Skocz do zawartości

avast - koń trojański na forum ?

margor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie tylko forum, ale cała strona odkrywca.pl jest zakażona trojanem:

http://www.avast.com/pl-pl/lp-fr-virus-alert?p_ext=&utm_campaign=Virus_alert&utm_source=prg_fav_90_0&utm_medium=prg_systray&utm_content=.%2Ffa%2Fpl-pl%2Fvirus-alert-default&p_vir=JS:Redirector-BJC%20[Trj]&p_prc=C:\\Program%20Files%20(x86)\\Internet%20Explorer\\iexplore.exe&p_obj=http://ads2.huascara.pl/www/delivery/afr.php?zoneid=1&target=_blank&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&p_var=.%2Ffa%2Fpl-pl%2Fvirus-alert-default&p_elm=7&p_lex=121&p_lid=pl-pl&p_lng=pl&p_lqa=0&p_lqe=0&p_lst=0&p_lsu=24&p_pro=0&p_bld=empty&p_vep=9&p_ves=0&p_vbd=2006&p_hid=73805139-83cf-4f12-8e23-fb13f18deab2

Administracja działa?
Napisano
To przez te banery reklamowe.Tak jak Boer radził, zainstalowałem sobie na CHROME Adblock Plus (darmowy) i jest po reklamach. Tylko sądzę że takie działanie jest na dłuższą metę niekorzystne dla forum (brak reklam). Nikt już nie kliknie świadomie czy przypadkiem na baner a reklamodawcy chyba mają na to oko.
Napisano
Kogo obchodzi przez co to, ktoś powinien zrobić z tym porządek. Rady typu zmień antywirusa itd. do normalnych nie należą. Strona ma trojana od dłuższego czasu i tyle. Nie ma co jej odwiedzać w takim razie.
Napisano
jesli forum ma dzialac to ogarnijcie ten temat bo ja nic u siebie nie zmiemie moge juz wircej tu moe zagladac laski nie robia a konluremcja nie spi pozdr
Napisano
Naprawdę dziwi mnie podejście moderatorów i administratora do problemu. Teksty typu krzyżyk na drogę", czy pouczanie o ustawieniach Avasta świadczą tylko o arogancji w stosunku do użytkowmników, dla których chyba to forum zostało założone i którym ma służyć. Chyba że im mniej użytkowników tym lepiej. Ogarnijcie się, weźcie do roboty i rozwiążcie problem.
Napisano
sla1971 i ERWIN sam sie ogarnij lub naucz czytać. Drinki się skończyły czy prozac?
mnie teżod wczoraj wywala i natychmiast zgłoszone to zostało do informatyka strony Odkrywcy. Nie ma problemu, ale te komunikaty męczące się stały." - to tyfus
i co modzi mają więcej zrobić? wyraxnie napisane do informatyka zostało zgłoszone" więc myslisz, że tan siedzi i drapie się po jajach lub dupie? jak coś będzie wiadomo to napiszą. po co srać ogniem po gaciach.
Napisano
A panowie potrafią tylko narzekać, przeciw denerwujacym reklamom mam AdMuncher, przeciw wirusom też Avast, i gdyby nie to larum to nie wiedziałbym że taki problem istnieje.Ruszcie 4 litery i łepetyną ,a nie płaczcie jak baby.
Napisano
Ja to bym sobie http://www.google.pl/search?q=op+1+kombinezon&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=cEHDUs6TF8vIswapyoHoAQ&ved=0CD8Q7Ak&biw=320&bih=480

A co tam qoń
Napisano
no fajnie tylko po co piszecie o tym że u was wykrywa ? Wykrywa u każdego...pisali że zgłosili problem...syfa nie ma bo jak by był to by się znalazł na komputerze, pisałem ja pisał ktoś inny adbloker i tyle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie