Skocz do zawartości

ko-ko-ko-ko reko-(nie)-spoko... czyli o tym jak nie odtwarzać W.P. `39

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeżeli chodzi o stronę niemiecką to widać naprawdę gruntowną wiedzę merytoryczną!

Oczywiście podoficer WH musi być w oficerskiej czapce polowej (crusher"), bo byłby chory! Kiedy wreszcie ten powszechnie pokutujący błąd przestanie się pojawiać w rodzimej rekonstrukcji...

Pozdro
Hindus
Napisano
Co wy chcecie skoro szczycą sie tym że juz od 5 lat do Bornego Sulinowa jeżdzą...

http://www.pancerni.eu/plener
już lepsza jest tylko Grupa Operacyjna z Żor
Napisano
cytat ze strony: Składamy hołd, wszystkim poległym polakom w trakcie II WŚ." Nie chce mi się liczyc, ale błędów w pisowni w języku ojczystym na tej stronie jest kilkadziesiąt, to skandal.
Napisano
Lew_1988 - gość ze zdjęcia 2012-09-06 10:47:59" jest Białorusinem (o głębokich polskich korzeniach) i zdawał sobie sprawę z niedoskonałości ładownic. A chłopacy naprawdę zrobili postępy w wyglądzie od swojego poprzedniego występu na Mławie (w 2010). Więc pewnie następnym razem będzie z niego koszer pełną gębą".
Napisano
To jest M34 i do tego mają jeden na wszystkich bo występują w nim wszyscy na różnych fotkach :)Nie znam przypadku żeby występowały na nim kalki ss, policyjne - zgoda.
Napisano
To jest jedno ze zjawisk o których pisałem reko polo lub rekonstrukcja ludyczna .
Jakiś czas temu stoczyłem batalie z tworem koszmarkiem GRH zabić komucha - Barka. Po nich zobaczyłem żorskich operatorów teraz to , sorry ale skala zjawiska jest przerażająca, zatrważająca i szokująca. tego pokroju trole i potworki w mundurach przynosza wstyd Nam rekonstruktorom i całemu ruchowi.....Na kiego... wydawłem masę kasy na US, AIF skoro mogłem sobie worek po pyrach obszyć i robić na przykład za waffen ss w uproszczonym mundurze AD 1947 lub z okresu kampanii mandżursko normandzkiej 1410 . Niestety ruch potworków , komediantów będzie się rozrastać izyć swoim życiem , natomiast biorac pod uwagę obrotność , operatywność i siłę przebicia czekam na paradę z okazji Swięta Niepodległości w której zamiast normalnych rekonstruktorów pojawią się:ŻGO ,Pancerni ,Barka i inne GRH Browar z Darłowa z ich SKOT ami udającymi wz34 i BTR ami jako half traki...... Fantastyczny znany amerykanskij entomołog z lornetką obserwujący życie fauny i flory obok nielegalnego wykopka z nieznanego pochodzenia ammo dobił mnie do końca...... my się bawimy w repliki papiery na dekusy.... a tu proszę nielegalnyu wykopek bez żadnych problemów sobie promują ciekawe co jeszcze mają w arsenale panczerfausty wykopki ? pamietam modlin lat temu kilka tez był geniusz który strzelał z MP wykopka ! idealna ewolucja - tamten jednak miał chociaz trochę pojęcia o umundurowaniu - zagrożenie to samo
Napisano
W miesiącu wrześniu mamy wiele inscenizacji, ale szczególnie warta zwrócenia uwagi jest ich tegoroczna inscenizacja 1939" o której napisali:
Emocje były niesamowite, nie tylko dla Nas, ale również dla wielu mieszkańców Żarowa. Starszym widzom zapierało dech w piersiach. Wzruszeniem było ogromnym, zobaczyć na własne oczy tamte, nie tak odległe czasy - teatr żywej historii"

http://pancerni.eu/zdjecia/category/27-1ix39

P.S wybaczcie musiałem... ze względu na jej opis :-(
Napisano
Mnie też zaparło i to nie tylko dech w piersiach, szczególnie polecam puszczenie sobie tej galerii w wersji animowanej, klatka po klatce, szybko.
Napisano
A ja z innej beczki.9 września we Wdzydzach Kiszewskich ma byc
Sdkfz-6 z Poznania oraz jakieś pokazy rekonstruktorów. Czy jest Ktoś kto orientuje się jakie GRH będą się tam udzielac?
Czy aby nie przebierańcy z pod Krojant?
Napisano
Z racji tego, iż wybieram się w tym roku na Tomaszów Lubelski, mam nadzieję że nie zobaczę tam żadnych MG-42 i MP-40, gdzie MG w sumie jestem jeszcze w stanie zrozumieć dobrze ukryte, dla zagęszczenia broni gazowej na polu bitwy..

ps. Pancerni póki co mieszczą się w top10 rekokoko wg. mojej skali...
Napisano
O ranyyyy!!!!!Wchodze sobie na forum po paru dniach nieobecnosci, klikam w link, a tu-szlaufem w ryj, kindzałem przez klate, kop w YaYa i sola w oczy! Co to to za ekipa? To odpowiednik na pijacka ekipe Kampffchluppen Wychylse z rajdu Karabanowa.Pomyslec, ze tacy...uwazaja sie za rekonstruktorów...To tak jakby starszy pan grajacy z wnukiem w piłke postanowili zagrać na mistrzostwach swiata. Po co zamieszczac na stronie grupowej zdjecia bab ktore oddaja sie plotom na całego....brak mi słow. Wracam do ich stronki tylko wezme jakies srodki uspokajajace:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie