vojtaz2 Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Z tego co usłyszałem(zrozumiałem)o 17 w rmf fm, to wojo nie będzie używało georadaru, tylko będzie rekonesans jak dobrać się do tunelu, czyli są pewni że tam jest złoty? Jadą tam po to żeby rozpoznać z której strony kopać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flins767 Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Moim zdaniem lepiej kopać od zewnątrz, gdyż ewentualny obryw spadnie na nogi. W przypadku kopania od wewnątrz, skała spadnie na łeb i efekt jest łatwy do przewidzenia. Chyba że się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 jak mozna kopac od wewnatrz by dostac sie do zawalonego pomieszczena ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Że też jeszcze Władze Wałbrzycha Was nie zatrudniły. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 A ja sie dziwie, ze pani Kopacz jeszcze nie przekopala tego terenu na co najmniej 1 metr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 http://www.youtube.com/watch?v=KVWh4qluh2I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Złoty pociąg nie został ukryty w Wałbrzychu? SprawdziliśmyWszystkie media donoszą, że złoty pociąg znajduje się w granicach administracyjnych Wałbrzycha. Tak zresztą mówił podczas konferencji prasowej zastępca prezydenta tego miasta Zygmunt Nowaczyk. Jednak mapy wskazują co innego- To styk trzech gmin: Wałbrzycha, Świebodzic i gminy wiejskiej Świdnica - mówi Jan Dzięcielski, szef Nadleśnictwa Świdnica, które zawiaduje w imieniu skarbu państwa całością tego obszaru, i pokazuje nam plany.Zobaczyli i sprawdziliTeren wskazywany jako potencjalne miejsce lokalizacji złotego pociągu leży częściowo w granicach administracyjnych powiatu świdnickiego. Na jego terenie może być m.in. zasypany wjazd do legendarnego tunelu prowadzącego do zamku Książ.- Po pobieżnym spojrzeniu na mapy mogę stwierdzić, że część wskazywanego odcinka leży w powiecie świdnickim - twierdzi Roman Etel, współtwórca świdnickiego portalu System Informacji Przestrzennej, geodeta i właściciel firmy Geoprojekt". - Położenie granic powiatu jest ściśle określone. Dane te znajdują się w zasobach geodezyjno-kartograficznych obu powiatów. Tak więc określenie, gdzie leży tunel, stara bocznica czy inny szukany obiekt, jest stosunkowo łatwe do stwierdzenia.- Najpierw nie dowierzałem - mówi Piotr Fedorowicz, starosta powiatu świdnickiego. - Więc pojechaliśmy zobaczyć, jak to wygląda w terenie.Oględziny wypadły na tyle przekonująco, że starosta siadł do map: - Faktycznie, naszym zdaniem istnieje prawdopodobieństwo, że 61. kilometr trasy, o którym tyle mówią media, leży w Świebodzicach, w powiecie świdnickim.Starosta jest zaskoczony. O sprawie nikt go nie informował, nikt z nim nie rozmawiał. Do tej pory śledził jedynie prywatnie doniesienia medialne w tej sprawie. W tej chwili jest prawdopodobne, że stanie się stroną w sprawie - również on musiałby więc wydawać decyzje w sprawie poszukiwań.Wałbrzych zaskoczonyGdy w czwartek zadzwoniliśmy do zastępcy prezydenta Nowaczyka, był zaskoczony tym, że złoty pociąg może znajdować się poza Wałbrzychem. Władze miasta map i podziałów administracyjnych nie sprawdzały.- Przyjęliśmy zgłoszenie od pełnomocników znalazców. I to oni nam wskazali, że znalezisko leży na terenie Wałbrzycha. Zresztą, jak wszyscy wiedzą, wcześniej doszło do nieporozumienia i dokumenty złożono w starostwie ziemskim.To z mediów władze Wałbrzycha dowiedziały się, że może chodzić o teren między 61. a 65. odcinkiem linii kolejowej Wrocław - Wałbrzych. Tak czy owak jest w aglomeracjiNadleśniczy Dzięcielski pokazuje nam przebieg trasy kolejowej Świebodzice - Wałbrzych. Nie tylko na 61. kilometrze leży ona na terenie powiatu świdnickiego. Po jednej stronie są Świebodzice, po drugiej gmina wiejska Świdnica. Zaraz potem linia skręca w stronę zamku Książ. I znika w powiecie wałbrzyskim.- Lokalizacja jednego ze wskazywanych miejsc potencjalnego ukrycia pociągu znajduje się w powiecie świdnickim - mówi nadleśniczy i pojednawczo dodaje: - Możemy powiedzieć, że pociąg leży gdzieś w aglomeracji wałbrzyskiej.To struktura, która powstała kilka lat temu, niejako w przeciwwadze do aglomeracji wrocławskiej. Gminy Przedgórza Sudeckiego postanowiły razem powalczyć o środki unijne. Teraz będą miały okazję razem się promować.- Jeśli pociąg faktycznie istnieje, może stać się kołem zamachowym rozwoju regionu świdnickiego i ziemi świdnickiej - mówi Mariusz Barcicki, świdnicki radny i miłośnik historii ziemi świdnickiej. - Myślę, że należałoby w porozumieniu z Urzędem Marszałkowskim i Urzędem Wojewódzkim pochylić się nad tematem i doprowadzić do rekonstrukcji trasy przejazdu tego pociągu.Teren od 61. do 65. kilometra na trasie Świebodzice - Wałbrzych pilnowany jest przez leśników, policję i wałbrzyską straż miejską. Ale jeśli pociąg nawet istnieje, to nie wiadomo, gdzie jest.http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,18704147,zloty-pociag-nie-zostal-ukryty-w-walbrzychu-sprawdzilismy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 HAHAHHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksiu Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 http://www.fakt.pl/wroclaw/wroclaw-w-zlotym-pociagu-czai-sie-smierc,artykuly,570719.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpachelka12 Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 I dochodzi do eksplozji - 300 żeliwnych, bardzo małych kulek rani wszystkich, którzy znajdują się w ich zasięgu" Przecież nowoczesne detektory bez problemu wykryją wkłady takich min. Żeliwne,metalowe kulki etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Właśnie miałem się do tych żeliwnych kulek ustosunkować.No chyba, że wg gazecianych ekspertów" żeliwo nie jest metalem... :))))Ale dyrdymały w tych mediach wypisują.Niewykrywalność tych min, owszem jest możliwa - WP3A lub podobną konstrukcją z półki BFO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Powiem tak, ten tunel może pomieścić średniej długości skład na wypadek W. W żadnym przypadku nie mógłby doprowadzić do Waszego Reise, bo wszystko zostałoby zdemaskowane. To tunel do jednostkowego zadania i Merkel nie wie gdzie jest jego koniec.Z tego też powodu nie należy odsłaniać wlotu, to bez sensu narażamy naszych ludzi. Powtarzam od du...y strony licząc od wlotu 250-400 m musi być szyb wydobywczy. Myślcie po \"nazistowsku Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flins767 Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 @ czarny bocian . Po wejściu od zakrystii, od środka przekopuje się zawalony portal aby schnellzug/panzerzug/goldenerzug* (niepotrzebne skreślić) mógł wyjechać na światło dzienne w błysku świateł sztucznych. Przecież wszystko owiane jest mgłą absurdu, choć sądzę że pociąg jest bytem realnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Na TVP INFO po raz pierwszy ujawnili się znalazcy i odczytali swoje oświadczenie w sprawie odkrycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Oho.....Znalazcy pociągu to Piotr Koper oraz Andreas Richter. W rozmowie z reporterem „Panoramy” potwierdzili, że mają niezbite dowody na jego istnienie. Chodzi o zeznania świadków, którzy wskazują na to, gdzie jest ukryty pociąg, przeprowadzili także własne badania.Znalazcy – jeden z nich jest mieszkańcem Wałbrzycha - twierdzą, że mają cały plan oraz środki na jego wydobycie.Odkrywcy pociągu twierdzą, że pociąg nie jest zaminowany. Przy jego wydobyciu deklarują pełną współpracę przede wszystkim z Ministerstwem Obrony Narodowej.Odkrywcy zamieścili na swojej stronie internetowej zdjęcie złotego pociągu". Badanie zostało przeprowadzone georadarem KS-700. Badanie przedstawia przekrój gruntu 3D z widocznym szybem schodzącym w dół. Szyb schodzi około 50 m w głąb.http://www.prw.pl/articles/view/45000/Odkrywcy-pociagu-potwierdzaja-to-jest-65-kilometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 http://xyz-spolkacywilna.pl/?p=39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadora Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 z cyklu nie znam się ale się wypowiem:czy tylko ja mam wrażenie że te odczyty wyglądają jak sklejone w paincie (różne rozdzielczości obrazów tła i pociągu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwene Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Dlaczego dzbany ze złotem mają dużo większą podziałkę niż tło w koło ? Przecież uradzenie nie wie co skanuje .Czy ten ks-900 to jakiś dobry sprzęt czy coś w rodzaju różdżki na złoto i detektorów dalekiego zasięgu rodem z Turcji i podobnych ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Chyba jestem wróżem. Przestraszyli się tego że wiem.. ha, ha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doctorAMC Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 http://walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/to-jest-prawdziwy-znalazca-zlotego-pociagu-zdjecia,3499045,artgal,t,id,tm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofak Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Oglądałem odczytanie oświadczenia przez obu Panów, Co najważniejsze stwierdzili oni, że pociąg nie znajduję się w tunelu tylko został zakopany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 A gdzie tu widać działa,bo albo ślepy albo coś z moją wyobraźnią nie tak i dział nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frommert2033 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 no proszę, jak odkrywcy się ujawnili to już nie zamiotą tego pod dywan. Panowie widzieli co się kroi i dlatego wyszli na światło dzienne.. Nie spodziewałem się tego. No chyba że szukali sponsora do wydobycia - bo taką informację przekazali (że mają środki i sposób na wydobycie).Czeluść - szacun! Jest szyb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiszelk Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Przecież to reklama firmy, i stronka która została zrobiona w ciągu dnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.