Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jeszcze z października zeszłego roku:

https://wiadomosci.wp.pl/jest-zdolny-do-wszystkiego-ostrzega-polakow-przed-karolem-nawrockim-7083418824546912a

cyt.

Jest rok 2019. Odnajdujecie szkielety dziewięciu polskich żołnierzy, którzy polegli we wrześniu 1939. Zidentyfikowano siedmiu.

Niesłychane odkrycie, jedno z największych współczesnej Polski. Ogromny sukces zespołu archeologów, w tym kierownika badań Filipa Kuczmy. Jest tylko jeden problem: Karol Nawrocki jest w zagranicznej delegacji. Organizowana jest konferencja prasowa przez MKiDN, zainteresowanie olbrzymie. Zjeżdżają media, wywiadów udzielają archeolodzy, politycy i ja. Aż wreszcie wraca Karol Nawrocki.

Gratuluje?

Nie. Wściekły oskarża mnie i Kuczmę, że wykopaliśmy szczątki obrońców Westerplatte wcześniej, ale je celowo zakopaliśmy, by zaczekać na jego wyjazd i wykopać je raz jeszcze, by zaprezentować odkrycie bez niego. Aż się trząsł, jak to mówił.
Nawrocki zarzucił panu i kierownikowi badań, że wykopaliście szczątki poległych i ponownie je zakopaliście?

Tak właśnie było. To chyba najlepiej pokazuje, jaki to jest człowiek, w jaki sposób myśli.

Napisano
37 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Czy nie miał racji prof. Antoni Dudek (prawicowiec❗) informując opinię publiczną, że nawrocki to zły człowiek i że w najbliższych tygodniach będzie się to okazywało?

Anna Kanigowska pracuje w Polskim Komitecie Pomocy Społecznej, który na podstawie umowy z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie zajmował się osobami potrzebującymi opieki na terenie Gdańska. Kobieta opiekowała się Jerzym Ż. od wiosny 2022 do wiosny 2023 roku. Kanigowska skomentowała w rozmowie z Onetem sprawę przejęcia przez Karola Nawrockiego mieszkania 80-latka. - Nawrocki nie zrobił dla pana Jerzego nic poza przejęciem jego mieszkania. On chciał tylko przeprowadzić tę transakcję, a potem po prostu wszystko miał gdzieś. A dziś bezczelnie kłamie. Dla mnie to jest zwyczajne oszustwo: złapałem słupa, mam mieszkanie i do widzenia - powiedziała.

Anna Kanigowska powiedziała, że w okresie, gdy opiekowała się Jerzym Ż., nigdy nie spotkała Karola Nawrockiego. Opiekunka odniosła się też do wypowiedzi Nawrockiego, który twierdził, że pomagał mężczyźnie, od którego przejął mieszkanie. - Opiekowałem się starym, schorowanym człowiekiem, który przez lata był moim sąsiadem. Wspomagałem go. Jest na to masa dowodów, do których nie sięgacie - powiedział Nawrocki w reakcji na doniesienia medialne. - Krew mnie zalała, jak to usłyszałam w telewizji. To stek bzdur i kłamstw. Jakie ma dowody? Może faktury, które ja brałam z apteki? Może rachunki za jedzenie, które opłacał MOPR albo ja przynosiłam z domu? Powtórzę: przez rok mojej opieki nad panem Jerzym Nawrocki nie dał mu niczego. Gdyby nie MOPR, gdyby nie opieka państwa, to pan Jerzy nie dałby sobie rady. To państwo się nim opiekowało i państwo za to płaciło. A mieszkanie przejął Nawrocki, który nie płacił i się nie opiekował. W momencie, kiedy Nawrocki podpisał umowę przejęcia mieszkania w zamian za opiekę, to MOPR w ogóle nie powinien zajmować się panem Jerzym - podkreśliła Anna Kanigowska.

Anna Kanigowska opisała trudne warunki, w jakich mieszkał Jerzy Ż. - To było straszne. Pamiętam, jak w zimie pan Jerzy siedział w mieszkaniu po ciemku, zziębnięty, w kurtce. Nie miał pieniędzy, żeby zapłacić za prąd, a w tym mieszkaniu wszystko było elektryczne, włącznie z ogrzewaniem. Żeby nie marzł w zimie, płaciłam za prąd z moich własnych pieniędzy - powiedziała. Kobieta wysłała list do Karola Nawrockiego, aby dowiedzieć się, dlaczego nie pomaga panu Jerzemu, mimo że przejął od niego mieszkanie w zamian za opiekę. Kanigowska nie dostała odpowiedzi od Nawrockiego.

Całość artykułu.

À propos - Jerzy Ż. to przestępca seksualny.

Czyli wszystko w rodzince - Mały Fu, Średni Sru, Wielki Bu, Śledziu, nawrocki i inne szumowiny-wyrokowcy. Numer mieszkaniowy „na opiekuna” wykonany w swoim doborowym towarzystwie.

Napisano
48 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

À propos - Jerzy Ż. to przestępca seksualny.

Czyli wszystko w rodzince - Mały Fu, Średni Sru, Wielki Bu, Śledziu, nawrocki i inne szumowiny-wyrokowcy. Numer mieszkaniowy „na opiekuna” wykonany w swoim doborowym towarzystwie.

Anna Kanigowska, opiekunka Jerzego Ż.:

Robiłam kiedyś porządek w dokumentacji pana Jerzego i przypadkiem znalazłam odręcznie napisane oświadczenie Karola Nawrockiego i jego żony, że pan Jerzy przekazuje im mieszkanie w zamian za opiekę i pomoc. Pan Jerzy żył w przekonaniu, że mieszkanie jest jego. On się ze mną pokłócił wtedy, gdy mu powiedziałam, że jego mieszkanie należy do Nawrockich”.

Gdańsk - najsłynniejsze polskie miasto jeśli chodzi o wyłudzenia mieszkań od starych ludzi. Całe gangi rodzinne i nierodzinne tam działały w tej „branży”. Jak widać w powyższym cytacie Jerzy Ż. nawet nie ma pojęcia, że nawroccy wyłyżeczkowali go z mieszkania.

Napisano (edytowane)
34 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Anna Kanigowska, opiekunka Jerzego Ż.:

Robiłam kiedyś porządek w dokumentacji pana Jerzego i przypadkiem znalazłam odręcznie napisane oświadczenie Karola Nawrockiego i jego żony, że pan Jerzy przekazuje im mieszkanie w zamian za opiekę i pomoc. Pan Jerzy żył w przekonaniu, że mieszkanie jest jego. On się ze mną pokłócił wtedy, gdy mu powiedziałam, że jego mieszkanie należy do Nawrockich”.

Gdańsk - najsłynniejsze polskie miasto jeśli chodzi o wyłudzenia mieszkań od starych ludzi. Całe gangi rodzinne i nierodzinne tam działały w tej „branży”. Jak widać w powyższym cytacie Jerzy Ż. nawet nie ma pojęcia, że nawroccy wyłyżeczkowali go z mieszkania.

Pani Ania nie była przychylna władzy piss, co całkowicie dyskwalifikuje jej wiarygodność i możliwość bycia Polką.

Po sprawie. Proszę się rozejść.

https://wpolityce.pl/polityka/728648-kim-jest-opiekunka-pana-jerzego-ciekawe-aktywnosci-w-sm

Edytowane przez karpik
  • Słabe 1
Napisano

To jest ładne:

"Gdyby pan Jerzy powiedział o mnie prawdę, to powiedziałby dobrze. Nie wiadomo jednak, co on teraz by mógł powiedzieć, bo może być poddawany różnym nieczystym zagrywkom - przekazał kandydat PiS."

Napisano (edytowane)
37 minut temu, karpik napisał:

🤣🤪

1746530139_edyuvv_600.jpg

Oni się nawzajem kiszą w jednej beczce. Obserwuję kilkoro znajomych osób - ich FB płonie codziennie tymi samymi filmikami i memami. Przekazywane dalej w zaklętym kręgu. W kółko to samo - Tusk i Tusk, Trzaskowski tęczowy, Pan Doktor Nawrocki, także doktor Jaki, doktor Czarnek, mędrzec Jakubiak, bohater z gaśnicą walczący z flagami, no i dzidzia piernik-Hernik mrugająca oczkami, w roli Jaśnie Oświeconej Znającej Prawdę Najwyższą i Jedynie Prawdziwą. Po prostu BECZKA WOLSKA. 

Widocznie mają za dużo wolnego czasu, żeby to przetwarzać i powielać.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano
12 minut temu, beaviso napisał:

Oni się nawzajem kiszą w jednej beczce.

Też mam takich w otoczeniu, a nawet taką parkę (lat 70+ i 80+) w rodzinie.

Fanatycy Boko Haram to przy nich miłe misie.

Napisano

Ale napiedralają w Batyra dziś elegancko wszyscy - od prawa (Mentzen) do lewa (Biejat). Aż miło poczytać. A ten głąb sam się jeszcze coraz bardziej wkopuje.

Napisano

Jeżeli teraz znów Batyrowi poparcie spadnie, a Mentzenowi wzrośnie, to to tylko świadczy o dwubiegunowej karuzeli w głowach ich potencjalnych wyborców. 

Napisano
6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Czy nie miał racji prof. Antoni Dudek (prawicowiec❗) informując opinię publiczną, że nawrocki to zły człowiek i że w najbliższych tygodniach będzie się to okazywało?

Godzinę temu, bjar_1 napisał:

Ale napiedralają w Batyra dziś elegancko wszyscy - od prawa (Mentzen) do lewa (Biejat). Aż miło poczytać. A ten głąb sam się jeszcze coraz bardziej wkopuje.

Prof. Dudek reaguje na aferę z mieszkaniem Karola Nawrockiego. Ma radę dla Jarosława Kaczyńskiego

Prof. Antoni Dudek w mediach społecznościowych odniósł się do tekstu Onetu, w którym Anna Kanigowska, opiekunka pana Jerzego, od którego mieszkanie przejął Karol Nawrocki, wypowiada się na temat zachowania kandydata PiS wobec seniora. Historyk w sposób prześmiewczy sugeruje, że teraz podobną umową o dożywotnią opiekę w zamian za swoje udziały w domu na Żoliborzu powinien z szefem IPN podpisać Jarosław Kaczyński. "Doradzałbym jednak prezesowi klauzulę unieważniającą umowę w przypadku umieszczenia go w DPS" — kwituje.

Napisano

Można nawet bardziej... Np reprywatyzacja, np jedno z trzech mieszkań z zeznania rafaua i mieszkanie po eksmitowanej rodzinie kolejarza w Zoppot... Wystarczy poczytać w necie... Co ciekawe jakoś wycieki z abw nikogo nie martwią

Napisano
12 minut temu, bjar_1 napisał:

Politycy tak mogą.

PiSowskiego motłochu to i tak nie ruszy. Jak Nawro-Batyrowi po tym wszystkim spadną notowania o punkt procentowy to będzie cud. Tego motłochu nic nie rusza, nawet gdyby Nawro-Batyr zgwałcił papieża to tej PiSowskiej mierzwy też to nie ruszy.

Napisano
10 minut temu, Tyr napisał:

Co ciekawe jakoś wycieki z abw nikogo nie martwią

Ale co miało być tym przeciekiem? Co miało tu być tak tajne, że trzeba było użyć służb? ABW kazało mu kłamać na debacie? I w końcu problemem jest to, że sprawa wypłynęła czy to, że to kłamliwy cwaniak?

Napisano

No wyobraź sobie, że były...

Tym się kończy przedawkowanie polskojęzycznych:) Wystarczy parę minut dziennie...

Napisano
1 minutę temu, bjar_1 napisał:

Karol Nawrocki mówi, że płacił za to mieszkanie 8000 zł rocznie.

A więc: 8000 / 12 = 666 zł

Demon.

I chyba z czynszem by się mogło zgadzać...

Napisano

Dajmy szansę czynnikowi czasu. Sprawa jest rozwojowa. Zobaczymy, co jeszcze wylizie. Jerzy Żywicki to też przestępca - taki to jest „sąsiad” Nawro-Batyra jak ja jestem sąsiadem Roberta De Niro. Od Nawro-Batyra do Żywickiego idzie się 20 minut - taki to jest „sąsiad”. Nawro-Batyr pewnie dostał cynk od swoich kumpli-wyrokowców, że jest na dzielni frajer do oskubania z mieszkania, a dalej to już poleciało.

Zobaczymy, jaki będzie wątek notariusza, który spisywał kwity między Nawrockimi a Żywickim, bo legendowanie zapłaty za to mieszkanie śmierdzi na kilometr. W gdańskiej mafii wyłudzającej mieszkania „na opiekuna” od starców było sporo notariuszy.

Napisano
22 minuty temu, Tyr napisał:

Można nawet bardziej... Np reprywatyzacja, np jedno z trzech mieszkań z zeznania rafaua i mieszkanie po eksmitowanej rodzinie kolejarza w Zoppot... Wystarczy poczytać w necie... Co ciekawe jakoś wycieki z abw nikogo nie martwią

Opisz proszę jakie konkretnie są kontrowersje co do mieszkań z oswiadczenia majatkowego Trzaskowskiego