Trooper85 Napisano 23 Listopad 2016 Share Napisano 23 Listopad 2016 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 24 Listopad 2016 Share Napisano 24 Listopad 2016 Sorry, ale z sympatykami tych z plakatu polemizował nie będę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Listopad 2016 Share Napisano 24 Listopad 2016 Balans, ty na serio nie rozumiesz, że jeśli ktoś jedzie po ruskiej swołoczy, to musi być automatycznie sympatykiem swołoczy ukraińskiej? Wszystko musi być czarne, albo białe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 24 Listopad 2016 Share Napisano 24 Listopad 2016 Bjar_1 napisał Balans, ty na serio nie rozumiesz, że jeśli ktoś jedzie po ruskiej swołoczy, to musi być automatycznie sympatykiem swołoczy ukraińskiej? Wszystko musi być czarne, albo białe?"Po pierwsze - to nie podoba mi się określenie swołocz" - sam nigdy takiego określenia nie użyłem, nawet w stosunku do banderowców. Uważam, że jakiś minimalny poziom kultury powinien być zachowany na forach, tym bardziej że uważamy się za lepszych od tych na wschód od Buga...Po drugie - argumenty" w rodzaju jesteś ruskim trollem" [vide Trooper85] już dawno przestały robić wrażenie, a jedynie świadczą o braku rzeczowych argumentów i bezsilności sympatyków oligarchicznego neobanderyzmu" jaki zapanował na UPAinie.Po trzecie - to Rosja nie ma do nas żadnych pretensji terytorialnych, ani też nie ma w Polsce [na szczęście] jakiejś liczącej się rosyjskiej mniejszości. Rosja nie ma więc żadnego powodu, aby najechać nasz kraj - no chyba, że będzie akurat jakaś promocja w Biedronce"...Tego niestety nie da się powiedzieć o naszych ukraińskich sojusznikach", bo wielu z nich twierdzi: Pamiętaj Lasze po Wisłę jest nasze" i Kraków to stare ukraińskie miasto".Jak się do tego doda to, że jest ich u nas już ok. 2 mln, a nasz rząd chce ich ściągnąć docelowo aż 5 mln, to przy kulcie bandery jaki zapanował na obecnej UPAinie, to jak padnie hasło ezać Lachów" - to może zrobić się u nas nieciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Grudzień 2016 Share Napisano 1 Grudzień 2016 Śmiejemy się z UPAiny [całkiem słusznie zresztą], że to jest MARIONETKOWY kraj rządzony przez Amerykańską Ambasadę w Kijowie. Rządzony między innymi przez przywiezionych w teczce i wstawionych na ministerialne stanowiska ludzi CIA.Ale czy u nas w Warszawie jest dużo lepiej???http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/wiceminister-spraw-zagranicznych-robert-gry-okazal-sie-wtyka-amerykanskiego-wywiadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 21 Grudzień 2016 Share Napisano 21 Grudzień 2016 W banderlandzie dalej bez zmian - czyli antypolskiej polityki ciąg dalszy...http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/ukrainskie-wladze-chca-oglosic-rok-2017-rokiem-upa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2016 Share Napisano 22 Grudzień 2016 Banderowski szturm na synagogę w Humaniu: http://izrus.co.il/diasporaIL/article/2016-12-21/33879.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 24 Grudzień 2016 Share Napisano 24 Grudzień 2016 Vladimir Poutine fait les yeux doux à Donald Trump - Władymir Putin robi słodkie oczy do Donalda Trumpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Grudzień 2016 Share Napisano 28 Grudzień 2016 Jeżeli Kissinger faktycznie zostanie doradcą Trumpa ds. polityki zagranicznej - to UPAina jest skończona!A i Polska zapłaci bardzo wysoką cenę za udział w tej całej awanturze - już zresztą płaci...http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/bild-kissinger-doradca-trumpa-ds-polityki-zagranicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Grudzień 2016 Share Napisano 28 Grudzień 2016 Ty tak na serio się cieszysz?Nie sądziłem, że można być aż tak zaślepionym...Proponuję, abyś poszukał jakie jest stanowisko Kissingera odnośnie nowego układu sił na Świecie i przy okazji w Europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 29 Grudzień 2016 Share Napisano 29 Grudzień 2016 Yeti, chyba Cię Bozia opuściła! A gdzie ja niby napisałem, że się cieszę??? Ja tylko zapodałem pewien fakt [jak na razie zresztą tylko medialny, acz prawdopodobny].Gdybyś zdobył się na odrobinę OBIEKTYWIZMU, to byś raczył zauważyć, że od samego początku pisałem tu na Forum, że ta cała awantura na Ukrainie [obecnie UPAinie] - zorganizowana i sfinansowana przez CIA, przy walnym zresztą udziale naszych polityków w roli podżegaczy - skończy się tragicznie dla Ukrainy, a i Polska zapłaci za nią bardzo wysoką cenę!Nic na to nie poradzę, że moje przewidywania tak często lubią się sprawdzać...PS.Jedyne z czego można się cieszyć, to zapewne to, że:1. Wizja III Wojny Światowej, jaką planował wywołać pokojowy noblista" i to wywołać na terenie środkowej Europy - chyba się jednak nie spełni?2. I to, że nawet do naszych orłów polityki" zaczyna powoli docierać, że dwa lata temu otwarli na Ukrainie przysłowiową Puszkę Pandory...http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/szef-msz-wzywa-ukraine-do-nieswietowania-75-rocznicy-upa-moze-sie-okazac-ze-z-polski-nikt-tam-juz-nie-pojedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2016 Share Napisano 29 Grudzień 2016 balans (4375 / 62) 2016-12-28 18:31:54Jeżeli Kissinger faktycznie zostanie doradcą Trumpa ds. polityki zagranicznej - to UPAina jest skończona!"Co patrząc jak wielkim miłośnikiem dzisiejszej Ukrainy jesteś i jak dobrze jej życzysz, pozwoliło mi sądzić, że się z potencjalnej decyzji Trumpa cieszysz...Tak czy inaczej- będą się nasi fascynaci Trumpem czuć baaaardzo nieswojo za kilka miesięcy. A może i wcześniej, gdy za 3 tygodnie oficjalnie poda nazwiska swoich współpracowników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 30 Grudzień 2016 Share Napisano 30 Grudzień 2016 Yeti:Po pierwsze, to nie ma już Ukrainy, jest pro-niemiecka i pro-banderowska UPAina i to był ich wybór [do którego zresztą mieli prawo w swoim kraju].Po drugie, to stosunek do nich mam taki - jak do Bandery i UPA. Co nie znaczy, że wszystkich Ukraińców uważam za banderowców - bo zapewne jest tam bardzo wielu przyzwoitych ludzi. A to, że Ty masz inny pogląd na oligarchiczny neobanderyzm, jaki tam obecnie zapanował - to Twój problem.Po trzecie, mała poprawka z mojej strony - czy Kissinger zostanie doradcą Trumpa czy też nie, to UPAina jest i tak już skończona, a Polska jest zbyt biednym krajem, aby ją na stałe finansować. Biednym ludziom zamieszkującym ten UPAdły kraj, pozostała już właściwie tylko emigracja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Na UPAinie bez zmian...A to oznacza, że puczyści z Kijowa stale łamią porozumienia mińskie" - regularnie atakując separatystów z Donbasu. Ostatnio miało to miejsce w dniach 18-23 grudnia u.r.Właśnie w tych dniach 54.Brygada Zmechanizowana puczystów, przy bardzo silnym wsparciu artylerii [tej zakazanej powyżej 100 mm] uderzyła na tzw. łuk swietłodarski", no i po raz kolejny dostała baty.http://www.defence24.pl/519249,walki-na-luku-swietlodarskim-lawina-ognia-artyleriiSwoją drogą, to puczystom czegoś brakuje - mają przewagę w ludziach i sprzęcie, a jak przychodzi do walki, to okazuje się, że brak im rozpoznania, koordynacji działań, zabezpieczenia już zajętego terenu, no i chyba woli walki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Gleb Pawłowski podał kwotę wydatków rządu rosyjskiego na propagandę. 1 miliard euro.Nawet, jeżeli połowę ukradną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 A gdzie tu widzisz propagandę? Zapodałem linka do strony, która nie jest pro-rosyjska, a wręcz przeciwnie, bo jest pro-ukraińska.Ale prawdziwego szoku @grba to zapewne doznasz za kilkanaście dni...http://wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-potwierdza-wole-poprawy-relacji-z-rosja/yrqcp9r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Jak mawiają górale z Góry Synaj... Uderz w stół, a nożyce się odezwą"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Yeti napisał: Jak mawiają górale z Góry Synaj... "Uderz w stół, a nożyce się odezwą?"Masz Yeti 1000% racji!!! Vide @grba!Ale nie wiem, czy to jest dobra informacja dla puczystów z Kijowa? Tym bardziej, że PKB per capita UPAiny jest dwukrotnie niższe od PKB najbiedniejszego kraju w UE - czyli Bułgarii i jeszcze im spada, a końca nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 10 Styczeń 2017 Share Napisano 10 Styczeń 2017 PKB Federacji Rosyjskiej na głowę:2014 13,8 tys. USD2016 7,7 tys. USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2017 Share Napisano 4 Luty 2017 http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-w-zamachu-w-lugansku-zginal-szef-separatystycznej-milicji/wz2pbqb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Luty 2017 Share Napisano 4 Luty 2017 To w stylu rezunów - strzał zza węgła, nóż w plecy, palenie ludzi żywcem, ostrzeliwanie osiedli mieszkaniowych, podkładanie bomb, skierowanie pasażerskiego samolotu nad teren walk, a wcześniej w historii widły i siekiery...No cóż, mamy do czynienia ze stepową cywilizacją, ale chcę wierzyć, że jednak większość z nich to przyzwoici ludzie, tyle tylko, że jakaś klątwa nad nimi wisi [za Wołyń?]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Luty 2017 Share Napisano 8 Luty 2017 Giviego ubili - chyba sami swoi. Kolejny śmieć wylądował tam gdzie jego miejsce czyli na śmietniku historii.http://www.tvn24.pl/interfax-giwi-dowodca-batalionu-somali-nie-zyje,713747,s.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Luty 2017 Share Napisano 8 Luty 2017 W.- wróć...My od wczoraj nie popieramy już Kijowa.Z tego może, dziwny i chory, wniosek wyjść, że my teraz za np ŁRL jesteśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Luty 2017 Share Napisano 8 Luty 2017 Trzeba przyznać, że elegancko wykańczają tych kacapskich partyzantów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 8 Luty 2017 Share Napisano 8 Luty 2017 W sumie to dla nas dobrze, że neo-banderowcy elegancko wykańczają tych kacapskich partyzantów ;)" - bo mają zajęcie. Tyle tylko, że jak ich już wykończą, to zapewne wezmą się za Zakierzonie i zaczną elegancko wykańczać" Lachów i jeszcze kilka innych nacji tak przy okazji...http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukrainski-ipn-nie-wyrzekniemy-sie-pamieci-o-upa/zxx1b37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi