Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ktoś Cię w błąd wprowadził...

Jak sobie przypomnę różne pancerne cytaty, to oni Browna, Sapkowskiego i wielu wielu innych w fantazjach przegonili...

Zaufaj mi- nie masz aż tak wybujałej wyobraźni :-(
Napisano
Jest pomysł na nową książkę Pilipiuka, Jakub Wędrowycz i Pancerni Strzegom (można by też było wkręcić tam wątek o ŻGO)

Ależ by to było poczytne w pewnych kręgach :D
Napisano
......... Jako jedyna grupa mogła zaprezentować historyczne mundury Wojska Polskiego z różnych okresów, w tym z czasów II Wojny Światowej..........
............. Pancerni zaprezentowali ponadto pokaz musztry wojskowej, a także strzelania z CKMu............
Oto cytaty z opisu obok fotki.
Hm , jakby tak musztra paradna Kompanii Reprezentacyjnej w takich wdziankach..... Mniam. I każdy rodzaj sił miałby swoją niepowtarzalną kolorystykę oraz układ kratek....
Pozdrawiam
Napisano
O Jezu... Czepiacie się - Wy jesteście po prostu mainstreamowi, czarno-biali i nudni, a Oni są hipsterami wprowadzającymi w środowisko rekonstruktorskie nieco kolorytu i fantazji. :D
Napisano

Oni są hipsterami wprowadzającymi w środowisko rekonstruktorskie nieco kolorytu i fantazji."

...Znalazłem nawet zdjęcie odpowiednio ilustrujące ten pogląd...

Napisano

A teraz zagadka: Jakąż to formację odtwarza ten gentelmen?

Odpowiedź: Pancernych Strzegom

Napisano
https://www.facebook.com/145106118885433/photos/a.694834747245898.1073741857.145106118885433/694837320578974/?type=1&theater
  • 3 weeks later...
Napisano

Tutaj znów moja ulubiona GRH Rota- czyli jak przepięknie można spierniczyć kostiumy cywilów. Jakby ktoś nie wiedział tak ubierały się kobiety w Polsce lat 40- tych...