał się w momencie byłym Adolfem, a wybór był prosty: albo amerykańska czekolada z dobrodziejstwem inwentarza, albo zupa z brukwi. Tu piszą coś całkiem innego ....... https://ciekawostkihistoryczne.pl/2016/02/27/zdobywcy-wyzwoliciele-i-zboczency-gwalty-amerykanskich-zolnierzy-we-francji-i-niemczech/ https://bibliotekacyfrowa.pl/Content/78279/Gwalty_na_kobietach_niemieckich.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 6 Luty 2020 Share Napisano 6 Luty 2020 Nie ta skala co na wschód od Łaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Luty 2020 Share Napisano 7 Luty 2020 2 godziny temu, Erih napisał: Nie ta skala co na wschód od Łaby. Przeczytałeś dokładnie dane ? Ja wiem że po Hollywoodzkich cukierkowych produkcjach trudno w to uwierzyć aby dobrze wyekwipowani i odżywieni boys gwałcili. I to nie jest tak że frau na widok puszki śliwek nogi same się rozkładały. Polecam przeczytanie : Gwałty na kobietach niemieckich w schyłkowym okresie II wojny światowej (październik 1944– –8/9 maja 1945 roku) i w pierwszych latach po jej zakończeniu-Tomasz Kruszewski (podaję link poniżej) . Mnie samego zaskoczyło to iż rowery i zegarki to nie była domena tylko Rosjan, ci na zachód od Łaby też byli na ten "towar" łasi. https://bibliotekacyfrowa.pl/Content/78279/Gwalty_na_kobietach_niemieckich.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 7 Luty 2020 Share Napisano 7 Luty 2020 Nie twierdzę że wcale nie gwałcili, twierdzę że robili to na dużo mniejszą skalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 3 godziny temu, Erih napisał: Nie twierdzę że wcale nie gwałcili, twierdzę że robili to na dużo mniejszą skalę. Na jakiej podstawie? Dlatego że lubisz US Army?, w tej publikacji są szczegółowe dane i opisy gier i zabaw , ale chyba jednak nie zajrzałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 Ja przeczytałem i potwierdzam - metody nie różniły się wcale od sowieckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 Ja przeczytałem i nie potwierdzam. U jednych była to celowa i świadoma strategia i decyzje były podejmowane przez najwyższe dowództwo u drugich były to przestępstwa dokonywane bez zgody i aprobaty dowódców. Skala i motywacje zupełnie różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 Jakoś po łebkach czytałeś, na zachód od Łaby też mieli 48 godzin na hulaj dusza.Gwałcone Niemki były uradowane tą odmienną motywacją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 18 godzin temu, fala napisał: Na jakiej podstawie? Dlatego że lubisz US Army?, w tej publikacji są szczegółowe dane i opisy gier i zabaw , ale chyba jednak nie zajrzałeś. Owszem, nie przeczytałem, brak czasu. Natomiast z jakichś tam ogólnych publikacji wiem, że o ile gwałty ze strony zachodniej się zdarzały, to nie miały tak masowego i brutalnego charakteru jak na wschód od Łaby. W dodatku były ścigane. za to znacznie powszechniejsza była prostytucja. A US Army jest dla mnie tylko kolejną armią w tej wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 Godzinę temu, Erih napisał: Natomiast z jakichś tam ogólnych publikacji wiem Ta publikacja to nie jest jakaś ogólna, to jest poważne opracowanie , wystarczy strona tytułowa aby stwierdzić że to nie "Czerwona zaraza" style, choć i to przełknąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 1 minutę temu, fala napisał: Ta publikacja to nie jest jakaś ogólna, to jest poważne opracowanie , wystarczy strona tytułowa aby stwierdzić że to nie "Czerwona zaraza" style, choć i to przełknąłem Jak przeczytam i skonfrontuję, to się ustosunkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 8 Luty 2020 Share Napisano 8 Luty 2020 Godzinę temu, Erih napisał: Natomiast z jakichś tam ogólnych publikacji wiem, że o ile gwałty ze strony zachodniej się zdarzały, to nie miały tak masowego i brutalnego charakteru jak na wschód od Łaby Będziesz w niektórych momentach zaskoczony swoją.... niewiedzą.Ja byłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Luty 2020 Share Napisano 9 Luty 2020 7 godzin temu, fala napisał: zaskoczony swoją.... niewiedzą.Ja byłem. Się nie martw. Nikt inny na forum nie był tym faktem zaskoczony. Ruskie rabowały i gwałcili instytucjonalnie nawet własnych aliantów "wyzwalanych" przez nich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 9 Luty 2020 Share Napisano 9 Luty 2020 1 godzinę temu, Tyr napisał: Się nie martw. Nikt inny na forum nie był tym faktem zaskoczony. Ruskie rabowały i gwałcili instytucjonalnie nawet własnych aliantów "wyzwalanych" przez nich... No i widać że nie czytałeś, ale jak każdy wierny pislamista kłamstwem się nie brzydzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 9 Luty 2020 Share Napisano 9 Luty 2020 Po czym poznać totalsa ? Najmądrzejszy, najpiękniejszy i najbogatszy a mimo tego chroniczny bul dupy. I zawsze jak brakuje argumentów to można wyskoczyć z pislamistą, ciemnogrodem czy patolem kupionym za 500+. Monotonne to trochę ale jak Ci pomaga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty 2020 Autor Share Napisano 9 Luty 2020 Tyr " Ruskie rabowały i gwałcili instytucjonalnie nawet własnych aliantów "wyzwalanych" przez nich... " Pomijając "instytucjonalnie" wypisz wymaluj pasuje do np Amerykanów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Luty 2020 Share Napisano 9 Luty 2020 Wojna jest czasem, w którym gwałty nie są niczym nadzwyczajnym i dopuszczają się ich wszystkie walczące strony. Ale zawsze trzeba brać pod uwagę skalę tego zjawiska. W samych Niemczech Rosjanie zgwałcili ponad 2 mln Niemek, na Węgrzech, w Austrii, Polsce, Czechach, Jugosławii zapewne drugie tyle. W przypadku Amerykanów i Brytyjczyków można mówić o co najwyżej dziesiątkach tysięcy, przy czym w wielu wypadkach nie były to gwałty a raczej transakcje handlowe. Ale nie zawsze, bo np. wyczyny Arabów z francuskiego korpusu ekspedycyjnego bardzo przypominały rosyjskie zbrodnie. Należy dodać, że dowództwo podjęło radykalne środki by temu przeciwdziałać, z rozstrzeliwaniami sprawców włącznie, przenoszeniem do jednostek karnych, degradacją oficerów itd. Tak postępowano na Zachodzie a na Wschodzie wiadomo jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.