Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

A łosie naprawili?

Zadośćuczyni rodzinie w formie marchwi za ponad 20 koła i będzie kwita.

Więcej dać nie mogą bo przecież zawiasy są za odstrzelenie kolegi

Edytowane przez canabis.dw
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, Erih napisał:

No i przestał być myśliwym. Prawidłowo.

Ale czy to powstrzyma jego strzelecki nałóg i nie będzie nadal polował (kłusował)???

Edytowane przez RDW60
Napisano
8 godzin temu, Erih napisał:

Lepiej prace społeczne przy sprzątaniu lasu. Z tego co rozmaici "wielbiciele przyrody" w nim zostawiają.

Jak zawsze, koledzy myśliwi pomogą posprzątać (z lisów, saren i dzików)

• Super 2
  • Tak trzymać 1
  • Haha 1
Napisano
11 hours ago, Erih napisał:

Lepiej prace społeczne przy sprzątaniu lasu. Z tego co rozmaici "wielbiciele przyrody" w nim zostawiają.

To tak jakby wpuścić lisa do kurnika. RDW60 ładnie to ujął "koledzy pomogą". 

• Super 1
Napisano
4 godziny temu, Erih napisał:

Akurat kłusować to mu będzie trudno - byli koledzy będą na niego zwracać w lesie uwagę.

Akurat. Ci nowi w kole to może i tak, a ci z którymi poluje od 40 lat to będą razem z nim😡 To jest małe miasto i mała społeczność, wszyscy się znają, ale to nie znaczy, że się lubią i tolerują. Jedni się cieszą, że się pozbyli "starego czyściciela" a inni pomagają w "biedzie" jak tylko mogą używając swoich wpływów.

Napisano

Skoro gostek poleciał z koła od razu, to znaczy że na miejscu mają przewagę "młodzi". W tej sytuacji "starzy" to mogą co najwyżej poratować go dostawą dziczyzny do spiżarki albo zaprosić na imprezę w wąskim gronie.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Portal Interia.pl podał w piątek, że zarzuty usłyszało ostatecznie dwóch myśliwych. Jeden z nich jest podejrzany m.in. o nieumyślne spowodowanie śmierci, nieudzielenie pomocy i o kłusownictwo. Jest wniosek prokuratury o areszt tymczasowy wobec mężczyzny. Drugi z zatrzymanych myśliwych usłyszał zarzuty nieudzielenia pomocy oraz kłusownictwa.

Szczecin. Śmierć 21-letniego żołnierza

Polski Związek Łowiecki podał w piątek, że "teren, gdzie doszło do zdarzenia, leży w granicach administracyjnych miasta Szczecin i nie stanowi on w żadnej części obwodu łowieckiego".

"Nadto zatrzymane w toku postępowania osoby nie prowadziły w tym terenie żadnych czynności związanych z wykonywaniem polowania. Według wstępnych ustaleń, zatrzymani to pracownicy jednej z firm zajmującej się odłowem i uśmiercaniem dzików na terenach miejskich. Zarząd Okręgowy PZŁ w Szczecinie przekazał wniosek do okręgowego rzecznika dyscyplinarnego celem wszczęcia postępowania dyscyplinarnego w tej sprawie" - podkreślono.

Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

To ja chcę zobaczyć tego "wilka" na normalnym zdjęciu. Jak na moje stare oczy, to pomimo kombinacji raczej psa przypomina. A kłusujące psy można i należy odstrzeliwać.

Napisano

Erih

"To ja chcę zobaczyć tego "wilka" na normalnym zdjęciu. Jak na moje stare oczy, to pomimo kombinacji raczej psa przypomina. A kłusujące psy można i należy odstrzeliwać."

Zróbmy inaczej- przeczytaj, ze zrozumieniem, wpis na X i później podyskutujemy...

Napisano

Yeti, na X pisać każdy może co mu na myśl przyjdzie. Np że w Karpatach jest co drugie drzewo o wymiarach pomnikowych i że Puszcza Białowieska to las pierwotny. Jak mają dowody, to niech je pokażą. W/z zdjęcie żadnym dowodem nie jest.

PS Mój toster robi lepsze zdjęcia.

Napisano
24 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Podpowiem- jest info, że to zdjęcie... poglądowe...

To ja poproszę takie nie poglądowe. Skoro złoczyńców złapano na miejscu zbrodni, to i zdjęć "ofiary" powinno być z metra. Tymczasem szczekania dużo, a dowodów wizualnych ani ćwierć. O dowodach materialnych też nic nie słychać.

Dopóki nie zobaczę dowodów - fejk jak stąd do cmentarza. Powązkowskiego!

PS Mieszkam, jakby co, w Krakowie.

• Słabe 1