Skocz do zawartości

Pociąg z diamentami znaleziony pod Wałbrzychem? Niewykluczone! vol. 6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 581
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Do Wałbrzycha przyjadą żołnierze pierwszego Pułku Saperów, a także z Centrum Szkolenia Wojsk Inżynieryjnych i Chemicznych. Do sprawdzenia mają około hektara terenu. Prawdopodobnie użyją sprzętu, który pozwoli zejść na głębokość około metra. Most przy ulicy Uczniowskiej, od strony słynnej działki jest już zamknięty dla pieszych. Są bariery i znaki z zakazem wstępu.

Na godzinę 13:30 w poniedziałek zwołano specjalna konferencję prasową dotyczącą pociągu. Weźmie w niej udział, m. in. wojewoda dolnośląski oraz przedstawiciel Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych.
....

Nie wiem, wszyscy totalnie unikali odpowiedzi. Dokumenty ktore mialy wplynac do ministerstw podobno wogole nie wplynely. I z wypowiedzi wynika ze po za sprawdzeniem terenu pod katem niewybuchow to nie bedzie tam wiecej zadnych prac. No i tyle w temacie zlotego pociagu". Nawet na pytanie dlaczego wladze nie wspolpracuja ze znalazcami nie potrafiono udzielic sensownej odpowiedzi. Masakra. Chyba czas konczyc ten watek bo nic sie nie wydarzy wiecej w tym temacie.

Morello, ok ! Spoko. Ale to co mowiono na tej pseudo konferencji to mnie dobilo :-( Bo wyraznie z niej wynikalo ze po za sprawdzeniem powierzchniowo (do 1m jak mowisz) terenu nie bedzie tam wiecej zadnych prac. A juz na pewno zadnych prac wydobywczych. Dokumenty ktore podobno mialy wplynac do ministerstw (te zgloszenia znalazcow) wcale tam nie wplynely. To wyraznie powiedzial przedst. wladz Walbrzycha. I dal wyraznie do zrozumienia ze po za sprawdzeniem ternu przez wojsko, nie bedzie tam wiecej zadnych prac.

Kaspian to wytłumacz mi logicznie po co teren znalazł się pod dozorem, został oczyszczony z krzaków a teraz będzie sprawdzany przez saperów? Nie tak dawno czytałem tu że władze nie wiedza gdzie jest skład, że żadnych badan georadarem nie było, ze żadnego wojska na miejscu nie będzie itd. Ale powiedziano że nie będzie tam żadnych pracy więcej wykonywało wojsko czy ze nic nie będą tam robić generalnie. Jest to zasadnicza różnica.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie