Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tyr bo o ile komuniści w tym kraju to rzeczywiście folklor (co wcale nie zmienia faktu, że zgodnie z obowiązującymi przepisami osoby z podlinkowanych przez Ciebie zdjęć, powinny się spotkać z prokuratorem), o tyle brunatego mamy sporo (to też kiedyś był nieliczny folklor ale że się nikt nie przejmował, a w dodatku od 3 lat koniunktura im sprzyja, to się rozlewa).

Napisano

Les...

Tyr...

Prosiłem, tłumaczyłem- to, że wam się wszystko (?) z seksem kojarzy, nie znaczy, że o swoich marzeniach lub fobiach musicie wszędzie i wszystkim.

Chyba, że faktycznie jak płatne trolle* musicie w tym wątku swe mądrości przekazywać. Choćby po to, aby przyklepać problem i udawać, że go nie ma.

Zawsze możecie na jakimś innym Forum o homoseksualistach, transwestytach, cholera wie o czym jeszcze pisać.

* choć nie wiem, który troll jest bardziej męczący- głupi czy płatny

Napisano

Mam wrażenie, że wstawianie zdjęć z KPP jest bezsensowne, bo nikt ich nie broni i nie utożsamia. Ja wstawiłem zdjęcie które jest zgodne z tematyką, nie rozumiem co mają do tego zdjęcia komunistów.

Mam pytanie o tych?  Bo nie ogarniam.- pytam poważnie. 

idioci.jpg

Napisano

komuchy przez tyle lat wciskali, że nazism to zła prawica,  pokonana przez dobrą lewicę, że nawet niektórzy brunatnym się miesza;)

Napisano

jeśli powołuje się na nazizm to albo nie rozumie ideologii albo TAK. O ideologiach gdzieś był wątek. Może śniegowy da Ci linka...

Napisano

Tyr przeca mentorem Adolfa był Benito, a nie Józef.  A tak poza tym, to spróbuj coś takiego powiedzieć panom od Rybaka czy Międlara, tylko wcześniej ubierz dobre buty do biegania ?

Napisano

Tyr

To, że AH i JS w swoich wizjach ustroju mieli pewne wspólne cechy, jak choćby kult jednostki, silnej partii rządzącej, wszechobecnej inwigilacji przez rozbudowanych siłach militarnych i policyjnych, czy cenzurze i likwidacji wszelkiego rodzaju opozycji wewnętrznej, to nie znaczy, że obaj z tej samej opcji są.

Napisano

Tak dla ścisłości, to A.H. nie umiejscawiał nazizmu ani na lewicy ani na prawicy lecz określał go jako ideologię synkretyczną, a w swym manifeście polityczno-ideologicznym przypierniczał po równo lewicy i prawicy.

Napisano

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei. Socjalistyczna  a nie liberalna,  kapitalistyczna czy monarchistyczna. No i ci robotnicy...

Napisano

Z tej dyskusji o której wspominałem i ze źródeł tam cytowanych niestety jasno wynika, że założenia i realizacja polityki przez adolfa to czysta lewizna...

Napisano

Tyr

Co nie bardzo ma się do tematu wątku, chyba że chcesz udowodnić wszelkiej maści wyznawcom AH, że nie bardzo powinni z transparentami typu RAC spacerować, bo to "tylko" rozdwojenia jaźni dowodzi, pomijając marną wiedzę historyczną czy brak przygotowania z doktryn politycznych.

Napisano
8 godzin temu, Erih napisał:

Bo też niejaki Adolf H. żadnym socjalistą nie był. Choć o rady żołnierskie się otarł.

Ta... a Kopernik nie była mężczyzną i ziemia płaska jest...

To kim wg Ciebie był hitler? Monarchistą, liberałem, czy kapitalistą?

11 minut temu, magius28 napisał:

Narodowy socjalizm z socjalizmem ma tyle wspólnego co krzesło z krzesłem elektrycznym!

Oba to krzesła choć jedno z wyposażeniem dodatkowym... Mnie tu bardziej pasuje spór Tesli z Edisonem o to w jaki prąd wyposażyć to krzesło;)

Napisano

Niejaki Adolf H był prawicowym populistą. Oraz jeszcze kilka określeń. Natomiast z lewicą nie miał nic wspólnego.