Skocz do zawartości

25 bagnetów z jdnego dołka

armando86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Koszt profesjonalnej konserwacji ładownicy - wykopka przewyższa wartość egzemplarza z magazynu z żabą od bagnetu 98 podobnie.
Napisano
abcd a ja nie zgodzę się z Twoją argumentacją. Oczywiście żadne to rarytasy archeologiczne ale może są tacy co robią to dla siebie konserwacje a nie patrzą na koszty i zyski. Wiadomo, że stan gabinetowy jest osiągalny ale może lepiej smakuje takie wyjęte przez siebie ;)

Patrząc na takie szarpanie to przestaje się dziwić środowisku archeo, że nas postrzegają...jak postrzegają. Rozumiem, że kopiący z tego filmu ma już 1.600.000 bagnetów niemieckich w oksydzie i z żabami w stanie mint+ ale w sumie to jest mimo wszystko broń historyczna. Podczas tego plądrowania mogło się trafić coś ciekawego...takie jajko sadzone Hitlera" i jakby je uszkodził to pewnie by mu było smutno ;)
Piszę, bo to samo dotyczy kilku filmów jak to szpadlem otwiera się skrzynie depozytu wrześniowego albo naparza młotem w inne pojemniki celem jak najszybszego dostania się do środka.
Jest to co najmniej niesmaczne.

A na zdjęciu widać po rdzy, że wszystkie miały żaby...może jeden nie miał.

pzdr
Napisano
A czy abcd broni gościa? Wydawało mi się, że wyjaśnia motywy jego postępowania. Też uważam, że warto się było postarać, by je wyjąć w całości.
Napisano
Nigdzie tego nie napisałem ale Ty chyba wiesz lepiej co abcd dokładnie miał na myśli :D

abcd nie broni bagnetowca ale Ty bronisz abcd :)
Nie musisz...nikt go nie atakuje.

pzdr
Napisano
Dla niektórych czas zatrzymał się na przełomie wieku albo początku lat 90. Nie chcę nic mówić ale popularne już jest coraz mniej popularne. Takie czasy.
Napisano
A koledzy kopią z pozwoleniem, wszyscy mają wykształcenie archeo, w domach same łuski bo resztę oddają do konserwatorów i muzeów, no i w terenie każdy z nas robi szczegółową dokumentację, pędzelkami omiatamy nasze fanty, toż to czuć zazdrością, no ja bynajmniej zazdroszczę i gratuluję trafienia, pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie