Tyr Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Sowa74- ty musisz mieć strasznie smutne życie... Wszędzie Żydzi, spiski, pieniądze, haracze... Pewnie w spiski cenowe i jakościowe też nie wierzysz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2019 Może nie zna/widzi różnic między anty a anty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 Tygodnik ilustrowany "ŚWIATOWID" nr.29 z 14.07.1938. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2019 Gdyby Madagaskar, obojętnie w którym wariancie, wypalił, historia mogłaby się inaczej potoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 Chcielim im zrobić państwo ale nie chcieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2019 Kto "chcielim"? Polska, Francja, Wlk. Brytania, III Rzesza? PS Jeśli o II RP myślisz, to poczytaj ilu polskich chłopów miano w Madagaskar "wmanewrować"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 My z Francuzami ale żydzi nie bardzo się garneli no i chyba wtedy tyfus czy inna cholera była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 Wszyscy im chcieli zrobić lepiej, ale oni uparli się, nie i nie. A tak poważnie to hitlery jeszcze w 1940 r. badali Brytyjczyków, czy zgodzą się przyjąć polskich Żydów w Palestynie. Wstrzymywali się z eksterminacją, bo wtedy jeszcze chcieli bardziej ich przesiedlić niż wymordować. Ale chętnych nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2019 " badali Brytyjczyków, czy zgodzą się przyjąć polskich Żydów w Palestynie " I się, w sumie, Anglicy wypięli, mimo wcześniejszych deklaracji- tyle, że przewidziane to było dla austriackich Żydów. Dwa- syjoniści brali tą ofertę na poważnie. No i "humanitarna" Operacja Nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 7 Grudzień 2019 Share Napisano 7 Grudzień 2019 (edytowane) 5 godzin temu, wirakocza napisał: Sowa... Źle się wyraziłeś... Pomyliłeś się... pewnie z emocji, niewyspania, etc. nie antysemityzm tylko antysyjonizm.... To pewnie chciałeś napisać. Pomyliłeś niechcący słowa. W pewnych warunkach antysemityzm jest karalny z KK. Wirakocza, wyraziłem się tak jak chciałem i nie ma tam błędu. Karalne może być propagowanie antysemityzmu, nie zaś określanie się co do poglądów wynikających z analizy sytuacji jakie miały miejsce. Opisywanie faktów co do których nie ma wątpliwości, to wedle braci w wierze i ich sprzymierzeńców "mowa nienawiści" i szerzenie teorii spiskowych. Chcieli by oni by mówienie prawdy było karalne i chcieli by historię napisac po swojemu, co zresztą usilnie czynią. Każde przedstawienie ich w złym świetle to dla nich mowa nienawiści albo spisek, lobbują paragrafy tak że za spalenie kukły idziesz w pasiaki. Na szczęście żyją jeszcze ludzie, którzy pamiętają jak było naprawdę, żyją ich potomkowie którzy znają historię od swoich ojców i dziadów. Tak zwany moderator któremu funkcja moderatora wychodzi czasami średnio , przeciwnik złej mowy o braciach w wierze chciał w tym kierunku (teorii spiskowych i ośmieszenia przeciwników żydów) sprowadzić dyskusję, ale mu nie wyszło. Edytowane 7 Grudzień 2019 przez Sowa74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 8 Grudzień 2019 Share Napisano 8 Grudzień 2019 Oto jaskrawy przyklad dyskryminacji Żydów w II.RP. I znów "czarnoseciński" "ŚWIATOWID" nr.7 z 1933. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2019 Aleś Zuki znalazł dwóch artystów akrobatów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 Nie do takiego stylu komentowania przywylkiśmy, no nie wstydź się Czubaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2019 Zuki- a jak można, nie używając słów powszechnie uznanych za wulgarne i niecenzuralne, określić pacjenta, który udaje przedstawiciela NSZ* i głosi peany na cześć histerycznej Wielkiej Lechii? Który, pomijając Zmianę, jest nader często oskarżany jest o zbyt mocne związki z Moskwą, co nawet wśród "patriotycznych" organizacji wywołuje wrzenie... * co komentuje dość kategorycznie guru niektórych środowisk L.Żebrowski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 Ale my tu o czym innym, a Ty wyjeżdżasz z Wielką Lechią. Fragment to fragment, a że lektor taki co nie wszystkim pasuje. Ja wiem dowodów namacalnych chcesz, cóż nie zawsze są, jednak możesz zapytać tego co w pysk dostał jak mu się w rodzinie układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2019 Zuki- ja nie wyjeżdżam z Wielką Lechią, NSZ, itp, a opisuję IQ i działania jednego z pacjentów, którzy występują w Twoim śnurku. To, że Albin Siwak od kupy lat był znany ze swoich poglądów i przekonań, to jedno. Ale miks obu jest dla mnie już czymś gorszym niż koty czy herbata. PS Żeby było już całkiem, jak pożar w burdelu, to w pewnych kręgach, także w tych, w których się Jabłonowski obraca, Siwaka uważają za Żyda i skrajnie komunistycznego zaprzańca, którego nawet powiązania z Grunwaldem i znajomość z Porębą i podobnymi nie rozgrzesza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 Mnie sama historia urzekła, a pies z resztą. Ty zawsze jakąś teczkę wyciągniesz, choćby człowiek był nieskazitelny, to też już znamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2019 Zuki- ja nic nie wyciągam... Opisałem obie persony- a, że ma to wg mnie znaczenie co i jak myślą, to już inna bajka. PS To tak, jakby uznać a priori, że Hitler jedząc korzonki, nie był z definicji zdolny do złego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: PS Żeby było już całkiem, jak pożar w burdelu, to w pewnych kręgach, także w tych, w których się Jabłonowski obraca, Siwaka uważają za Żyda i skrajnie komunistycznego zaprzańca, którego nawet powiązania z Grunwaldem i znajomość z Porębą i podobnymi nie rozgrzesza... To są "teorie spiskowe dziejów". W pewnych kregach nazarejczyka którego zabito poprzez ukrzyżowanie uznaje się za wcielenie boga, w innych kręgach uznaje się, że jeden naród jest wybrany ponad inne narody i że ten bóg obiecał im jakąś ziemię , a w jeszcze innych kregach uznaje się, że noszenie futer i jedzenie mięsa jest złe. W jeszcze innych kręgach uznawano Bolka Motorówkę za patriotę , entuzjastę Solidarności i prawego Polaka. Dopóki będziemy opierali się na tym co się uznaje, zamiast na dowodach dopóty mamy do czynienia z wiarą, a nie nauką. Lepiej operować faktami i dowodami, a nie inwektywami że ktoś podobno coś uznaje lub nie. Lepiej zawsze sprawdzać - jak w pokerze, niż opierać się na tym co się wydaje i uznaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Grudzień 2019 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2019 Sowa74... Zawsze możemy, jak w pokerze, sprawdzić* czy dotarłeś do tego " donosy na polskich antysemitów na zlecenie obcej ambasady", które OT pisała, a które przywołałeś? Prosiłem w tamtym wątku, może przeoczyłeś. Ale jeśli nadal szukasz, to ja spokojnie, pijąc kawę, poczekam... " To są "teorie spiskowe dziejów". ..." Nie wiem i mi to dokumentnie lotto... Cytuję informacje z branżowych patriotyczno-antyżydowskich portali. Które przy innych okazjach, jak rozumiem, prawdziwe i sprawdzone informacje podają * bo i na czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 10 Grudzień 2019 Share Napisano 10 Grudzień 2019 Nie ma spiskowej teorii dziejów. Jest spiskowa praktyka. Juliusz Cezar lubi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 28 Maj 2020 Share Napisano 28 Maj 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Maj 2020 Share Napisano 29 Maj 2020 Ale jaja... Pewnie jak by powiedzieli, że Polacy te granaty wrzucili to by mieli spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi