mimir Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 W krainie balansowej, wiecznej szczęśliwości, sprawiedliwości- rassji, promil uprzywilejowanych posiada 90% dóbr a reszcie pozostaje sało, spirt i duma narodowa. Ta ostatnia i spirt w nielimitowanych ilościach... A demokracja polega na możliwości popierania jedynie słusznego putlera i potępianiu reszty świata.Normalnie, każdy by tak chciał ale u nas zabraniają...
balans Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 1. W globalnym świecie jaki wymyślono po upadku muru, 1% populacji już chyba posiada 90% światowego majątku, a reszta ma na nich tyrać. Bo taki jest kapitalizm spuszczony ze smyczy".2. Jest dość zasadnicza różnica pomiędzy oligarchami ukraińskimi, a rosyjskimi:Ci pierwsi są państwem w państwie, a niektórzy to mają nawet prywatne armie.Ci drudzy zostali wezwani przez Putina na Kreml, gdzie usłyszeli - możecie zachować majątki ale pod trzema warunkami:- będziecie płacić podatki w Rosji- będziecie rzetelnie wypłacać pensje pracownikom- nie będziecie się wtrącać do politykiA jak się to komuś nie podoba, to porozmawiamy inaczej.Pamiętam jak w naszej telewizorni rozpaczali, że to niedemokratyczne jest...
mimir Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 balans, czyt byłeś gdzieś za granicą? I nie pytam tu o miedzę.
Czlowieksniegu Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 balans (3998 / 60) 2015-03-13 06:08:44Jest dość zasadnicza różnica pomiędzy oligarchami ukraińskimi, a rosyjskimi:Ci pierwsi są państwem w państwie, a niektórzy to mają nawet prywatne armie.Ci drudzy zostali wezwani przez Putina na Kreml, gdzie usłyszeli - możecie zachować majątki ale pod trzema warunkami:- będziecie płacić podatki w Rosji- będziecie rzetelnie wypłacać pensje pracownikom- nie będziecie się wtrącać do polityki"Ciekawe, dlaczego paru panów z mafii, patrz Doronin, Rybołowlew, że o Bieriezowskim nie wspomnę uciekli za Wielką Wodę, czy choćby za Kanał...Widać, wg twojej teorii wbrew putlerowi rzetelnie pensji wypłacać nie chcieli :-) A, może, po prostu jeden ojciec chrzestny się z drugim pokłócił?Bo rozumiem, że ci co zostali to kryształowi a'la Matka Teresa są...OMG...
woytas Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 putlerowi chyba jakaś żyłka pękła - dawałem mu czas do maja a on taką niespodziankę dla mnie przygotował :) Ciekawe czy szukają sobowtóra czy boją się wejść do gabinetu.
mimir Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Woytas, zbyt piękne by było prawdziwe... Pewnie się zaszył i knuje a to tylko zasłona dymna.
woytas Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Jak komuś z konta kilka zer wyparowało to chyba ma prawo się zdenerwować - i nie mówię o kagebiście.
Czlowieksniegu Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Rzecznik putlera Peskow powiedział, że jego uścisk jest silny jak zwykle, tak silny, że mógłby złamać rękę"...Musi stężenie pośmiertne...
Czlowieksniegu Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Zacharczenko mnie do zajadów ze śmiechu doprowadził...Jak nie list do Mutter i Hochlanda, to teraz, z ramach przygotowania PR, Mariupol mu się przypomniał...
balans Napisano 14 Marzec 2015 Napisano 14 Marzec 2015 Ja bym się tak nie cieszył na Waszym miejscu z ewentualnego upadku Putina [mało realnego zresztą moim zdaniem]. Bo alternatywą byłoby dojście do władzy na Kremlu tzw. frakcji generałów". A to by oznaczało zderzenie" amerykańskich jastrzębi z Rosyjskimi jastrzębiami - czyli wojnę w Europie. Ta wojna byłaby po myśli USA, bo jednocześnie osłabiłaby zarówno Rosję jak i UE [dwie pieczenie na przysłowiowym jednym ogniu], ale należy pamiętać o tym, że w razie wojny to jakieś 80% głowic nuklearnych [z obu stron] spadnie na nasze terytorium. Nie wiem, czy w takiej sytuacji nawet naszym elitom" i generalicji uda się na czas nawiać szosą na Zaleszczyki"...Tego koniecznie chcecie? Ja tam już jestem w tym wieku, że niewiele mam do stracenia, ale Wam młodym się mocno dziwię. Bo jak koniecznie chcecie umierać za jakiś oligarchów i marionetkowo-operetkowe rządy na Ukrainie i niewiele lepsze w Polsce, to się kiedyś możecie faktycznie doigrać...
mimir Napisano 14 Marzec 2015 Napisano 14 Marzec 2015 Chyba masz dostęp do strategicznych opracowań obu stron, że podajesz tak dokładne analizy;)
maruder78 Napisano 14 Marzec 2015 Napisano 14 Marzec 2015 Bardzo bawi mnie to straszenie Polaków bronia atomowa. Po co mieliby jej Ruskie użyć? Przeciw naszej armii? Nikt z naszych sojuszników nie ruszy tylka za linie Odry, daj Boze, jak bron nam pozwola kupić. Bedzie pare miesiecy wezwan, apeli, rezolucji :) A potem...bedziemy zdani sami na siebie.
M164U Napisano 14 Marzec 2015 Napisano 14 Marzec 2015 Po lekcji o jastrzębiach widze, że mamy tu nie tylko wybitnych sowieckich strategów ale także wspaniałych ornitologów! Czyli, jeżeli to dobrze rozumię nie będąc biologiem - po myśli USA jest jednocześnie osłabianie zarówno raSSyji jak i UE. Bo rozumię, że CIA w zeszłym roku rozprzestrzeniło ebole i tym osłabiłabiło Afryke, a co bedzie z Azją, czy Obama też ma plan osłabienia Chin i Japonii? I zgadzam się zupelnie, też nie chce umierać za jakiś oligarchów i marionetkowo-operetkowe rządy, ale tylko za Stalina albo za rasPutina. To dopiero będzie zaszczyt! Hurraaaaaaa!!!!
sidi Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Miałem dziś trochę czasu to przeczytałem sobie od deski do deski oba wątki Wojna na Ukrainie ( dziś po raz pierwszy - nigdy tego wątku wcześniej nie śledziłem ) więc po wnikliwej lekturze dodam też pięć groszy od siebie Większość z was twierdzi że to co się dzieje od dłuższego czasu na Ukrainie jest nieformalną wojną Rosji z Ukrainą i zapewne tak jest ale jak to możliwe że w powyższych okolicznościach państwo ukraińskie do dnia dzisiejszego nie wprowadziło stanu wojennego czy powszechnej mobilizacji ??? Jakim to cudem 45 milionowe państwo nie potrafi zmobilizować w kamasze i wysłać na linię frontu przynajmniej 200.000 żołnierzy ? i odbić zbuntowanych regionów. Nie wydaje wam się że znów nas ( Europę ) ktoś wrabia w nową zimną wojnę i wyścig zbrojeń , czy nie widzicie jednej prostej zasady że w całym tym konflikcie chodzi o to żeby gonić króliczka a nie go złapać, przecież karty zostały rozdane dawno a ustawka w całym tym konflikcie śmierdzi na kilometr . ps. pełen podziw dla Balansa za jego upór , wyrażane poglądy oraz trzeźwość umysłu za to redakcja Odkrywcy jak zwykle poprawna politycznie :-)))))))
grba Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Медаль «За возвращение Крыма» - medal za przywrócenie Krymu" zawiera daty operacji przywracania. Początek 20 lutego 2014... Janukowicz był jeszcze 2 dni prezydentem...
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Ale tandeta, kto im to projektuje? Już ponad sto lat temu mieli przyjemniejsze dla oka...
mimir Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 jak nic, przynajmniej jeden należy się balansowi;)
grba Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 W serii Żółtego Tygrysa wydano książeczkę zatytułowaną krymska pułapka... Tytuł doskonały. Krym jest pułapką dla każdej armii i floty. Rosjanie o tym doskonale wiedzą, a mimo to chcą swoją maleńką flotunię czarnomorską wsadzić w tę pułapkę.
M164U Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Czyli mojego projektu nie przyjeli, a szkoda bo taki swojski...
Czlowieksniegu Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 Wart Pac pałaca, a pałac Paca....Niedzielne Międzynarodowe Rosyjskie Forum Konserwatywne organizuje nacjonalistyczna partia Rodina, której twórcą jest wicepremier Rosji Dmitrij Rogozin. Na stronie Realpatriot.ru chwali się, że w tym roku Forum odwiedzi blisko 400 uczestników z 15 krajówWśród nich roi się od członków skrajnie prawicowych, a nawet neonazistowskich partii. Do Rosji w niedzielę przyjadą przedstawiciele greckiego Złotego Świtu, bułgarskiej Ataki, niemieckiego NPD, włoskiej Forza Nuova, Partii Duńskiej, Partii Szwedów, a nawet Serbskiej Partii Radykalnej Vojislava Szeszelja, który od kilku miesięcy jeździ po kraju i wygłasza postulaty budowy "Wielkiej Serbii."Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75477,17637372,Przyjaciele_Rosji_z_calej_Europy_spotkaja_sie_w_Petersburgu_.html#ixzz3V2scqLdK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.